Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

4 γυναίκες που μας ενέπνευσαν με την τόλμη τους

Αληθινές ιστορίες που μας προτρέπουν να πούμε DO σε όλα όσα αγαπάμε. Στη ζωή. 


Μαριέτα Χριστοπούλου

Λατρεύω τους συνειρμούς. Είναι πραγματικά απίστευτο πως με αφετηρία ένα απλό καθημερινό πράγμα, μπορεί το μυαλό να ταξιδέψει χιλιόμετρα μακριά, να ανατρέξει σε ιστορίες, βιώματα κλπ.pandora22.jpg

Έτσι, καλοδέχτηκα αυτό που έπαθα μετά τη... συνάντηση μου με τη νέα συλλογή κοσμημάτων της PANDORA "Spring/Mothers Day 2017" αλλά και την παγκόσμια καμπάνια "DO", που εμπνέει όλες τις γυναίκες να είναι αληθινές προς τον εαυτό τους και αφοσιωμένες στα πιστεύω τους.

Αρχικά, δοκίμασα κομψά βραχιόλια και δαχτυλίδια της σειράς "Hearts of PANDORA", με pandora33.jpg​κυρίαρχη την χρωματική παλέτα της άνοιξης και λαμπερές πέτρες. Ρομαντικές cut-out καρδιές συμπλήρωναν τα σχέδια. Στη συνέχεια, το βλέμμα μου κέντρισαν οι χαριτωμένες μαργαρίτες από μασίφ ασήμι 925ο, ιριδίζουσες αποχρώσεις και φλόραλ patterns, της σειράς Dazzling Daisies”. Και εννοείται, μιας και πλησιάζει η Γιορτή της Μητέρας (14 Μαΐου)​ έψαξα για μοναδικά σύμβολα και συμβολικά σχέδια για τη μαμά.

Μετά, έχοντας επιλέξει τα κομμάτια που εκφράζουν το προσωπικό μου στιλ, εστίασα στη νέα παγκόσμια καμπάνια της PANDORA, "DO". Όπως εύκολα διαπιστώνεις, πρόκειται για μια λέξη που εμπεριέχεται στο brand PANDORA. Τι είναι, λοιπόν, αυτή η καμπάνια; Ένας ύμνος στη γυναίκα. Μια προτροπή να είναι δυνατή, αποφασιστική και αληθινή προς τον εαυτό της και σε ό,τι θέλει να πετύχει. 



https://www.youtube.com/watch?v=8CXWNLat8QM​


Το DO ενθαρρύνει τις γυναίκες να αγκαλιάσουν τα πάθη και τα όνειρά τους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, να μοιραστούν τον τρόπο που σκέφτονται και αισθάνονται, και το σημαντικότερο, να αγωνιστούν για αυτά που πιστεύουν.

Διάβαζα.

Το DO αποτελεί για την PANDORA την ευκαιρία να εξηγήσει στον κόσμο τι κάνει ως brand και σε τι πιστεύει.

Συνέχιζα την ανάγνωση...

Το DO εμπνέει τις γυναίκες να είναι δυνατές, δραστήριες και αληθινές προς τον εαυτό τους και σε ό, τι θέλουν να πετύχουν.

Και αυτό ήταν. Ξεκίνησα να ταξιδεύω. Με αφετηρία μοναδικά κοσμήματα, το μυαλό μου έφτασε να σκέφτεται μοναδικές γυναίκες. Γυναίκες που με έχουν εμπνεύσει. Γυναίκες που είπαν στον εαυτό τους DO. Γυναίκες φωτεινές, ευέλικτες και δυναμικές, όπως τα κοσμήματα της νέας συλλογής PANDORA.

Έλα μαζί μου να στις γνωρίσω, σε περίπτωση που δεν τις ξέρεις. Θα εμπνευστείς!

 

Sheryl Strayed
 

cherylout1.jpg


Ήταν 26 χρονών και νόμιζε ότι είχε χάσει τα πάντα. Η μητέρα της έφυγε από τη ζωή και ο γάμος της κατέρρεε. Βρήκε διέξοδο σε ουσίες και ευκαιριακές σχέσεις. Απογοητευμένη, κάποια στιγμή αποφάσισε να τα αλλάξει όλα. Άκουσε το ένστικτό της και πήρε την πιο τολμηρή απόφαση της ζωής της. Ξεκίνησε μόνη της, μια πεζοπορία 1.800 χιλιομέτρων, μέσα στην άγρια φύση της Αμερικής. Κίνδυνοι, φλερτ, ανατροπές, χιούμορ. Όλα είχε αυτή της η διαδρομή, η οποία την έκανε τελικά πιο δυνατή. Τη βοήθησε να νικήσει τους φόβους της, να βρει τον εαυτό της και την ευτυχία!

 

Gerda Taro
 

taroin.jpg


Συλλήφθηκε για τα πιστεύω της, κυνηγήθηκε και έφυγε από την πατρίδα της τη Γερμανία. Είναι η πρώτη γυναίκα πολεμική φωτορεπόρτερ, η οποία έφυγε από τη ζωή μόλις 26 χρονών, καλύπτοντας τη μάχη του Ισπανικού Εμφυλίου. Η Taro έθεσε τη δουλειά και τη τέχνη της πάνω από τον γυναικείο ρόλο που προέβλεπε η εποχή της. Πίστευε ότι η φωτογραφία μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και ακολούθησε τα πιστεύω της μέχρι και τη τελευταία στιγμή. 
 

J.K. Rowling

jkrowlingout.jpg


Πριν ξεκινήσει να γράφει το πρώτο της βιβλίο, η J.K. Rowling θεωρούσε τον εαυτό της ως την "μεγαλύτερη αποτυχία που ήξερε". Στα 25 της χρόνια έχασε τη μητέρα της και αυτό την συνέτριψε. Μετακόμισε στην Πορτογαλία, παντρεύτηκε, έκανε μια κόρη αλλά ο γάμος της δεν κράτησε πολύ. Άλλαξε και πάλι σπίτι, ταξιδεύοντας αυτή τη φορά στο Εδιμβούργο, με την κόρη της και τα τρία πρώτα κεφάλαια του Harry Potter. Δεν είχε χρήματα, δεν είχε δουλειά και μεγάλωνε μόνη της ένα παιδί. Πέρασε κατάθλιψη και σκέφτηκε ακόμα και την αυτοκτονία. Έκανε τη θλίψη της δημιουργία και μέρος ενός βιβλίου που έμελλε να της αλλάξει τη ζωή. Ζούσε με κρατικά επιδόματα και συνέχιζε την προσπάθεια της. Της πήρε 5 χρόνια μέχρι να ολοκληρώσει το πρώτο της Harry Potter. 12 εκδοτικοί οίκοι της είπαν όχι. Εκείνη επέμεινε μέχρι το ναι. Από εκεί και έπειτα, η επιτυχία ήταν μπροστά της. Το 2011, έγινε η πιο πλούσια συγγραφέας στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes.

 

Pascale Honore
 

pasxaleoi.jpg


Η Pascale Honore, είναι σίγουρα λιγότερο γνωστή από όλες τις γυναίκες αυτής της λίστας, όμως η ιστορία της που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας, είναι πραγματική έμπνευση. Μετά από ατύχημα που είχε με αυτοκίνητο, διαγνώστηκε με παραπληγία. Της πήρε μισό χρόνο για να δεχτεί τη νέα της πραγματικότητα. Έβλεπε τους γιούς της να κάνουν σερφ και σκεφτόταν πόσο κρίμα είναι που εκείνη δε μπορούσε. Μέχρι που ένας φίλος του γιού της, την παρότρυνε να το τολμήσουν παρέα. Δοκίμασαν διάφορους τρόπους και κατέληξαν στις ταινίες. Η Honore "γαντζωμένη" με ταινίες πάνω στο σώμα ενός νέου, δάμαζε τα κύματα και έκανε το όνειρο της πραγματικότητα, δίνοντας έμπνευση και συγκινώντας.  Πέρασε τα τρία τελευταία χρόνια της ζωής της με αυτό το χόμπι και ακόμα κι αν έφυγε από τη ζωή, συνεχίζει να θυμίζει ότι "μπορούμε". 

*Για περισσότερη έμπνευση και πολλά DO, μπες στο www.pandora.net, στη σελίδα PΑΝDORA Greece στο Facebook www.facebook.com/PandoraGreece και για τις online αγορές σου στο www.pandorashop.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jon Fosse «Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Ο Νορβηγός νομπελίστας συγγραφέας, Jon Fosse, μας συγκινεί με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Γράφω για το σεξ, όχι για την αγάπη. Τι ξέρω για την αγάπη;» Sarah Jessica Parker

Η Sarah Jessica Parker γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1965 και συνεχίζει να ενσαρκώνει τη φαντασίωση ζωής πολλών γυναικών

Προτεινόμενα

CELEBS

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Το μήνυμα στην Μαρία Καβογιάννη πριν την πρεμιέρα του Maestro

Θέλει να δουν μαζί την πρεμιέρα του 2ου κύκλου της σειράς

DO IT YOURSELF

Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν

Run baby run, αλλά με τη σωστή υποστήριξη!

CELEBS

Γιούλικα Σκαφίδα: Δεν είμαι μονογονεϊκή οικογένεια, απλά δεν έχω παντρευτεί

«Είμαι εδώ για να απαντήσω στον γιο μου σε όλα με θάρρος και αλήθεια»