Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Όλα ή τίποτα – Αγάπη είναι να μη συμβιβάζεσαι

Μη μένεις σε μια σχέση, αν δεν έχεις τουλάχιστον τον σεβασμό που σου αξίζει



 Είναι τόσο εύκολο για κάποιον στις μέρες μας να σε χαρακτηρίσει ως δύσκολη μόνο και μόνο επειδή δεν θέλεις να συμβιβαστείς στον σεβασμό, την αγάπη και την εμπιστοσύνη.  Υποθέτω ότι είναι ευκολότερο για τους άνδρες να αποφύγουν μια γυναίκα που είναι αδύνατο να την αντιμετωπίσουν όπως της αξίζει από το να καταβάλουν προσπάθειες να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της.

Ναι, είναι κάτι που μπορείς να το καταλάβεις γιατί το κάνει αυτό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να το αποδεχτείς. Να μην είσαι πρόθυμη να ξεχάσεις ποια ακριβώς είσαι για να σε θεωρήσει κάποιος χαλαρή και χαριτωμένη. Όχι, μην μπεις καν στη διαδικασία αυτή να αλλάξεις το παραμικρό.

Κάθε φορά που ένα κορίτσι έχει αυτοσεβασμό και ξέρει ακριβώς τι θέλει για να αισθάνεται αγάπη, φροντίδα και ασφάλεια, με ένα μυστηριώδη τρόπο θα καταλήξει να κατηγορηθεί ως χειριστική και ως άτομο με υπερβολικές ανάγκες ή τρελές ανασφάλειες.

Όταν ξεκινάς μια νέα σχέση μην αφεθείς να συμβιβαστείς με λιγότερα απ’ όσα σου αξίζουν. Δεν είναι οι όροι σου μόνο που πρέπει να γίνουν σεβαστοί, είναι τα όρια, οι επιθυμίες και οι ανάγκες σου. Κι αυτά γίνονται σαφή και ξεκάθαρα από την αρχή.

Κάθε υποχώρηση στα θέλω σου, κάθε δικό σου βήμα προς τα πίσω γίνεται κι ένα κακό προηγούμενο. Δεν του δείχνεις περισσότερη περισσότερο αγάπη όταν κάνεις πίσω στα θέλω σου ή βάζεις νερό στο κρασί σου ως προς τις ανάγκες ή τις απόψεις σου. Το αντίθετο, του προσφέρεις πάτημα να αποκτήσει περισσότερο έλεγχο και μεγαλύτερη εξουσία πάνω σου.

Δεν του ζητάς να σου δώσει κάτι που είναι αδύνατο ή ακατόρθωτο. Ζητάς μόνο τη συντροφικότητα όπως ισχύει στον ορισμό του λεξικού, να είστε δηλαδή κι οι δύο ίσοι, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον και φροντίζοντας ο ένας τον άλλο. Δεν θες ανταμοιβή για την προσπάθειά σου στη σχέση – θες ικανοποίηση, να νιώθεις ότι αγωνίζεστε και οι δύο κι όχι ότι είστε ανταγωνιστές σε μια μόνιμη κόντρα.

Όταν επιλέγει να αγνοήσει τις ανάγκες σου, προκειμένου να μπουν οι δικές του ανάγκες στο επίκεντρο, δεν σημαίνει ότι είσαι δύσκολη, σημαίνει απλώς ότι δεν σε σέβεται.

https://www.instagram.com/p/CGggfxWFFPs/

Δεν είσαι ανασφαλής ούτε κυνική όταν δεν του συμπεριφέρεσαι σαν να είναι ο βασιλιάς του κάστρου σου.

Δυστυχώς για εκείνον, γνωρίζεις απόλυτα την αξία που έχεις και του ζητάς απλώς να σε αντιμετωπίζει με τον ίδιο σεβασμό και την ίδια αγάπη που του προσφέρεις.

Δεν είναι εντάξει μαζί σου, όταν σου χαρίζει την προσοχή του μόνο όταν νιώθει τη διάθεση να το κάνει. Θέλεις να υπάρχει συνέπεια, σου είναι σημαντικό να τον νιώθεις ότι είναι εκεί για μένα και δεν συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από αυτό.

 

 

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν του δίνεις χρόνο, ελευθερία κινήσεων ή ότι δεν σέβεσαι τον δικό του χώρο ή την ατομικότητά του. Δεν απαιτείς ούτε έχεις την προσδοκία να είναι ο άλλος διαθέσιμος 24ώρες το 24ωρο. Θες να υπάρχει αμοιβαιότητα και διαφάνεια προθέσεων.

Είναι λογικό να απογοητεύεσαι και να χάνεις την εμπιστοσύνη στους άντρες όταν εκείνη την τόλμη σου να εκφράζεις την ανάγκη σου την εκλαμβάνουν ως γκρίνια.

Δεν μπορείς να εκπαιδεύσεις κάποιον ούτε να του μάθεις πώς να αγαπά. Πρέπει να το ξέρει από μόνος του. Θα έπρεπε να είχε ήδη μάθει. Θες μονάχα να έχετε τους ίδιους ορισμούς, να σημαίνουν οι λέξεις το ίδιο πράγμα και για τους δύο. Το πώς ερμηνεύετε, το τι θεωρείτε έννοιες όπως «αγάπη», «σεβασμός», «σχέση», «δέσμευση» να είναι κοινό και για τους δυο σας.

Χρειάζεσαι αγάπη, αφοσίωση, θαυμασμό και σεβασμό και αν αυτό ο άλλος το αντιλαμβάνεται ως κάτι το υπερβολικό και δύσκολο – δεν είσαι το πρόβλημα. Δεν έχεις εσύ κάποιο θέμα που πρέπει να διορθώσεις – δεν είσαι δύσκολη. Εκείνος έχει μάθει να τα θέλει όλα εύκολα και στο πιάτο. Θέλει να σε θεωρεί δεδομένη. Θέλει να βολεύεσαι, να αρκείσαι στα λίγα. Στο «αν» και «όποτέ» του – και να μη λες κουβέντα. Η για την ακρίβεια να λες και ευχαριστώ.

Κάνει λάθος. Κι ίσως έκανες κι εσύ, που του έδωσες μια ευκαιρία, όσο όμως δεν παίρνει το μήνυμα αλλά θέλει εσύ να αλλάξεις και να συμβιβαστείς με το «λίγο» του, προτίμησε το «καθόλου».

Γιατί ναι, μερικές φορές η αγάπη είναι όλα ή τίποτα… Κι αν δεν μπορείς να τα έχεις όλα, τουλάχιστον μάθε να φεύγεις στο τίποτα!

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν σκέφτομαι πια τον θάνατο με ρομαντικό τρόπο» Robert Smith

Χρόνια πολλά στον The Cure της καρδιάς μας

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά τα νέα για την υγεία του - Ανταποκρίθηκε σε οδηγίες γιατρών

Παραμένει στη ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη έναν μήνα μετά την ανακοπή

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε