Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Annie Lennox "travelled the world and the seven seas"


...και τώρα εγκαινιάζει την έκθεση της



Η Annie Lennox μιλάει για το θάνατο. Μ έναν τρόπο που δεν είναι νοσηρές και μάταιες οι περίπλοκες ανησυχίες της διασημότητας.  Αντ’ αυτού, η πρώην τραγουδίστρια των Εurythmics, είναι γεγονός ότι είναι γυναίκα μιας ορισμένης ηλικίας - 64 - και έτσι κάποιος που έχει αρχίσει να κοιτάζει προς τα πίσω και όχι προς τα εμπρός. Απλώς μου υπενθυμίζει, με το σοβαρό και μάλλον ευφυή τρόπο της, ότι ο θάνατος έρχεται για όλους.

Μια τέτοια δήλωση μπορεί να εκνευρίσει κάποιους, αλλά για την Anny υπάρχει λόγος. Από την κατάρρευση των Eurythmics το 1990, το εξαιρετικά επιτυχημένο duo της ποπ μουσικής που οδήγησε με τον Dave Stewart, οι ανησυχίες της κας Lennox έγιναν πιο γειτονικές και υπαρξιακές. Στις επόμενες δεκαετίες, κυκλοφορεί μόνο σποραδικά σόλο άλμπουμ - ένα από τα οποία είναι με τίτλο "Τραγούδια μαζικής καταστροφής" - Εμπνευσμένη, είπε, από τις εμπειρίες της με την εκστρατεία 46664 του Nelson Mandela, έγινε ακτιβιστής του AIDS, εστιάζοντας ειδικά στη δυστυχία των γυναικών και των κοριτσιών στην Αφρική. Άφησε πίσω της τη δύναμη απομόνωσης της φήμης για μια ευκαιρία να ζήσει και ίσως να κάνει ακόμα μια διαφορά στον κόσμο.

aaanniein.jpg

"Στην εποχή μου, πάντα πίστευα ότι η φήμη είναι αποτέλεσμα ενός πολύ σπουδαίου πράγματος που κάνεις μουσικά ή καλλιτεχνικά. Στην πορεία διαπίστωσα ότι είναι απλώς ένα σύμπτωμα», είπε, κατά τη διάρκεια μιας διήμερης συνέντευξης σε ένα καφέ στη Νέα Υόρκη. "Παίζεις σε ένα βαθμό, αλλά τότε, τι καταφέρνεις; Προσπάθησα τόσο σκληρά να μην αφήσω αυτό το τέρας να με φάει. Έχω βυθιστεί και έχω βυθίσει. Και είναι η βύθιση που με κράτησε άνθρωπο. "
Αλλά η Lennox ήταν πάντα πολύ περισσότερο από μια τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, αν και με τέσσερα βραβεία Grammy, ένα Όσκαρ και 80 εκατομμύρια δίσκους που πωλήθηκαν παγκοσμίως ήταν λίγο δύσκολο αυτό.
Είναι η μητέρα δύο κοριτσιών, της Λόλα και της Τάλι, οι δύο λόγοι για τους οποίους επισκέπτεται η Λέννοξ τη Νέα Υόρκη. Είναι επίσης εξέχουσα πολιτική και κοινωνική ακτιβίστρια, υποστηρίζοντας ανθρωπιστικά αίτια σε ολόκληρο τον κόσμο με έμφαση στην πανδημία του HIV / AIDS στην Αφρική και τα ιδανικά του παγκόσμιου φεμινισμού. Η Λέννοξ είχε πάντα πάρα πολύ δημιουργική αντοχή να περιορίζεται σε ένα μονοπάτι. Για το λόγο αυτό αποφάσισε να δημιουργήσει ένα έργο συγκεντρώνοντας έτσι τις πολλαπλές κατευθύνσεις της καριέρας της.
Μια εγκατάσταση τέχνης με τίτλο Annie Lennox: Now I Let You Go άνοιξε στις 25 Μαΐου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Μασαχουσέτης (Mass MOCA). Περιγράφεται ως "ημερολόγιο μερικού υλικού, εγκατάσταση μερικής τέχνης και εντελώς ανθρώπινο. Η έκθεση «Τώρα σ αφήνω να φύγεις» είναι ένα εννοιολογικό αφιέρωμα για την επέκταση της ζωής, της σταδιοδρομίας και των αναμνήσεων του 64χρονου pop idol. Η Vogue συνέλαβε την Lennox για μια σπάνια συνέντευξη για να μιλήσει για την προέλευση της έκθεσης, για το πώς τα αντικείμενα που κρατάμε και αφήνουμε μπορούν να μας καθορίσουν και για να κάνουμε ειρήνη με το αναπόφευκτο του θανάτου.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η μνήμη της καρδιάς εξαλείφει τα άσχημα και μεγεθύνει τα καλά» Gabriel García Márquez

O σπουδαίος Gabriel García Márquez πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, αλλά τα βιβλία του συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

CELEBS

Μαίρη Μηνά: Όσα δεν ξέρουμε για την ηθοποιό που εντυπωσίασε ως Πρωθιέρεια

Το θέατρο, ο έρωτας με τον Μιχάλη Σαράντη και η μητρότητα

FASHION RADAR

Η Salma Hayek συνδυάζει αστράφτει σε μια ιταλική βραδινή έξοδο

Εντυπωσίασε στη Βενετία με μια λαμπερή εμφάνιση