Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Η Marcia Malsar έδωσε μάθημα ζωής μέσα από την πιο περήφανη πτώση

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν στο Ρίο εδώ και λίγες ώρες και η Τελετή Έναρξης είχε μια συγκλονιστική στιγμή που δε γίνεται να ξεχάσει κανείς.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Δεν υπάρχουν λόγια. Δεν μπορεί να υπάρχει ψυχή που να πατήσει το play σε αυτό το βίντεο από την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων και να μην ανατριχιάσει. Η Βραζιλίανα Μarcia Malsar έχει γίνει εδώ και μερικές ώρες θέμα συζήτησης σε όλο τον κόσμο. Και αυτό γιατί κατάφερε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όχι μόνο να ενσαρκώσει το πνεύμα της συγκεκριμένης διοργάνωσης αλλά και να γίνει ο συμβολισμός της ίδια της ζωής.

Η παραολυμπιονίκης του 1984, μπήκε στο στάδιο Μαρακανά κρατώντας την ολυμπιακή φλόγα, ενώ έβρεχε καταρρακτωδώς. Συνέχισε την πορεία της περήφανα, με τη βοήθεια του ειδικού μπαστουνιού της. Κάποια στιγμή, έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο έδαφος. Δεν άφησε στιγμή να περάσει. Σηκώθηκε, έπιασε ξανά την δάδα δεχόμενη τη βοήθεια δύο εκπροσώπων της διοργάνωσης και συνέχισε. Γελαστή και με τα χειροκροτήματα από τις κερκίδες να τραντάζουν το στάδιο.

Το καλύτερο σχόλιο γι' αυτή τη συγκλονιστική στιγμή, νομίζω ανήκει στο Twitter των Παραολυπιακών αγώνων: "Αυτό που μας ορίζει είναι το πόσο καλά σηκωνόμαστε μετά από μια πτώση".  Μarcia Malsar, σε ευχαριστούμε για το τόσο όμορφο μάθημα που μας έδωσες σε ζωντανή μετάδοση.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jon Fosse «Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Ο Νορβηγός νομπελίστας συγγραφέας, Jon Fosse, μας συγκινεί με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Γράφω για το σεξ, όχι για την αγάπη. Τι ξέρω για την αγάπη;» Sarah Jessica Parker

Η Sarah Jessica Parker γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1965 και συνεχίζει να ενσαρκώνει τη φαντασίωση ζωής πολλών γυναικών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.