Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Kiss me/kiss me not - Θες να τον φιλήσεις αλλά φοβάσαι τον covid?

Αx... το άγχος του πρώτου φιλιού στα χρόνια του κορωνοϊού



 

 

Σου αρέσει. Του αρέσεις. Αλλά είστε ακόμα στην αρχή της γνωριμίας σας. Τα μέτρα για την προστασία έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού γίνονται όλο και πιο αυστηρά. Δεν γίνεται όμως να σε σταματήσουν τελείως από την επιθυμία σου να γνωρίσεις κόσμο. Κυρίως όμως δεν ξέρεις πώς να διαχειριστείς την επιθυμία σου να γνωρίσεις καλύτερα αυτόν τον έναν που αρχίζει να σου αρέσει περισσότερο. Και πλέον δεν σου αρκεί να του μιλάς από την ασφαλή απόσταση της οθόνης.

Ωστόσο παρά τη σφοδρή αυτή σου επιθυμία το να έρθετε πολύ κοντά αυτή τη στιγμή σε κάνει να βαράει μέσα σου τη σειρήνα του συναγερμού – ειδικά όταν νιώθεις την επιθυμία να φιληθείτε, το εσωτερικό alarm τρελαίνεται!

Είναι απολύτως κατανοητό να μην αισθάνεσαι άνετα να αφεθείτε να φιληθείτε σε ένα πρώτο ραντεβού υπό τις δεδομένες συνθήκες. Πρώτον, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξακολουθούν να προτείνουν την απόσταση των 2 μέτρων μεταξύ του εαυτού σου και άλλων ατόμων που δεν ζουν στο σπίτι σου - και προφανώς, αυτό είναι αδύνατο να συμβεί όταν έχεις μπει στη διαδικασία να συναντήσεις έναν νέο άνθρωπο. Όχι μόνο αυτό, αλλά θα πρέπει επίσης να αφαιρέσεις τη μάσκα σου για να μοιραστείτε ένα φιλί – παρόλο που ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατεύσεις τον εαυτό σου και τους άλλους από τη μόλυνση του ιού είναι να το φοράς συνέχεια τη μάσκα. Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων - και αυτό περιλαμβάνει και το σάλιο.

 

 

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, είναι λογικό το γιατί μπορεί να νιώθεις άβολα για το τι πρέπει να κάνεις όταν το άτομο με το οποίο βγαίνεις προσπαθήσει  να σε φιλήσει. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πλοήγηση σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση είναι τόσο απλή όσο το να έχεις φροντίσει από πριν να έχετε κάνει μια συνομιλία για το ενδεχόμενο του φιλιού. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα έρθεις σε δύσκολη ή αμήχανη θέση.

Αν εκφράσεις από πριν σαφώς τα όρια που έχεις για την αρχική σας συνάντηση - όπως επίσης και το τι θα σε έκανε να νιώθεις ασφαλής, διευκρινίζοντας εξαρχής το μέρος της συνάντησής σας, το πόσο κοντά θα βρίσκεστε και το αν θα φοράτε μάσκα. Αυτό θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να συνδεθείς με αυτό το άτομο, γνωρίζοντας ότι έχεις δημιουργήσει ένα περιβάλλον που σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια.

Αν νομίζεις ότι το ξεκαθάρισμα αυτό μπορεί να ξενερώσει τη φάση των συνατήσεων σας, οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι η επικοινωνία των ορίων μπορεί στην πραγματικότητα να είναι εξαιρετικά ελκυστική όταν γίνεται με χάρη. Δείχνει ότι εκτιμάς τον εαυτό σου και ότι δεν συνηθίζεις να συμβιβάζεσαι προκειμένου να αποκτήσεις την έγκριση κάποιου άλλου.

 

 

Ως πρόσθετο μπόνους, αυτή η από πριν «προειδοποίηση» μπορεί να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να καταλάβεις αν βρίσκεστε στην ίδια σελίδα ή όχι, όταν πρόκειται για επίπεδα ανοχής, ανησυχίας και επιφυλακτικότητας κινδύνου. Επιπλέον, δημιουργεί ένα θεμέλιο για μια ειλικρινή, ανοιχτή επικοινωνία από την αρχή.

Όσο για το πότε θα πρέπει να κάνεις αυτή τη συζήτηση, δεν υπάρχει πραγματικά σωστός ή λάθος χρόνος. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι καλύτερο να κάνεις τη συζήτηση πριν από τη συνάντησή σας, επίσης, δεν χρειάζεται να ορίσεις όλα τα όριά σου από την πρώτη στιγμή που θα αρχίσεις να μιλάς με αυτό το άτομο (με μηνύματα), αν αυτό σου φαίνεται κάπως περίεργο.

 

 

Όταν στην πορεία, κατά τη διάρκεια της γνωριμίας σας διαπιστώσεις ότι συνδέεστε με έναν τρόπο που μπορεί οδηγήσει σε ένα φιλί - ας πούμε, αν απολαμβάνεις την έντονη και παρατεταμένη επαφή με τα μάτια (σε live chat ή βιντεοκλήση), μπορείς να του πεις κάτι του στιλ «Φαντάζομαι να σε φιλάω τώρα και ανυπομονώ πραγματικά να το κάνω αυτό, αλλά έχω κάποια προσωπικά όρια γύρω από τη φυσική επαφή για να προστατέψω και τους δύο μας λόγω της πανδημίας. Θα ήθελα να συνεχίσουμε να γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον και να αφιερώσουμε το χρόνο προκειμένου να νιώσουμε κι οι δύο περισσότερο άνετα».

Είναι σημαντικό το άτομο που σε ενδιαφέρει να καταλαβαίνει ότι η απόφαση να μην φιληθείτε αφορά τη ζώνη άνεσής σου γύρω από την πανδημία και όχι μια προσωπική απόρριψη ή ένδειξη αδιαφορίας.

 

 

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να λάβεις υπόψη και τη γλώσσα του σώματός σου. Εάν δεν αισθάνεσαι άνετα στη σκέψη ενός φιλιού, θα πρέπει να φροντίσεις να μην καθίσεις πολύ κοντά του. Ωστόσο, μην ανησυχείς υπερβολικά για την προσπάθεια αποστολής των σωστών σημάτων, καθώς αυτό θα οδηγήσει μόνο σε υπερβολική σκέψη και το να απασχολήσεις τόσο πολύ στο μυαλό σου με αυτό μπορεί να σε αποσπάσει από τη στιγμή που περνάτε μαζί και να χάσεις την ευκαιρία για μια ουσιαστική σύνδεση.

Εάν επικοινωνείς με σαφήνεια τη ζώνη άνεσής σου σε μια προφορική συζήτηση, η γνωριμία σου θα πρέπει να σέβεται τα όριά σου χωρίς να χρειάζεται να τα ενισχύσεις ή να τα επαναλαμβάνεις συνέχεια. Αντίστοιχα, μια παγωμένη ή απομακρυσμένη στάση σώματος μπορεί στην πραγματικότητα να σε κάνει να στέλνεις πάλι λάθος σήμα.

 

 

Προφανώς, η διατήρηση της μάσκας σε όλη τη διάρκεια ενός ραντεβού είναι ένας καλός τρόπος για να αποφύγεις τις πιθανότητες να αρνηθείς ένα φιλί. Ωστόσο, οι ειδικοί δεν συμβουλεύουν να φοράτε τη μάσκα σας αποκλειστικά για να αποφύγετε ένα φιλί. Εάν αισθάνεσαι μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση όταν φοράς τη μάσκα σου – feel free. Άλλωστε όσο είναι υποχρεωτικό έχεις και την απόλυτη δικαιολογία.

Από την άλλη, σε κάποια πράγματα, τουλάχιστον ως προς τον τρόπο που λειτουργείς μέσα σου, πρέπει να διατηρήσεις ένα ποσοστό αυθεντικότητας και παρορμητικότητας. Αν έχετε ήδη βρεθεί κάποιες φορές και η σύνδεση μεταξύ σας βασίζεται σε ειλικρινή επαφή κι επικοινωνία, αν ο πάγος έχει σπάσει και νιώθεις ότι μπορείς να είσαι ο εαυτός σου, χωρίς να χαλαρώνεις τις άμυνές σου όσον αφορά τα μέτρα προστασίας, μπορείτε από κοινού να ετοιμάσετε τις συνθήκες που ένα φιλί να προκύψει φυσικά χωρίς να νιώθετε κι οι δύο ότι κάνετε κάτι παράτολμο.

 

 

Στην τελική τα rapid test πλέον γίνονται πράγματι αστραπιαία, αν νιώθετε έτοιμοι να περάσετε στην επόμενη πίστα, το να έχετε ελέγξει αν είστε ή όχι φορείς του ιού δεν είναι ξενερωτικό ή αντιερωτικό, για την ακρίβεια ίσως αυτή τη στιγμή να είναι και η απόλυτη απόδειξη ενός ανεπιτήδευτου ρομαντισμού! Και ναι είναι ωραίο να ξέρεις ότι ο άλλος σε θέλει, αλλά και ταυτόχρονα νοιάζεται για σένα!   

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν σκέφτομαι πια τον θάνατο με ρομαντικό τρόπο» Robert Smith

Χρόνια πολλά στον The Cure της καρδιάς μας

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ