Η μανία των selfies σε ένα κλικ

Κάτι μας λέει ότι στα αμφιθέατρα του μέλλοντος, αυτή η φωτογραφία θα αναλυθεί και θα συζητηθεί πολύ.

Μαριέτα Χριστοπούλου

Η τεχνολογία έχει αλλάξει τη ζωής μας και αυτό δεν είναι μυστικό. Το κινητό μας αποτελεί πια έναν φορητό υπολογιστή, τα ρολόγια καταγράφουν τις επιδόσεις μας στο τρέξιμο, οι κινηματογράφοι παίζουν τρισδιάστατες ταινίες. Όλα αυτά και άλλα πολλά που δεν είναι της ώρα να τα αραδιάσουμε, προφανώς έχουν αλλάξει και τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε ως άνθρωποι. Κι αν δε μας φτάνουν εκατοντάδες έρευνες που κυκλοφορούν κατά καιρούς για να πειστούμε, αρκεί ένα κλικ για να το διαπιστώσουμε.

Η φωτογραφία που μάλλον εμφανίστηκε για να μας προβληματίσει, έρχεται από την Αμερική και την προεκλογική καμπάνια της Hillary Clinton στο Ορλάντο. Η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ, εμφανίζεται να χαιρετάει το πλήθος χαμογελαστή. Και το πλήθος, αντί να την κοιτάει με τα μάτια του, επιλέγει να την κοιτάξει μέσα από τις οθόνες κινητών. Όλοι έχουν γυρίσει πλάτη για να βγάλουν μια selfie με την Clinton.

Το Daily Mail, επιχείρησε μια πολύ ωραία σύγκριση με το παρελθόν. Το 2016 η κατάσταση έχει όπως αναφέρθηκε, όμως δεν είναι πολλά τα χρόνια πριν που ο κόσμος επέλεγε να κοιτάξει αυτό που γίνεται μπροστά του αντί να τρέξει να το απαθανατίσει. Η εικόνα αυτή είναι από το 2008:

hillaryin.jpg 

Προς γνώση και... ύλη για τους μελλοντικούς φοιτητές ψυχολογίας, ανθρωπολογίας, τεχνολογίας κλπ. O tempora o mores!About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares