Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Είναι διασκεδαστικό να είσαι απελπιστικά ερωτευμένος. Είναι επικίνδυνο, αλλά έχει πλάκα» Keanu Reeves

Γοητευτικός και ευαίσθητος, έχει γενέθλια και γιορτάζουμε μαζί του



Ευγενικός, γοητευτικός, ευαίσθητος, ταλαντούχος, μυστηριώδης αλλά και μια ακαταμάχητη οικειότητα, είναι σίγουρα από τους άντρες που θα ήθελες να συναντήσεις από κοντά! Ο Keanu Reeves Γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 1964 στη Βηρυτό και έχει ρίζες από την Αγγλία, τη Χαβάη και την Κίνα. Τα δύο του πάθη ήταν η ηθοποιία (είχε αρχίσει να ασχολείται ήδη από την ηλικία των 9) και το χόκεϊ επί πάγου. Στη ηλικία των 14 άρχισε σοβαρά να ασχολείται με την ηθοποιία. Αρχικά, εμφανιζόταν σε μικρούς ρόλους σε σειρές στην καναδέζικη τηλεόραση και σε διαφημίσεις. Το 1984 εγκατέλειψε το σχολείο για να κάνει την ίδια χρόνια το επαγγελματικό του ξεκίνημα σε μια θεατρική παραγωγή στο Τορόντο με το Wolfboy, ένα ερωτικό δράμα.

Ύστερα μετακόμισε στο Λος Άντζελες και μετά από οκτώ μήνες πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο δράμα River's Edge (1986), για τον οποίο απέσπασε καλές κριτικές. Εκτός από την ηθοποιία, έπαιζε μπάσο στο συγκρότημα Dogstar.

Το 2000 ήταν να γίνει πατέρας από την τότε κοπέλα του, Jennifer Syme, αλλά το μωρό γεννήθηκε νεκρό τον Δεκέμβριο του 1999. Η Jennifer Syme τελικά σκοτώθηκε τον Απρίλιο του 2001 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και πιθανώς και φαρμάκων, σε ηλικία μόλις 28 ετών.

Το 2012 ίδρυσε μαζί με τον φίλο του, Gard Hollinger, την εταιρία custom made μοτοσυκλετών Arch Motorcycle Company.

Τα τελευταία χρόνια είναι ζευγάρι με την Alexandra Grant.

Έχει δώσει την φωνή του, τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, αλλά και παίζει τον χαρακτήρα του Johnny Silverhand στο βιντεοπαιχνίδι Cyberpunk 2077.

Μερικές από τις ταινίες που έχει παίξει: Τhe Matrix, Bill & Ted's Excellent Adventure, Speed, John Wick: Chapter 2, John Wick, John Wick: Chapter 3 – Parabellum, Constantine και Δράκουλας.

Μερικά από τα βραβεία που έχει κερδίσει: Κινηματογραφικό Βραβείο MTV Καλύτερου διδύμου (1995), MTV Movie Award for Most Desirable Male (1992), Κινηματογραφικό Βραβείο MTV Καλύτερης ανδρικής ερμηνείας (2000) και αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ.

https://www.instagram.com/p/CTSoukjjhdr/

Με αφορμή τα γενέθλιά του θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

«Η θλίψη αλλάζει σχήμα, αλλά δεν τελειώνει ποτέ».

 

«Όταν φύγουν οι άνθρωποι που αγαπάς, είσαι μόνος».

 

«Είναι πάντα υπέροχο να γνωρίζεις γυναίκες, με το μυστήριο, τη χαρά και το βάθος. Αν μπορείτε να κάνετε μια γυναίκα να γελάσει, βλέπετε το πιο όμορφο πράγμα στη Γη».

 https://www.instagram.com/p/CTSn0Ezsx2t/

«Τα λεφτά δεν σημαίνουν τίποτα για μένα. Έχω βγάλει πολλά χρήματα, αλλά θέλω να απολαμβάνω τη ζωή και να μην αγχώνομαι όταν χτίζω τον τραπεζικό μου λογαριασμό. Δίνω πολλά και ζω απλά, κυρίως έξω από μια βαλίτσα στα ξενοδοχεία. Όλοι γνωρίζουμε ότι η καλή υγεία είναι πολύ πιο σημαντική».

 

«Η ενέργεια δεν μπορεί να δημιουργηθεί ή να καταστραφεί και η ενέργεια ρέει. Πρέπει να είναι σε κατεύθυνση, με κάποια εσωτερική, συναισθηματική, πνευματική κατεύθυνση. Κάπου πρέπει να έχει κάποια επίδραση».

 

«Το να ερωτεύεσαι και να έχεις σχέση είναι δύο διαφορετικά πράγματα».

 https://www.instagram.com/p/CTPn4zxM_5q/

«Σίγουρα πιστεύω στον Θεό και στον Διάβολο, αλλά δεν χρειάζεται να έχουν κέρατα ή μακριά λευκή γενειάδα».

 

«Το να φιλάς κάποιον είναι πολύ οικείο, στην πραγματικότητα πολύ οικείο και η καρδιά σου πάντα σκιρτάει λίγο πριν το κάνεις αυτό».

 

«Είναι διασκεδαστικό να είσαι απελπιστικά ερωτευμένος. Είναι επικίνδυνο, αλλά έχει πλάκα».

 https://www.instagram.com/p/CSvtC_FMEz_/

«Όταν δεν νιώθω ελεύθερος και δεν μπορώ να κάνω αυτό που θέλω απλώς αντιδρώ. Πάω κόντρα».

 

«Η θνησιμότητα είναι πολύ διαφορετική όταν είσαι 20 ετών κι όταν είσαι 50».

 

«Σίγουρα ήμουν περίεργος και συμμετείχα στη διαδικασία. Ακόμα και ως νέος ηθοποιός. Πάντα κοιτούσα πού ήταν η κάμερα, ποια ιστορία έλεγε. Και καθώς η εμπειρία μου μεγάλωνε, ήθελα να μάθω ακόμα περισσότερα».

 https://www.instagram.com/p/CTSgMxlq9fn/

«Επειδή είμαστε ηθοποιοί μπορούμε να το προσποιούμαστε και να παραποιούμε τον εαυτό μας, αλλά θα προτιμούσα η συναισθηματική επένδυση να ήταν αυθεντική».

 

«Πώς αντιμετωπίζω τη γήρανση; Με θαυμασμό και τρόμο. Ναι, θα το πω. Θαύμα και τρόμος».

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jon Fosse «Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Ο Νορβηγός νομπελίστας συγγραφέας, Jon Fosse, μας συγκινεί με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Γράφω για το σεξ, όχι για την αγάπη. Τι ξέρω για την αγάπη;» Sarah Jessica Parker

Η Sarah Jessica Parker γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1965 και συνεχίζει να ενσαρκώνει τη φαντασίωση ζωής πολλών γυναικών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.