Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η γυναίκα σου έχει πάντα δίκιο. Πολύ απλά» Hugh Jackman

Ο «λυκάνθρωπος» της καρδιάς μας παραμένει ένας απίστευτα τρυφερός και γοητευτικός άνδρας



Γοητευτικός, χαρισματικός, ταλαντούχος, ακόμα και μεταμορφωμένος σε λυκάνθρωπο Ο Χιου Τζάκμαν (Hugh Michalis Jackman Bellas) γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1968 είναι Αυστραλός ηθοποιός, κυρίως διάσημος για τη δουλειά του σε μεγάλες, εμπορικές παραγωγές του Χόλυγουντ όπως η σειρά ταινιών X-Men και το Βαν Χέλσινγκ αλλά και σε μικρότερες, πιο «εγκεφαλικές» όπως το The Prestige και Η Πηγή της Ζωής.

Ο Χιου Τζάκμαν, όντας ταλαντούχος τραγουδιστής, ηθοποιός και χορευτής, έχει πρωταγωνιστήσει σε μια σειρά από επιτυχημένα μιούζικαλ, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και μεγάλο αριθμό βραβείων.

Πριν γίνει διάσημος στο Χόλυγουντ, ο Τζάκμαν πρωταγωνίστησε σε δύο ταινίες στην πατρίδα του Αυστραλία το 1999: στη ρομαντική κωμωδία Paperback Hero και στο δράμα Erskineville Kings. Κάπως έτσι τον ανακάλυψαν οι παραγωγοί της 20th Century Fox και του έδωσαν το βασικό ρόλο στην ταινία X-Men. Υποδύθηκε για πρώτη φορά το μεταλλαγμένο σούπερ-ήρωα Wolverine, τον πιο διάσημο και πιο αγαπημένο χαρακτήρα των γνωστών κόμικς, το 2000 και από τότε η ζωή και η καριέρα του άλλαξαν για πάντα. Η ταινία σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία και από τη μια στιγμή στην άλλη ο Τζάκμαν έγινε διάσημος σ' όλο τον κόσμο. Ακολούθησαν δύο συνέχειες: το X2: X-Men United το 2003 και το X-Men: Η Τελική Αναμέτρηση το 2006. Συνολικά τα φιλμ έκαναν εισπράξεις πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως ενώ η τριλογία ταυτίστηκε για πάντα με το όνομα του Αυστραλού ηθοποιού. Μάλιστα, εννιά χρόνια μετά το πρώτο X-Men, ο Χιου Τζάκμαν επέστρεψε στο ρόλο του ως Wolverine την 1η Μαΐου του 2009 στην ταινία X-Men Origins: Wolverine, ένα prequel που βασίζεται αποκλειστικά στον ήρωα με τα αδαμάντινα νύχια. Ο Τζάκμαν για να τον υποδυθεί για τέταρτη φορά πληρώθηκε 20 εκατομμύρια δολάρια (από 20 εκατομμύρια πληρώθηκε επίσης για το X-Men 2 και το X-Men 3, δηλαδή αρκετά μεγαλύτερες αμοιβές σε σύγκριση με τα 250.000 δολάρια που είχε πάρει για την πρώτη ταινία της σειράς).

jacka

Άλλες παραγωγές στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει είναι η κωμωδία Ζητείται Πιστό Αρσενικό (2001), η περιπέτεια Κωδικός Swordfish στο πλευρό του Τζον Τραβόλτα (2002), το Κέιτ και Λέοπολντ με τη Μεγκ Ράιαν (ο Τζάκμαν προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα για το ρόλο του Λέοπολντ το 2001), το Βαν Χέλσινγκ -που έκανε εισπράξεις 300.000.000 δολάρια παγκοσμίως- το 2004, το Scoop του Γούντι Άλεν (2006) και το The Prestige (2006) έχοντας στο πλάι του τον Μάικλ Κέιν, τον Κρίστιαν Μπέιλ και τον Ντέιβιντ Μπόουι. Επίσης πρωταγωνίστησε στην Πηγή της Ζωής του Ντάρεν Αρονόφσκι (2007), στο θρίλερ Deception μαζί με το Γιούαν Μακ Γρέγκορ (26 Ιουνίου 2008) και στο ρομαντικό-πολεμικό δράμα του Μπαζ Λούρμαν Αυστραλία , μαζί με τη Νικόλ Κίντμαν (25 Δεκεμβρίου 2008). Το 2012 έλαβε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο ρόλο του Γιάννη Αγιάννη στο μιούζικαλ Οι Άθλιοι (Les Miserables) κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Βίκτωρος Ουγκό. Ο Τζάκμαν έχει δανείσει τη φωνή του στις ταινίες κινουμένων σχεδίων Ποντικούπολη και Happy Feet.

Με αφορμή τα γενέθλιά του, θυμόμαστε μερικές από τα χαρακτηριστικές του φράσεις:

«Ο διαλογισμός έχει να κάνει με το κυνήγι του τίποτα. Είναι σαν την απόλυτη ξεκούραση. Είναι καλύτερο κι από τον καλύτερο ύπνο που είχατε ποτέ. Είναι η ησυχία του μυαλού. Οξύνει τα πάντα, ειδικά την εκτίμησή σας για το περιβάλλον σας. Διατηρεί τη ζωή φρέσκια».

 

«Έρχεται ένα συγκεκριμένο σημείο στη ζωή όταν πρέπει να σταματήσετε να κατηγορείτε τους άλλους για το πώς αισθάνεστε ή τις κακοτυχίες στη ζωή σας. Δεν μπορείς να περάσεις τη ζωή σου με εμμονή για το πώς μπορεί να ήταν».

 

«Είμαι αρκετά ανταγωνιστικός άνθρωπος, οπότε μου αρέσει πολύ να κερδίζω».

 https://www.instagram.com/p/CTzP3JvrBPM/

«Αισθάνομαι τόσο τυχερός που έχω και γιο και κόρη, γιατί υπάρχει διαφορετική σχέση με καθένα από τα παιδιά μου».

 

«Είμαι αρκετά ανεξάρτητος άνθρωπος και έπρεπε να είμαι. Ως αγόρι και μεγαλώνοντας, έπρεπε να προσέξω τον εαυτό μου. Και τώρα είμαι πολύ οικογενειακός τύπος. Είναι μεγάλη προτεραιότητα στη ζωή μου».

 

«Για μένα αυτό είναι ένα από τις μεγαλύτερες πολυτέλειες στη ζωή - ένα κοστούμι προσαρμοσμένο και ραμμένο στο χέρι και ένα υπέροχο ζευγάρι χειροποίητα παπούτσια».

 jackc

«Δεν άκουσα ποτέ τον πατέρα μου να λέει μια κακή λέξη για κανέναν. Διατηρεί πάντα τα συναισθήματά του υπό έλεγχο και είναι ένας πραγματικός κύριος».

 

«Ως ηθοποιός, έχετε πολλά εργαλεία - το σώμα σας, τη φωνή σας, τα συναισθήματά σας, διανοητικά. Στην ταινία, έχετε τα μάτια σας επειδή επικοινωνούν τη διαδικασία σκέψης σας. Στην πραγματικότητα, γενικά στην ταινία, αυτό που δεν λέτε είναι πιο σημαντικό από αυτό που λέτε. Αυτό δεν ισχύει τόσο για τη σκηνή του θεάτρου».

 

«Απλώς μου αρέσει να κάνω τους άλλους να γελάνε με τα αστεία καμώματά μου. Ζούσα σαν κλόουν στα παιδικά πάρτι για περίπου τρία χρόνια».

 https://www.instagram.com/p/CU6lbsxADmS/

«Για να το εξηγήσω απλά, ο σεβασμός με παρακινεί - όχι η επιτυχία».

 

«Πάντα ένιωθα ότι αν υποχωρήσεις από έναν φόβο, το φάντασμα αυτού του φόβου δεν φεύγει ποτέ. Μειώνει τους ανθρώπους».

 

«Έχω δύο παιδιά και είναι εκπληκτικό το πόσο ταιριάζουν με τη φύση, με το φως, με τις μυρωδιές, με τον χρόνο».

 jackf

«Η συνεννόηση με την πραγματική μας φύση και το ποιοι πραγματικά είμαστε ήταν πάντα γοητευτική για τους ανθρώπους. Ξέρω ότι με γοητεύει».

 

«Όταν γίνεσαι πατέρας, νομίζω ότι αναπόφευκτα αλλάζει η οπτική σας για τη ζωή. Δεν κοιμάμαι αρκετά. Και τα πιο απλά πράγματα στη ζωή είναι απόλυτα ικανοποιητικά. Βρίσκω ότι δεν χρειάζεται να κάνεις τόσα πολλά, όπως δεν κάνεις τόσες εξόδους».

 

«Μπορώ να ανατρέξω στη ζωή μου, όπου υπήρξαν στιγμές όπου τα πράγματα μπορεί να είχαν πάει αντίθετα. Όλα είναι σαν σκαλοπάτια, και έχω δει ανθρώπους που θαυμάζω να παραπαίουν. Είμαστε όλοι ευάλωτοι».

 https://www.instagram.com/p/CU6vwehojxZ/

«Αν ρωτάτε τη γυναίκα μου, το μεγαλύτερο λάθος είναι η ανικανότητά μου στο σπίτι. Λέει ότι το μόνο που μου βολεύει είναι ότι είμαι κοντά. Και, έχω τρομερή μνήμη. Είμαι κακός στο να πω όχι. Συχνά κάνω διπλή κράτηση. Υπάρχουν πολλά πράγματα».

 https://www.youtube.com/watch?v=RvB1rApVut8

«Η γυναίκα σου έχει πάντα δίκιο. Πολύ απλά. Νομίζω ότι θα το κάνω τατουάζ στο μέτωπό μου».

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν σκέφτομαι πια τον θάνατο με ρομαντικό τρόπο» Robert Smith

Χρόνια πολλά στον The Cure της καρδιάς μας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.