Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ανάσταση στην εξοχή... στο κέντρο της Αθήνας

Στον Άγιο Δημήτριο Λουμπαρδιάρη στου Φιλοπάππου θα νιώσεις σαν να ταξίδεψες πίσω στο χρόνο.


Γεωργία Κοντού

Η εμπειρία της Ανάστασης μπορεί να είναι υπέροχη, ανεξάρτητα από τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός. Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ την κατανυκτική ατμόσφαιρα σε μια Ανάσταση που είχα ζήσει κάποτε στο Πήλιο, όπως και την ατελείωτη γιορτή πυροτεχνημάτων, συνοδεία της φιλαρμονικής, σε ένα θρυλικό Πάσχα στην Κέρκυρα. Φέτος όμως, λόγω ανωτέρας βίας, θα περιοριστώ στην Αθήνα - και υποψιάζομαι ότι δεν θα είμαι η μόνη.

Αυτό δεν θα με εμποδίσει όμως να ζήσω την ατμόσφαιρα του θρησκευτικού μυστηρίου. Η φετινή επιλογή μου θα είναι ο Άγιος Δημήτριος Λουμπαρδιάρης στου Φιλοπάππου, ένας ναός που ανάγεται στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, ενώ σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις πρωτοκτίστηκε τον 9ο αιώνα. Θα με ταξιδέψει νοερά πίσω στο χρόνο και, κρυμμένος καθώς είναι σε πυκνή βλάστηση, θα με διακτινίσει σε ένα μεσογειακό παράδεισο. Την αισθητική του τη χρωστάει αναμφίβολα και στο γεγονός ότι η αναστήλωσή του το 1955 έγινε από το σπουδαίο αρχιτέκτονα Δημήτριο Πικιώνη, ο οποίος σχεδίασε και το πλακόστρωτο που οδηγεί στην εκκλησία.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα