Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Ο άντρας που έγινε μητέρα και άλλες πέντε αληθινές ιστορίες από τους New York Times

Η νέα σειρά ταινιών μικρού μήκους «Conception» δίνει το λόγο σε έξι γυναίκες, οι οποίες περιγράφουν την προσωπική τους, μοναδική διαδρομή στη μητρότητα.


Γωγώ Καρκάνη

Κάποιες γυναίκες αγωνίζονται για χρόνια να γίνουν μητέρες, ενώ σε άλλες η εγκυμοσύνη προκύπτει απρογραμμάτιστα και, συχνά, ανεπιθύμητα. Κάποιες απολαμβάνουν το ρόλο της μαμάς, ενώ άλλες μετανιώνουν που τον ανέλαβαν. Και μερικές με την απόφασή τους να τεκνοποιήσουν ανατρέπουν στερεότυπα αιώνων. 

Το βέβαιο είναι ότι η διαδρομή κάθε γυναίκας στη μητρότητα είναι μοναδική και συχνά ακολουθεί εκπληκτικά μονοπάτια. Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει κάποιος παρακολουθώντας την καινούρια σειρά από έξι animation μικρού μήκους με τίτλο «Conception», που παρουσιάζουν οι New York Times.

Το υλικό αυτό προέκυψε όταν ζητήθηκε από αναγνώστριες να μοιραστούν την προσωπική τους ιστορία μητρότητας και η ανταπόκριση υπήρξε εντυπωσιακή: πάνω από 1.300 άτομα! Από αυτές τις αφηγήσεις επιλέχθηκαν έξι για να παρουσιαστούν μέσα από τα βιντεάκια του συγκεκριμένου πρότζεκτ.

Μια από τις πιο εκπληκτικές ιστορίες είναι εκείνη που παρουσιάζεται στο βίντεο που ανέβηκε αυτή την εβδομάδα: της Gabrielle, ενός άντρα που έγινε γυναίκα και, κατόπιν, μητέρα. 

Δεν είναι, ωστόσο, όλες οι περιπτώσεις της «Conception» τόσο σπάνιες. Με άλλες αφηγήσεις της σειράς θα ταυτιστούν περισσότερες γυναίκες, όπως με εκείνη της Yael, η οποία στο βίντεο «When Having a Child Doesn’t Make You Happy» («Όταν το να έχεις ένα παιδί δεν σε κάνει ευτυχισμένη»), εξομολογείται τα εξής:

«Τους πρώτους μήνες [μετά τη γέννησή του] ένιωθα να δένομαι με το μωρό μου. Αλλά εκείνο δεν έλεγε να μεγαλώσει και δεν έλεγε να κοιμηθεί. Έπιασα λοιπόν τον εαυτό μου να κάνει σκέψεις που θυμίζουν μαθηματικούς συλλογισμούς: “Είμαι μια κακή μητέρα, επομένως πρέπει να βγω από την εξίσωση”».

«Conception» σημαίνει σύλληψη ενός μωρού, αλλά και σύλληψη μιας ιδέας. Και παρόλο που η σύλληψη ενός μωρού δεν έχει πάντα ευτυχή έκβαση δυστυχώς, η σύλληψη της σειράς «Conception», είναι αναμφίβολα επιτυχημένη, γιατί μιλάει στις καρδιές των γυναικών με τη δική τους φωνή.

Παρακολούθησε τα βίντεο της σειράς «Conception» εδώ.

  
 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν σκέφτομαι πια τον θάνατο με ρομαντικό τρόπο» Robert Smith

Χρόνια πολλά στον The Cure της καρδιάς μας

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ