Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Πιάσε τον Μάη με το ιδανικό σου buddy για καραντίνα

To friend zone είναι πλέον θέμα αλγορίθμου



Η μέρα που θα βγεις από την καραντίνα πλησιάζει. Η ανακούφιση ωστόσο πάει προς το παρόν χέρι με χέρι με την αμηχανία και ακόμα περισσότερο με την ανασφάλεια. Βγαίνεις – ή μάλλον ετοιμάζεσαι να βγεις– από το σπίτι με επιφυλακτικότητα. Ανυπομονείς από τη μία, αλλά από την άλλη ήδη σε προετοιμάζουν για μια επανάληψη αυτού που μόλις τελείωσε – ή δεν είσαι σίγουρη ότι τελείωσε ή ότι ποτέ θα τελειώσει.

Η μάσκα τείνει να γίνει το νέο αξεσουάρ, που δεν θα το έχεις όμως για ομορφιά αλλά για ασφάλεια. Τα γάντια μιας χρήσης ήρθαν για να μείνουν και το ίδιο ισχύει για το ευλαβικό πλύσιμο χεριών και τα απολυμαντικά μαντιλάκια.

Νέοι καιροί νέα ήθη!

Ο άνθρωπος είναι προσαρμοστικό ον. Μαθαίνει. Εξελίσσεται. Συνηθίζει. Συνεχίζει. And the show must go on…

Θα ανοίξουν ξανά τα μπαρ, τα καφέ, τα εστιατόρια. Θα ξαναπάρεις τους δρόμους. Θα μπεις ξανά στο μετρό.

Πόσο έτοιμη είσαι ωστόσο να συγχρωτιστείς; Να συνωστιστείς; Να βρεθείς με κόσμο… Σε απόσταση αναπνοής; Δίπλα δίπλα; Να έρθεις ξανά σε επαφή;

 

 

Κι ύστερα, αν η επανάληψη ενός νέου lockdown είναι κάτι παραπάνω από πιθανή, μήπως αντί να πάρουν τα μυαλά σου αέρα με την επιστροφή στην κανονικότητα να αρχίζεις να ετοιμάζεις από τώρα το plan b της φάσης νούμερο 2. Γιατί ως γνωστόν των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και το δις εξαμαρτείν και τα λοιπά και τα λοιπά…

Τώρα λοιπόν που έχεις το know how… την επόμενη φορά, όλα θα είναι πιο εύκολα. Θα ξέρεις ήδη τι προμήθειες χρειάζεσαι και τι εφαρμογές για να μη σου λείψει (σχεδόν) τίποτα.

Κι αν και αυτή τη φορά τα πήγες μια χαρά και το μόνο που σε δυσκόλεψε ήταν ότι πέρασες μόνη σου την καραντίνα κι αυτό κάπως σου χτύπησε άσχημα – γιατί οκ καλές οι κολλητές σου, αλλά είτε είναι ήδη σε σχέση είτε οι βιορυθμοί σου είναι εντελώς διαφορετικοί.

Άλλωστε, κακά τα ψέματα τίποτα δεν συγκρίνεται με την αδρεναλίνη του να γνωρίζεις ένα νέο άτομο ή να αφήνεις κάποιον να γνωρίζει εσένα. To know us better βρε παιδί μου…

Κι επειδή προβλέπεται το φλερτ να χρειαστεί να ανταπεξέλθει σε νέες προκλήσεις για να επιβιώσει. Κι επειδή το θέμα δεν είναι τι γίνεται στην «κανονική» ζωή – εκεί κουτσά στραβά τα ψιλοκαταφέρνεις, αλλά αν κλειστείς πάλι μόνη στο σπίτι τι μέλλει γενέσθαι – πάλι home alone θα την βγάλεις;

 

 

Μην ανησυχείς καθώς η τεχνολογία σε συνεργασία με τις κοινωνικές επιστήμες σου έχουν έτοιμη τη λύση και έφτιαξαν για σένα την ιδανική εφαρμογή παύλα site: https://www.qtinebuddy.com/ ή αλλιώς σου παρουσιάζουν τον Quarantine Buddy ή quaranteammate. Τον κολλητό σου για την καραντίνα, δηλαδή.

Μπαίνεις στη σελίδα τους, συμπληρώνεις τα στοιχεία σου, τις προτιμήσεις σου, το πώς πέρασες την καραντίνα σου αλλά και πώς θα ήθελες να την περάσεις και αφήνεις τον αλγόριθμο να κάνει τη δουλειά του και να σου βρει το τέλειο φιλαράκι για το τωρινό ή επόμενο lockdown….

Κάποιον να μιλάς για όλα όσα σε ενθουσιάζουν. Κάποιον ή κάποια… για να «αράζεις» μαζί της και να βλέπετε «παρέα» τα έργα/σίριαλ που σου αρέσουν και να τα σχολιάζετε ταυτόχρονα… γιατί τι νόημα έχει να δεις το Unorthodox αν δεν έχεις και κάποιον εκείνη την ώρα που να το βλέπει και να το σχολιάζει μαζί σου;

Κάποιον που να είναι διαθέσιμος τις ώρες που εσύ θες. Και να είσαι κι εσύ διαθέσιμη για τον quarantine buddy σου.

Στο κάτω κάτω, ακούγεται πολύ περισσότερο safe να αφήσεις την τεχνολογία να σου βρει τον ιδανικό κολλητό για την καραντίνα απ’ ό,τι να διακινδυνέψεις να φθείρεις μια in real life φιλία ή σχέση – άσε που με την απόσταση ασφαλείας της οθόνης ίσως να επιτρέψεις στον εαυτό σου να είναι πολύ πιο αληθινός απ’ ό,τι στην πραγματικότητα είσαι ή επιτρέπεις να είσαι… με τους άλλους.

 

 

Φαντάζομαι ότι παρόμοια sites και εφαρμογές θα αρχίσουν σιγά σιγά να κάνουν την εμφάνισή τους. Καθώς η αγορά, οι νέες υπηρεσίες, τα αγαθά, οι καινοτομίες που εμφανίζονται, δημιουργούνται συνήθως για να καλύψουν νέες ανάγκες. Και αν αυτή τη στιγμή η νέα ανάγκη που δημιουργείται είναι η «ταχεία κάλυψη μοναξιάς» ή οι «εικονικές επαφές τρίτου τύπου», τότε ίσως να οδηγηθούμε και στην ανάπτυξη νέου είδους επαφών ή δεσμών.

 

 

Έτσι κι αλλιώς και στην «κανονική» ζωή το matching είναι πλέον υπόθεση αλγορίθμων κι εφαρμογών που σου βρίσκουν το ιδανικό ταίρι και μάλιστα εντοπίζουν και το πιο κοντινό… Τώρα ίσως αρχίζουν οι εφαρμογές να σου βρίσκουν το πιο ασφαλές ταίρι… Ή το ταίρι που ταιριάζει περισσότερο μαζί σου σε quarantine style.

Σκέψου λοιπόν τι τύπος καραντίνας είσαι και με τι τύπο καραντίνας θες να έρθεις σε «ασφαλή» επαφή… κι έτσι στο επόμενο lockdown δεν θα έχεις για τίποτα να ανησυχείς…

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

Προτεινόμενα

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

CELEBS

Νατάσσα Μποφίλιου: Ποζάρει αγκαλιά με την αδελφή της - Μοιάζουν πολύ!

Η τραγουδίστρια παραβρέθηκε στην παρουσίαση δίσκου του Πάνου Μουζουράκη