Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Πώς συνδέονται vintage τηλεγραφήματα με εικόνες του σήμερα;

Μια απάντηση δίνει η έκθεση "Λόγος VI: Το τηλεγράφημα", που θα δούμε σήμερα στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη.


Γεωργία Κοντού

Σήμερα θα ανακαλύψουμε ένα μέσο επικοινωνίας που κυριάρχησε στο παρελθόν, σε μεγάλα γεγονότα όπως πολέμους αλλά και σε καθημερινές συναλλαγές: το τηλεγράφημα. Περίπου 70 πρωτότυπα τηλεγραφήματα, κυρίως εμπορικού χαρακτήρα, από το 1870 μέχρι το 1956, παρουσιάζονται σε μια πρωτότυπη έκθεση με τίτλο "Λόγος VI: Το τηλεγράφημα" στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη.

Pixel
Pixel

Παράλληλα με αυτά, όμως, εκτίθενται και φωτογραφίες του σήμερα από τον Σπύρο Στάβερη, κατόπιν ανάθεσης από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Αυτές βασίζονται σε μηνύματα τηλεγραφημάτων που επέλεξε ο φωτογράφος. Έτσι, λέξεις του χτες συνομιλούν με εικόνες του σήμερα, πάντα όμως με σκηνικό τη Θεσσαλονίκη.

Έως τις 30/9 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λεωφ. Στρατού 2, τηλ. 231 3306400, http://mbp.gr. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 08-20.00.

Photo: Σπύρος Στάβερης

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Κ. Π. Καβάφης: «…που γι’ Αλεξανδρινό γράφει Αλεξανδρινός» στην Στέγη, με την καλλιτεχνική υπογραφή του Δημήτρη Παπαδημητρίου

Το Σάββατο 25 Μαΐου μια μοναδική συναυλία έρχεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Τι σειρές θα δούμε αυτό το καλοκαίρι;

The Bear, Bridgerton, House of the Dragon και Doctor Who επιστρέφουν, σε ένα από τα συναρπαστικότερα τηλεοπτικά καλοκαίρια!  Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Χαμένοι στη μετάφραση: 8 ξένες λέξεις και φράσεις που δεν έχουν ελληνική μετάφραση

Από μία απογευματινή βόλτα στο κέντρο της πόλης με φίλους μέχρι την απόλαυση καφέ και μπύρας μία ηλιόλουστη μέρα, 8 λέξεις που έρχονται από διαφορετικές χώρες του κόσμου και δεν μεταφράζονται στα ελληνικά.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Zώδια εβδομάδας 12 έως 19/5

Δώστε σημασία στις προοπτικές που θα ανοιχθούν μπροστά σας

VIRAL

Eurovision: 20 εξοργιστικά υπέροχες και WTF ερμηνείες (videos)

Με την Μαρίνα Σάττι έτοιμη να ρίξει «ζαριά» για την κορυφή, θυμόμαστε 20 απίθανες και κραυγαλέες εμφανίσεις μέσα από την ιστορία της Eurovision. Γράφει ο Μάνος Νομικός

PETS

6 ενδιαφέροντα γεγονότα για τον εγκέφαλο της γάτας σας

Μερικές πληροφορίες για τον εγκέφαλο των αγαπημένων μας αιλουροειδών