Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Oι 10 Μούσες του Netflix που έχουμε πάθει εμμονή

Νέες ωραίες και πολλά υποσχόμενες, ξεχωρίζουν κι ήρθαν για να μείνουν



 

 

Μικρές σε ηλικία αλλά ήδη με αναγνωρισμένο ταλέντο, ξεχωρίζουν για την ομορφιά, το στιλ, τη θηλυκότητα και τον δυναμισμό τους αλλά και την υποκριτική τους δεινότητα – και είναι ένας από τους λόγους που ξημεροβραδιάζεσαι στο Netflix…

 

 

 

 

Η Laura Ruth Harrier (γεννημένη στις 28 Μαρτίου 1990) είναι Aμερικανίδα ηθοποιός, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο ήδη από τα 17 της. Έχει φιλοξενηθεί στις σελίδες των Vogue, Elle, Glamour και Cosmopolitan και σε καμπάνιες των Urban Outfitters, Macy's και Steve Madden. Έχει υπάρξει πρόσωπο της Garnier. Αφού εμφανίστηκε σε πολλά διαφημιστικά και φοιτητικές ταινίες, αποφάσισε να συνεχίσει την υποκριτική και να σπουδάσει στο William Esper Studio. Η Harrier αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά για την εμφάνισή της ως Destiny Evans το 2013 στο One Life to Live. Ο ρόλος της Harrier ως αγαπημένη του Peter Parker στο Spider-Man: Homecoming τράβηξε πάνω της τη διεθνή προσοχή το 2017. Φέτος ξεχωρίζει στη μίνι σειρά Hollywood του Netflix. Ταυτόχρονα εκπροσωπεί τον Louis Vuitton και το Bulgari. Κι έχει ενεργή δράση για θέματα που σχετίζονται με τα αστικά δικαιώματα και την ισότητα, χρησιμοποιώντας συχνά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ευαισθητοποιήσει.

 

 

 

H Son Ye-Jin (γεννημένη στις 11 Ιανουαρίου 1982) είναι ηθοποιός από τη Νότια Κορέα. Έγινε γνωστή σε ρόλους από ρομαντικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές όπως The Classic (2003), Summer Scent (2003), A Moment to Remember (2004) και April Snow (2005). Έχει κερδίσει την αναγνώριση του υποκριτικού της ταλέντου για την ευελιξία της σε διαφορετικά είδη, ιδίως στο Alone in Love (2006), στο My Wife Got Married (2008), στο The Pirates (2014) και στις ταινίες του 2016 The Truth Beneath and The Last Princess. Είναι επίσης γνωστή για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της σε ρομαντικά δράματα όπως το Something in the Rain (2018) ενώ τελευταία ξεχώρισε στο Crash Landing on You (2019-2020). Φέτος ψηφίστηκε ως η Most Beautiful Woman in the World μέσω μιας παγκόσμιας έρευνας της Starmometer.

 

 

 

Η Camila Carraro Mendes (γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου 1994) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια, που έγινε γνωστή ως Veronica Lodge στους κύκλους της εφηβικής δραματικής τηλεοπτικής σειράς Riverdale ήδη από το 2016. Η πρώτη δουλειά της ήταν μια διαφήμιση για την IKEA. Έγινε το εξώφυλλο του Women's Health τον Δεκέμβριο του 2017 και του Cosmopolitan τον Φεβρουάριο του 2018. Έκανε το ντεμπούτο σε ταινία μεγάλου μήκους ως Morgan στο The New Romantic, η οποία έκανε πρεμιέρα στο SXSW Festival τον Μάρτιο του 2018. Τον ίδιο μήνα, κέρδισε μια θέση στο καστ της ρομαντικής κωμωδίας The Perfect Date μαζί με τους Laura Marano και Matt Walsh. Η ταινία κυκλοφόρησε στο Netflix στις 12 Απριλίου 2019.

 

 

 

Η Úrsula Corberó Delgado (γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου 1989) είναι Ισπανίδα ηθοποιός. Είναι πιο γνωστή για τους ρόλους της ως Ruth Gómez στη Fisica o química (2008-2010), Margarita de Austria στην τηλεοπτική σειρά Televisión Española Isabel (2014) και Marta στην κωμωδία Cómo Sobrevivir a una Despedida (2015). Κέρδισε διεθνή φήμη μετά το ρόλο της ως η Tokyo στη σειρά La Casa de Papel της Antena 3 (αργότερα, Netflix). Η κομψότητα και η θηλυκή της φινέτσα την έχουν καθιερώσει σε style icon, ενώ έχει εκπροσωπήσει σε καμπάνιες τον Bvlgari και πιο πρόσφατα τον Jacquemus.

 

 

 

Η Lucy Boynton (γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1994) είναι Βρετανή-Αμερικανίδα ηθοποιός. Έκανε το ντεμπούτο της ως νεαρή Beatrix Potter στη Miss Potter (2006). Συνέχισε να παίζει στις ταινίες Copperhead (2013), Sing Street (2016), Murder on the Orient Express (2017) και Apostle (2018), πριν παίξει τη Mary Austin στη βιογραφική ταινία Bohemian Rhapsody (2018). Η Boynton πρωταγωνιστεί ως Astrid Sloan στη σειρά του Netflix, The Politician, και θα παίξει την τραγουδίστρια Marianne Faithfull στην επερχόμενη βιογραφική ταινία Faithfull (2021).

 

 

 

Η Kiernan Brennan Shipka (γεννημένη στις 10 Νοεμβρίου 1999) είναι μια Aμερικανίδα ηθοποιός γνωστή για το ρόλο της ως Sally Draper στη δραματική σειρά AMC, Mad Men, και ως Sabrina Spellman στη σειρά Netflix, Chilling Adventures of Sabrina. Εμφανίστηκε επίσης ως B. D. Hyman στη σειρά FX Feud: Bette and Joan και υποδύθηκε την Jinora στο The Legend of Korra. Η Shipka έχει επίσης πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες, όπως Carriers (2009), Flowers in the Attic (2014), The Blackcoat's Daughter (2015) και The Silence (2019). Παράλληλα έχει εκπροσωπήσει τον οίκο μόδας Fendi.

 

 

 

Η Lili Pauline Reinhart (γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1996) είναι Aμερικανίδα ηθοποιός. Έγινε γνωστή ως Betty Cooper στην εφηβική δραματική σειρά, Riverdale και ως Annabelle στη μαύρη κωμωδία της Lorene Scafaria, Hustlers (2019). Η Reinhart γεννήθηκε στο Κλίβελαντ του Οχάιο και μεγάλωσε στην κοντινή πόλη Bay Village. Ανέπτυξε από νωρίς την αγάπη για το τραγούδι, την υποκριτική και το χορό σε ηλικία 10 ετών και παρακάλεσε τη μαμά της να την οδηγήσει στη Νέα Υόρκη για ακρόαση. Μετακόμισε στο Λος Άντζελες όταν ήταν 18 ετών για να συνεχίσει την υποκριτική και σχεδόν παραιτήθηκε μετά από πέντε μήνες. Τον Μάιο κυκλοφόρησε μια συλλογή ποιημάτων με τίτλο Swimming Lessons.

 

 

 

Η Alice Pagani (γεννημένη στις 19 Φεβρουαρίου 1998) είναι Ιταλίδα ηθοποιός και μοντέλο, γνωστή για τον ρόλο της ως Ludovica Storti στη σειρά Baby, Netflix. [Το 2020, πρωτοστάτησε στην εκστρατεία Togpor Stronger του Emporio Armani με τον Nicholas Hoult.

 

 

 

Η Lana Therese Condor (γεννήθηκε στις 11 Μαΐου 1997 στο Βιετνάμ) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και YouTuber. Έκανε το ντεμπούτο της ως πρωταγωνίστρια με το ρόλο της ως Jubilee στην ταινία υπερήρωων X-Men Apocalypse (2016) και σύντομα έγινε γνωστή για την ενσάρκωση της Lara Jean Covey στη σειρά ταινιών To All the Boys I Loved Before (2018 – σήμερα). Έχει επίσης παίξει τη Saya Kuroki στην τηλεοπτική σειρά Deadly Class (2019) και την Koyomi στην ταινία Alita: Battle Angel (2019). Παράλληλα έχει μεγάλη δράση για εκπαιδευτικά προγράμματα και υποτροφίες για τα κορίτσια στη γενέτειρά της στο Βιετνάμ.

 

 

 

Η Victoria Pedretti (γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου 1995) είναι Aμερικανίδα ηθοποιός, η οποία είναι πιο γνωστή για τους ρόλους της ως Eleanor "Nell" Crain στη σειρά τρόμου του Netflix The Haunting of Hill House (2018), και ως Love Quinn στη σειρά θρίλερ Netflix You (2019 – σήμερα). Γεννήθηκε στην Πενσυλβάνια και παρακολούθησε το Γυμνάσιο του Pennsbury στο Fairless Hills. Τελείωσε το Carnegie Mellon School of Drama στο Πίτσμπουργκ, όπου πήρε το πτυχίο Καλών Τεχνών στην υποκριτική το 2017.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η μνήμη της καρδιάς εξαλείφει τα άσχημα και μεγεθύνει τα καλά» Gabriel García Márquez

O σπουδαίος Gabriel García Márquez πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, αλλά τα βιβλία του συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός