Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

#Wearable Love: Μπορείς να φορέσεις την αγάπη;

Τώρα ο σχεδιασμός ρούχων καλύπτει την ανάγκη για επαφή και αγκαλιά



Πρώτα είχες τη συναισθηματική νοημοσύνη, μετά ήρθαν οι έξυπνες συσκευές και φοβήθηκες μήπως η τεχνητή νοημοσύνη κατάφερνε να μπλεχτεί με τα ανθρώπινα συναισθήματα. Μετά χαλάρωσες και εμπιστεύτηκες τις έξυπνες συσκευές, σε τέτοιο βαθμό που άρχισες να τις φοράς κιόλας και να τις θεωρείς αξεσουάρ όχι μόνο μόδας και στιλ αλλά και λειτουργικότητας που επιπλέον επηρεάζουν και τις ενδυματολογικές σου επιλογές.

 

Από τις έξυπνες συσκευές στα έξυπνα ρούχα

Τα smartwatch είναι ένα αδιάσειστο στοιχείο του πώς κάτι που φοριέται πάνω σου μπορεί να συνδυάζει με επιτυχία το fashion item με τα τεχνολογικά gadgets. Λένε την ώρα όπως τα κλασικά ρολόγια, αλλά ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα να σε κρατάνε σε επαφή με το μέιλ, το κινητό σου, τα κοινωνικά σου δίκτυα… μέχρι και να σε έχουν σε επαφή με την καρδιά σου μετρώντας παλμούς και σφύξεις.    

 

 

Τώρα ο τομέας της μόδας αποφάσισε να ασχοληθεί με την κάλυψη μιας νέας ανάγκης – ενός νέου κενού που δημιουργήθηκε. Ενός κενού που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού – το κενό της επαφής. Έτσι πλέον θα σε κρατάει σε επαφή με την καρδιά σου αλλά όχι ως προς το τεχνικό κομμάτι – των παλμών… αλλά με την εσωτερική φύση και τη συναισθηματική πλευρά της επαφής.

 

 

Τον Αύγουστο, η H&M Lab, ο γερμανικός κόμβος καινοτομίας της μόδας, συνεργάστηκε με την Boltware, μια εταιρεία τεχνολογίας με προϊόντα που φοριούνται με έδρα το Βερολίνο, και δημιούργησαν από κοινού ένα μοναδικό προϊόν, που σχεδιάστηκε με γνώμονα την τρέχουσα παγκόσμια κρίση. Με την ονομασία Wearable Love, πρόκειται για ένα τζάκετ τζιν με ενσωματωμένους αισθητήρες υφασμένους σε όλο το ύφασμα, που επιτρέπουν στον χρήστη να συνδεθεί μέσω Bluetooth σε μια εφαρμογή και να ενεργοποιήσει σήματα που προορίζονται να μιμηθούν την αίσθηση της αγκαλιάς. Η τεχνολογία είναι εντυπωσιακή, η ιδέα ευγενική, αλλά το γεγονός ότι πρέπει να αγοράσουμε ένα τζιν μπουφάν για να μας αγκαλιάσει, μπορεί να δημιουργήσει μερικές μη ευχάριστες σκέψεις.

https://www.instagram.com/p/CEor5vXpr42/

Δεν είναι λίγες οι φορές που η μόδα αφουγκράζεται τις ανάγκες των καταναλωτών και δημιουργεί προκειμένου να τις καλύψει επαναστατικά και καινοτόμα προϊόντα – βέβαια ίσως ο αντίλογος να ισχυρίζεται ότι εμφανίζει νέα προϊόντα για να δημιουργήσει νέες ανάγκες. Πριν μπεις λοιπόν σε μια διαδικασία του η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα, σου παρουσιάζω όλο το σκεπτικό και τη φιλοσοφία που βρίσκεται πίσω από το Wearable love ώστε να είσαι σε θέση να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.

 

 

Ό, τι σε χωρίζει, και δεν σε αφήνει να έχεις φυσική επαφή.

Είτε σχέση μεγάλης απόστασης είτε κοινωνική απόσταση - ανεξάρτητα από το γιατί δεν μπορείς να έχεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα κοντά σου: το Werable love σε βοηθά να ξεπεράσεις τα όρια και να έχεις ό,τι σου ανήκει. Συνδυάζει το τζιν μπουφάν με την πρωτοποριακή τεχνολογία, ώστε να μπορείς να νιώσεις την αφή των αγαπημένων σου σαν να ήταν μαζί σου.

https://www.instagram.com/p/CEa44s8Hi_Y/

Συναισθήματα που φοριούνται

Με το Werable love στέλνεις και λαμβάνεις «αφή» τόσο εύκολα όσο το να στέλνεις μηνύματα. Όχι από οποιονδήποτε, φυσικά, αλλά από άτομα με τα οποία βρίσκεσαι σε ένα βαθύτερο είδος σύνδεσης από ό,τι θα μπορούσε ποτέ να προσφέρει το smartphone σου. Κάθε αφή παραμένει μεταξύ των δυο σας και δεν είναι ορατή από έξω. Εκτός ίσως από το χαμόγελό σου.

 

 

Όταν η απόσταση δημιουργεί εγγύτητα

Ευέλικτοι αισθητήρες και στοιχεία αφής ενσωματώνονται στις περιοχές ώμων του τζιν μπουφάν. Αυτοί οι αισθητήρες μπορούν να συνδεθούν με τη φορητή εφαρμογή αγάπης μέσω Bluetooth. Έτσι, μπορείς εύκολα να μεταδώσεις σήματα στο μπουφάν που θα αισθάνονται σαν ένα άγγιγμα - και να κάνεις κάθε καρδιά να λιώσει.

Θα λάβεις έναν κωδικό εγγραφής για την εφαρμογή με το φορετό σου σακάκι «αγάπης». Αφού δημιουργήσεις το δικό σου προφίλ στην εφαρμογή, μπορείς να προσκαλέσεις τους φίλους σου να συνδεθούν μαζί σου μέσω λιστών αγάπης. Στο προφίλ σου, μπορείς στη συνέχεια να δημιουργήσεις μεμονωμένα μοτίβα αφής που μπορείς να στείλεις στο αντίστοιχο σακάκι των αγαπημένων σου. Άφησέ τους να γνωρίζουν ότι τους σκέφτεσαι - από οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι.


Από τη δυστοπία στην ουτοπία;

Το 2020 μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να αναμετρηθεί με τα πιο περίεργα δυστοπικά μυθιστορήματα ή κινηματογραφικά σενάρια. Έχεις ζήσει γεγονότα που δεν φανταζόσουν ότι μπορούσες να βιώσεις, από το lockdown μέχρι το να μην μπορείς να δεις τους γονείς σου ή να μην μπορείς να αγκαλιάσεις, να φιλήσεις, να μιλήσεις πρόσωπο με πρόσωπο χωρίς να φοράς μάσκα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Και σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς ότι τα ρούχα θα μπορούσαν να σε αγκαλιάσουν.

 

 

Βέβαια δεν είναι λίγες οι φορές που φοράς τα ρούχα του αγαπημένου σου όταν σου λείπει, για να νιώσεις τη μυρωδιά του πάνω σου. Ή δεν είναι λίγες οι φορές που ξαγρυπνάς βλέποντας Netflix αγκαλιά με το φθαρμένο του από τη χρήση πουλόβερ. Τα ρούχα των αγαπημένων σου ανθρώπων είναι και ήταν ένα αναπόσπαστο κομμάτι στη μεταξύ σας σχέση.

Με ρούχα σχεδιασμένα κατά τα πρότυπα του Wearable love πλέον η φράση «φοράω την αγάπη σου σαν ρούχο» θα είναι κυριολεκτική!   

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η μνήμη της καρδιάς εξαλείφει τα άσχημα και μεγεθύνει τα καλά» Gabriel García Márquez

O σπουδαίος Gabriel García Márquez πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, αλλά τα βιβλία του συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν». Edgar Degas

In art we trust! Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης, μέσα από τα λόγια σημαντικών καλλιτεχνών

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Zendaya έλαμψε στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας μέσα σε μια ξεχωριστή δημιουργία Ελληνίδας δημιουργού

Ποιας σχεδιάστριας είναι το φόρεμα που επέλεξε η δημοφιλής ηθοποίος;

BEAUTY NEWS

Η Margot Robbie υιοθετεί το πιο trendy κούρεμα της χρονιάς και τώρα θέλουμε να αποκτήσουμε κι εμείς bob

Δείτε τη μεγάλη αλλαγή στο hair look της αγαπημένης ηθοποιού

CELEBS

Εριέττα Κούρκουλου: «Το μωρό μας, ήταν κοριτσάκι, είχε το σύνδρομο Turner»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση για το μωρό που έχασε