Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Ο Covid- 19 «χτυπάει» τα μεγαλύτερα events στον πλανήτη

Από τις Κάννες, στο Coachella και από εκεί στους Ολυμπιακούς αγώνεςΤα περισσότερα fashion shows κατάφεραν αισίως να πραγματοποιηθούν τον περασμένο μήνα, πάρα τις ανησυχίες που έφερε ο κορωνοϊός στο άκουσμα του. Τα νέα όμως δεν είναι και τόσο καλά, όπως φαίνεται, αφού πολλά από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά δρώμενα της άνοιξης, πρόκειται να ακυρωθούν εν  όψη του «σαρωτικού» ιού που εξαπλώνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ήδη ανακοινώθηκε επίσημα πως το μουσικό φεστιβάλ «South by Southwest», στο οποίο συγκεντρώνονταν χιλιάδες άνθρωποι από όλα τα μέρη του πλανήτη, στο Ώστιν του Τέξας στις ΗΠΑ, για να «παρτάρουν» με την ψυχή τους, ακυρώθηκε αφήνοντας πίσω του πολλά ερωτηματικά. Παράλληλα επίσημες προβολές των ταινιών, όπως το «No time to die», όπως και συναυλίες και διεθνής παρουσιάσεις βιβλίων, αλλάζουν τις προγραμματισμένες ημερομηνίες κυκλοφορίας τους, με τις περισσότερες να μεταφέρονται για το φθινόπωρο.

 

 

Coachella: Οι διοργανωτές του διάσημου pop φεστιβάλ στην έρημο της νότιας Καλιφόρνιας, αποφάσισαν την ακύρωση του για τον Απρίλιο. Οι αρμόδιες αρχές Δημοσίας Υγείας διέταξαν την ακύρωση των φεστιβάλ λόγω κορωναϊού. Τα καλά νέα της υπόθεσης είναι πως η απόφαση δεν απαγορεύει στα φεστιβάλ να διεξαχθούν αργότερα, με το Coachella να μεταφέρεται τον Οκτώβριο. Η αναβολή του σίγουρα  δημιουργεί προβλήματα στην ετήσια μουσική σεζόν, αφού προσελκύει κάθε χρόνο 125.000 άτομα την ημέρα.

 

 

Cannes Film Festival: Στο στόχαστρο του κορωναϊού βρέθηκε και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών αφού οι Γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν την απαγόρευση δημόσιων συγκεντρώσεων περισσότερων από 1.000 άτομα. Το φεστιβάλ που συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμου, εξακολουθεί να είναι προγραμματισμένο να προχωρήσει, με το πιθανό σενάριο της ακύρωσης του να βρίσκεται μετέωρο.

 

 

Ολυμπιακοί αγώνες: Η παγκόσμιας έξαρση του κορωνοϊού, προκαλεί ανησυχία και στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων, με το ενδεχόμενο της ακύρωσης τους να προκαλεί αλλεργία στους χορηγούς που έχουν δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια για τον σκοπό αυτό. Τα σενάρια της ακύρωσης ή της διεξαγωγής τους χωρίς θεατές είναι ακόμα μη επιβεβαιωμένα.

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η μνήμη της καρδιάς εξαλείφει τα άσχημα και μεγεθύνει τα καλά» Gabriel García Márquez

O σπουδαίος Gabriel García Márquez πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, αλλά τα βιβλία του συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν». Edgar Degas

In art we trust! Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης, μέσα από τα λόγια σημαντικών καλλιτεχνών

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Σε έναν γάμο, να μην ασχολείσαι με το ψέμα. Δεν υπάρχει χρόνος για αυτό» Andy Garcia

Γοητευτικός και πετυχημένος, στα 68 του συνεχίζει να μας μαγεύει με τις επιλογές και το ήθος του

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η μνήμη της καρδιάς εξαλείφει τα άσχημα και μεγεθύνει τα καλά» Gabriel García Márquez

O σπουδαίος Gabriel García Márquez πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, αλλά τα βιβλία του συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν

CELEBS

Γιάννης Φέρτης: Συγκίνηση στην κηδεία του - Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» του ηθοποιού