Η νέα πολυτέλεια της μοναχικότητας

Inner peace,  ηρεμία και διάλειμμα πριβέ

Αγγελική Λάλου

Με τους πρώτους καύσωνες να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, αυτό που έρχεται πρώτο στις μηχανές αναζήτησης είναι η λέξη «διακοπές»… Θα κάνεις όμως διακοπές αυτό το καλοκαίρι και πόσο ίδιες θα είναι οι διακοπές σου αυτό το καλοκαίρι;

Όταν στο προσωπικό σου email η Ryanair συνεχίζει να σου στέλνει προσφορές και ιδέες για το καλοκαίρι του 2021… κι όταν αυτή τη στιγμή τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες ασχολούνται κυρίως με την ακύρωση προηγούμενων πτήσεων ή την αλλαγή ημερομηνιών για όλες τις πτήσεις που ματαιώθηκαν λόγω κορωνοϊού – καταλαβαίνεις ότι τα σχέδια για αυτό το καλοκαίρι  είναι ακόμα στο μικροσκόπιο…

Παρ’ όλα αυτά, οι οργανωμένες παραλίες υποδέχονται τα κύματα λουόμενων με αυστηρούς πάντα κανόνες και διάφορα μέτρα να θεωρούνται όχι απλώς απαραίτητα αλλά και υποχρεωτικά.

Απαραίτητη, μεταξύ άλλων, η μεταξύ απόσταση σε ξαπλώστρες, αυστηρή σύσταση για αποφυγή συνωστισμού, όλα σε τάξη και τακτοποιημένα… αλλιώς τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία…

Μαζί με το αντηλιακό, τη μάσκα και τα βατραχοπέδιλα πλέον στην τσάντα θαλάσσης το αντισηπτικό και η χειρουργική μάσκα.

Κι ενώ η μόδα γίνεται ευφάνταστη λανσάροντας τα trikini, μαγιό μπικίνι με ασορτί μάσκα… υπάρχει μεγάλο πεδίο για ευρηματικές «καλοκαιρινές» λύσεις που θα αρχίσουν να γίνονται επιτακτικές… όπως για παράδειγμα το «ποιος θα σου βάζει αντηλιακό στην πλάτη», όταν η επαφή μέχρι πρότινος ήταν το πρώτο που έχει απαγορευτεί από το τωρινό σου λεξιλόγιο.

Η προσέλευση στις παραλίες θα γίνεται ελεγχόμενα. Όλα πλέον θα είναι ελεγχόμενα. Αν όμως κάτι είναι κυρίως συνώνυμο του καλοκαιριού αυτό μέχρι στιγμής ήταν η ανεμελιά.  

Τα ξενοδοχεία ετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά, χωρίς μπουφέ, με εξατομικευμένες και εξειδικευμένες υπηρεσίες, με όσο γίνεται λιγότερη επαφή, με την υγιεινή και την καθαριότητα να ανάγονται στο υπ’ αριθμόν ένα ζητούμενο.

Με τα ταξίδια από και προς το εξωτερικό να ανήκουν ακόμα στην γκρίζα ζώνη ο εσωτερικός τουρισμός θα γνωρίσει νέα άνθηση. Η άγονη γραμμή επίσης. Ο δρόμος ο λιγότερος ταξιδεμένος … θα γίνει στην κυριολεξία ο πιο hot προορισμός.

Εκεί που δεν φτάνει το gps κι ο ανθρώπινος πολιτισμός, εκεί που όλα είναι αγνά και κυρίως ανέγγιχτα από τον κορωνοϊό, εκεί θα προσπαθήσεις να διαφύγεις και να βρεις καταφύγιο διακοπών. Όμως μήπως την ίδια ιδέα με σένα να σκεφτούν κι όλοι οι άλλοι…

Το απομονωμένο, το απόμερο, το ερημικό, θα γίνουν οι νέες παγκόσμιες τάσεις του φετινού καλοκαιριού. Οι ξενοδοχειακές μονάδες αρχίζουν από τώρα να διαφημίζουν την sur mesure εξυπηρέτηση, τα custom made πακέτα διακοπών – ξέχασε τα ομαδικά, τα groups… Η μοναχικότητα είναι η νέα πολυτέλεια.

Το να μπορείς αυτή τη στιγμή να εξασφαλίσεις τον ιδιωτικό σου παράδεισο, την προσωπική σου παραλία, την εξατομικευμένη πρόσβαση στην πισίνα ή τη θάλασσα των ονείρων σου – το να μπορείς να απολαύσεις μια ασφαλή κι ακίνδυνη μετακίνηση ή εμπειρία ταξιδιού γίνεται ο κρυφός πόθος κι η πιο ανομολόγητη επιθυμία…

Επιστροφή στη φύση ή επιστροφή στην απλότητα; Η μετά covid πραγματικότητα επιτάσσει νέα ήθη που θα επηρεάσουν τις ταξιδιωτικές και καλοκαιρινές σου συνήθειες. Τα θερινά σινεμά είναι τα πρώτα που θα προσπαθήσουν να παρηγορήσουν την πληγωμένη ψυχαγωγία σου – αλλά κι αυτά με την υπαγορευμένη πάντα απόσταση μεταξύ των θέσεων… Out of the question προς το παρόν, οι αγκαλιές, τα αγγίγματα αν δεν συνοδεύονται από ιατρική βεβαίωση και πιστοποιητικό υγείας.

Με τις συναυλίες και τα θέατρα και τα μεγάλα φεστιβάλ να παίρνουν σιγά σιγά το δρόμο του προγραμματισμού, ακόμα κι ο έρωτας κάνει πιοσθεναρά την εμφάνισή του και  πάλι αισθάνεται σαν να ηγείται ενός νέου παράνομου κινήματος.

Το μαζί, το μοιράζομαι, το «χαλαρά» αντικαθίστανται από το «εξ αποστάσεως», το «σχολαστικά» και το «προστατεύομαι».

Νοιάζομαι πλέον σημαίνει φέρομαι υπεύθυνα. Υπεύθυνα σημαίνει προσέχω, κρατάω αποστάσεις. Όμως αν το καλοσκεφτείς πάντα το ζητούμενο στις καλοκαιρινές διακοπές ήταν το αντίθετο της πολυκοσμίας.

Το καλοκαίρι δεν χρειάζεσαι πολλά για να είσαι ευτυχισμένη. Δεν χρειάζεσαι πολλούς επίσης για να περάσεις όμορφα και να ξεκουραστείς. Inner peace – εσωτερική γαλήνη, ηρεμία και διάλειμμα από οτιδήποτε κουραστικό κι ανυπόφορο.

Less is more, go simple… Με μικρή βαλίτσα, με ανοιχτό εισιτήριο, με προορισμό της τελευταίας στιγμής, με μικρή παρέα, με τα εντελώς απαραίτητα – αυτό το καλοκαίρι θα είναι σίγουρα διαφορετικό, σίγουρα θα μείνει αξέχαστο αλλά μπορείς να το βιώσεις με έναν ουσιαστικό κι απελευθερωτικό τρόπο, ώστε ακόμα κι αν δεν μπορείς να το κρατήσεις στα χέρια σου να μη φοβάσαι να το ζήσεις με την καρδιά σου!  About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares