Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Η λίστα του Property Guides με 22 καταπληκτικά μέρη για να μετακομίσετε το 2022

Έκπληξη: το Property Guides βάζει την Αθήνα στο νούμερο 2 των top επιλογών



Κάθε χρόνο η παγκόσμια ομάδα συγγραφέων του Property Guides προτείνει τα πιο συναρπαστικά, ενδιαφέροντα ή απλά συμπαθή μέρη για να αγοράσετε ένα ακίνητο εκτός Αγγλίας όπου εδρεύει. Εδώ είναι οι πιο καυτές τους επιλογές για το 2022. Απλώς φροντίστε να αγοράσετε ένα ακίνητο με ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο, γιατί σίγουρα θα έχετε φίλους για να φιλοξενήσετε.

Ενώ τα τελευταία δύο χρόνια η πανδημία μας έχει επηρεάσει όλους και μερικούς πολύ περισσότερο από άλλους, μας δόθηκε επίσης χρόνος να αξιολογήσουμε τη ζωή μας. Κάνουμε τα σωστά πράγματα; Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα σε άλλους τομείς της ζωής μας; Θα ήμασταν πιο χαρούμενοι και πιο ικανοποιημένοι κάνοντας κάτι διαφορετικό κάπου αλλού;

Αν η αλλαγή περιβάλλοντος, ακόμα και πόλης ή χώρας, είναι στο μυαλό σας, τότε ρίξτε μια ματιά και σκεφτείτε που θα σας ταίριαζε καλύτερα να μείνετε…

 https://www.instagram.com/p/CZgZAj1qUWw/

Μάλαγα, Κόστα ντελ Σολ, Ισπανία

Εάν η βελτίωση της ποιότητας ζωής σας είναι αυτό που σας κάνει να σκεφτείτε μια μετακόμιση, η Μάλαγα μπορεί να είναι η επιλογή για εσάς. Η όμορφη ισπανική πόλη κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον Δείκτη Ποιότητας Αστικής Διαβίωσης 2021 και την τρίτη θέση στον Δείκτη Getting Settled, που εξετάζει πόσο εύκολο είναι να κάνεις νέους φίλους και να χτίσεις μια ενεργή κοινωνική ζωή.

Με έναν ακμάζοντα πληθυσμό εκπατρισμένων και μερικούς από τους πιο φιλόξενους ντόπιους στην Ισπανία, το κοινωνικό σας ημερολόγιο είναι πιθανό να είναι γεμάτο σε ελάχιστο χρόνο. Το μεσογειακό κλίμα της Μάλαγα σημαίνει μακρά, ζεστά, ξηρά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες, καθιστώντας την ιδανική για να περπατήσετε στην παραλία ή στο γήπεδο του γκολφ. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις του γκολφ, με πάνω από 50 γήπεδα σε απόσταση οδήγησης από την πόλη.

 https://www.instagram.com/p/CZeqw2vtWY_/

Αθήνα, Ελλάδα

Η πανδημία άλλαξε την άποψη πολλών ανθρώπων για την Ελλάδα. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήχθη από την εταιρεία λιανικής πώλησης συσκευασιών, RAJA, κατέταξε την Αθήνα ως το καλύτερο μέρος για να μετακομίσετε το 2022. Για να καθορίσουν τον νικητή τους, εξέτασαν όλα τα καλά στοιχεία, όπως το ποσοστό απασχόλησης, την ασφάλεια, το κόστος ζωής και την υγειονομική περίθαλψη. Οι τιμές ενοικίασης είναι απίστευτα 135% χαμηλότερες στην Αθήνα από ό,τι στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα εξοικονομήσετε σχεδόν 16% στον λογαριασμό του παντοπωλείου σας. Θα έχετε επίσης πρόσβαση στη μεσογειακή διατροφή που έχει αποδειχθεί ότι σας βοηθά να ζήσετε περισσότερο και που βλέπει την Ελλάδα να κατατάσσεται σταθερά στο Top 20 για τις χώρες με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.

 https://www.instagram.com/p/CZZX6BrKCWP/

Clonakilty, County Cork, Ιρλανδία

Το 2021, περισσότερα από 2.400 μέλη του κοινού κατέταξαν 470 τοποθεσίες στην Ιρλανδία για να καθορίσουν τη σύντομη λίστα για τους The Irish Times Best Place to Live στην Ιρλανδία. Το Clonakilty ήταν ένα φαβορί. Οι κριτές δήλωσαν το Clonakilty, «μια προοδευτική κοινότητα που υπερασπίζεται τη συμμετοχή και τη διαφορετικότητα, μια πόλη πρωτοπόρα που μπορεί να θεωρηθεί ως σχέδιο για άλλες πόλεις παγκοσμίως».

Είναι η πρώτη πόλη «δίκαιου εμπορίου» της Ιρλανδίας, της έχει απονεμηθεί το καθεστώς «cool community» για τις προσπάθειές της να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα και προσφέρει πρόσβαση σε αμμώδεις παραλίες (12 σε απόσταση 12 μιλίων), χειροποίητα τρόφιμα, καφέ και προϊόντα.

 https://www.instagram.com/p/CZYNBsSMJvG/

Ώστιν, Τέξας, Η.Π.Α

Ναι, η Φλόριντα είναι ωραία. Αλλά όποιος περνάει από τη λίμνη για να κυνηγήσει το αμερικανικό όνειρο θα πρέπει να σκεφτεί το Όστιν του Τέξας. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, περισσότερες από 150 εταιρείες είτε ανακοίνωσαν σχέδια να μετακομίσουν στο Ώστιν είτε δήλωσαν ότι θα δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας στις τρέχουσες εγκαταστάσεις τους στην πόλη. Εργοδότες όπως η Apple, η Dell, η Tesla – τα μεγάλα όπλα. Σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν επιλέξει το Austin.

Ωστόσο, δεν θα βρεις μόνο δουλειά σε αυτή την πολυπολιτισμική πόλη – το Ώστιν είναι πλούσιο σε χώρους πρασίνου, συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τις πιο φιλικές προς το ποδήλατο πόλεις στις ΗΠΑ και είναι γνωστό για τη σκηνή του φαγητού και το εντυπωσιακό πολιτιστικό ημερολόγιο που περιλαμβάνει εκδηλώσεις όπως το SXSW.

 https://www.instagram.com/p/CY3VPXfIrpF/

Απουλία, Ιταλία

Συχνά αναφέρεται ως «η νέα Τοσκάνη», η Απουλία γίνεται γρήγορα η αγαπημένη με τους ομογενείς που αναζητούν ζωή με χαμηλό κόστος, πανέμορφες παραλίες και ένα κομμάτι από τη «la dolce vita» (η γλυκιά ζωή). Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της Απουλίας είναι ότι εξακολουθείτε να μπορείτε να βρείτε εξοχικές κατοικίες ή trulli που ξεκινούν από μόλις 30.000 € - αν και θα πρέπει να περιμένετε να κάνετε μια μικρή εργασία ανακαίνισης.

Η Απουλία φιλοξενεί μια ονειρεμένη ακτογραμμή 800 χιλιομέτρων της Αδριατικής και του Ιονίου, που χαρακτηρίζεται από αμμώδεις παραλίες και κρυστάλλινα νερά, με φόντο ένα πευκοδάσος. Αυτή η περιοχή είναι επίσης διάσημη για το ελαιόλαδο και το κρασί της, οπότε ετοιμαστείτε να απολαύσετε τα καλύτερα πράγματα στη ζωή, χωρίς τη συνηθισμένη τιμή.

 https://www.instagram.com/p/CZe_Br5rycF/

Λιμόζ, Γαλλία

Η Λιμόζ, η οποία κατατάσσεται τακτικά στις πρώτες δεκάδες των καλύτερων πόλεων για να ζεις στη Γαλλία, προσφέρει υψηλά ποσοστά απασχόλησης, ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με μουσική και θέατρο και η πιο καθαρή ποιότητα αέρα στη Γαλλία.

Από το 2021, η μέση τιμή πώλησης για σπίτια στην πόλη είναι μόλις 156.000 €. Το κλίμα της Λιμόζ είναι ιδανικό για όσους προτιμούν να αποφύγουν την καυτή ηλιοφάνεια. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι μέγιστες θερμοκρασίες σπάνια υπερβαίνουν τους 24°C και κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι ασυνήθιστο οι θερμοκρασίες να πέφτουν κάτω από το μηδέν.

 https://www.instagram.com/p/CZaRr0gsdZY/

Πόρτο, Πορτογαλία

Με το αυξανόμενο κόστος στη Λισαβόνα, πολλοί μετακομίζουν στην πιο μποέμ εκδοχή της, μόλις τρεις ώρες βόρεια. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας, το Πόρτο, φιλοξενεί μια μεγάλη κοινότητα ομογενών και διαθέτει ένα από τα τρία διεθνή αεροδρόμια της χώρας. Έτσι, είναι εύκολο να κάνετε νέους φίλους και να ενθαρρύνετε τους παλιούς σας να τους επισκεφτούν.

Το Πόρτο είναι μια ασφαλής πόλη για περπάτημα, με πολλές επιλογές διατροφής και έντονη νυχτερινή ζωή και μια σειρά από παραλίες εντός των ορίων της πόλης. Με πλούσια ιστορία, παραμένει να είναι εξαιρετικά βιώσιμο και σήμερα, προσφέροντας εξαιρετική υγειονομική περίθαλψη. Η ενοικίαση είναι φθηνότερη από πολλές άλλες πόλεις με παρόμοια ζωή στην Ευρώπη – περίπου 70% φθηνότερο από το Λονδίνο, για παράδειγμα – έτσι η πόλη προσελκύει «ψηφιακούς νομάδες» κατά χιλιάδες. Για έναν άγαμο άτομο που νοικιάζει διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στο κέντρο της πόλης, είναι δυνατό να ζήσει με λιγότερο από 1.200 £ το μήνα.

 https://www.instagram.com/p/CZfTtPWum5O/

Βαλένθια – Ισπανία

Αγαπημένο στους ψηφιακούς νομάδες λόγω του χαμηλού κόστους ζωής και της παραθαλάσσιας τοποθεσίας, η Βαλένθια είναι ένα εξαιρετικό μέρος για μετακόμιση το 2022. Η πόλη προσφέρει ένα γοητευτικό μείγμα μεσαιωνικής και μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής, εξαιρετικές ποδηλατικές διαδρομές, φανταστική υγειονομική περίθαλψη και καθαρές παραλίες. Η γύρω ύπαιθρος είναι ιδανική για πεζοπόρους και μπορείτε να είστε στη Μαδρίτη με το γρήγορο τρένο σε λιγότερο από δύο ώρες ή να ταξιδέψετε στο Ηνωμένο Βασίλειο σε 2,5 ώρες.

Η Βαλένθια είναι ένα όνειρο και για τους οικονομικούς ανθρώπους. Με το «menu del dias» να κοστίζει μόλις 9 £ για τρία πιάτα και ένα ποτήρι κρασί που είναι απίθανο να σας κοστίσει περισσότερο από 2 £, μπορείτε να απολαύσετε τη φανταστική σκηνή του δείπνου στο ύπαιθρο κάθε μέρα της εβδομάδας.

 https://www.instagram.com/p/CZfXxFLutvI/

Χερσόνησος Nicoya, Κόστα Ρίκα

Βελτιώστε τις πιθανότητές σας να ζήσετε για να δείτε να φτάνετε στα 100 με μια μετακόμιση σε μία από τις Μπλε Ζώνες του κόσμου - τη χερσόνησο Nicoya στην Κόστα Ρίκα. Σε αυτές τις περιοχές οι κάτοικοι είναι αποδεδειγμένο ότι ζουν περισσότερο, χάρη στον νικηφόρο συνδυασμό υγιεινής διατροφής, ενεργού τρόπου ζωής, δεσμών με την κοινότητα και ηλιοφάνειας.

Η χερσόνησος Nicoya προσφέρει ένα τροπικό κλίμα, προσιτή και υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη και ένα απίστευτο οικοσύστημα πλούσιο σε παραλίες, ζούγκλα και άγρια ​​ζωή. Το κόστος ζωής παραμένει προσιτό, με ένα ζευγάρι να μπορεί να ζει άνετα με 1.850 λίρες το μήνα.

Επίσης, η χώρα είναι η πιο ασφαλής στην Κεντρική Αμερική, με μια προοδευτική και περιβαλλοντικά επικεντρωμένη κυβέρνηση. Οι συνταξιούχοι θα απολαμβάνουν προνόμια όπως χαμηλότερο φορολογικό όριο και επιτρέπεται να εισάγουν δύο αυτοκίνητα και ένα κοντέινερ με οικιακά αγαθά εντελώς αφορολόγητα.

 https://www.instagram.com/p/CZfLq3lLF1p/

Παρίσι, Γαλλία

Οι τιμές των ακινήτων στο Παρίσι έχουν πέσει τον τελευταίο καιρό. Κυρίως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Παριζιάνοι μετακόμισαν στην ύπαιθρο για να εργαστούν από το σπίτι (με τις τιμές να αυξάνονται πολύ σε μέρη όπως η Βρετάνη). Ωστόσο, οφείλεται επίσης στις αυξήσεις φόρων και στη μείωση των επιδοτήσεων που χρονολογούνται από την εποχή του Φρανσουά Ολάντ στην εξουσία.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποκτήσετε ένα σπίτι στην Πόλη του Φωτός. Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στον ορίζοντα, η πόλη βελτιώνει τις υποδομές της, με πολλές περιοχές, όπως η Rue de Rivoli και τμήματα των Ηλυσίων Πεδίων να πεζοδρομούνται.

Το Παρίσι παραμένει μία από τις πιο επιθυμητές πόλεις στον κόσμο, πρόσφατα κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον ετήσιο δείκτη Best City to Live in the World 2021 της Resonance. Ο δείκτης καθορίζει τις βαθμολογίες εξετάζοντας παράγοντες όπως ο πολιτιστικός προγραμματισμός, πόσο εύκολο είναι να μετακινηθείτε στην πόλη, την ποικιλομορφία και την ικανότητά της να ανακάμπτει μετά την πανδημία.

 https://www.instagram.com/p/CZZr2RatYH2/

Μάλτα

Αν κάποιος σας έλεγε ότι υπάρχει μια χώρα που συνδυάζει τα καλύτερα της Καλιφόρνια, της Τοσκάνης και των Ελληνικών Νησιών, θα κάνατε κράτηση στην επόμενη πτήση, σωστά; Λοιπόν, αυτό το μέρος είναι η Μάλτα και ένα εισιτήριο απλής μετάβασης θα κοστίσει μόλις 50 £. Η τοποθεσία της Μάλτας στη νότια Μεσόγειο εγγυάται περίπου 3.000 ώρες ηλιοφάνειας ετησίως.

Με τα αγγλικά ως μία από τις επίσημες γλώσσες της, ένα εθνικό δίκτυο 5G και μια προσιτή άδεια παραμονής Nomad, η χώρα έχει δημιουργηθεί για νέες αφίξεις που θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή.

Με το δεδομένο ότι δεν χρειάζεστε όχημα και ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα με 1.700 £ το μήνα, η Μάλτα θα μπορούσε να είναι το μέρος των ονείρων σας για μετακόμιση το 2022.

 https://www.instagram.com/p/CZfwnsnsVa6/

Μπέρλινγκτον, Οντάριο – Καναδάς

Στις όχθες της λίμνης Οντάριο, μόλις μία ώρα από το κέντρο του Τορόντο, το Burlington είναι ιδανικό για όσους θέλουν να συνδυάσουν τη ζωή στη μεγάλη πόλη με την εγγύτητα στη φύση.

Η πόλη βρίσκεται στην ευημερούσα περιοχή Golden Horseshoe του Καναδά, οπότε μπορείτε να περιμένετε ευκαιρίες εργασίας σε διάφορους κλάδους και γενναιόδωρους μισθούς και παροχές μόλις απασχοληθείτε. Το Μπέρλινγκτον είναι επίσης ένα για τους λάτρεις του υπέροχου εξωτερικού χώρου, με 580 εκτάρια πάρκου που απλώνονται σε 115 πάρκα της πόλης. Επιπλέον, τα σχολεία, τα κολέγια και οι επιλογές υγειονομικής περίθαλψης που διατίθενται στην πόλη είναι μερικές από τις καλύτερες στον Καναδά.

 https://www.instagram.com/p/CZQ8bOGgS_j/

Αλγεζούρ – Πορτογαλία

Το Aljezur είναι μια γοητευτική πόλη με λιθόστρωτα δρομάκια, ασβεστωμένα κτίρια και ιστορικούς χώρους. Προσφέρει τις καλύτερες παραλίες για σέρφινγκ στις ακτές του Ατλαντικού της Πορτογαλίας, καθώς και εξαιρετική πεζοπορία, ποδηλασία, παρατήρηση πουλιών και το αεροδρόμιο του Φάρο απέχει μόλις 1,5 ώρα.

 https://www.instagram.com/p/CZcZCDPsxD6/

Μόναχο, Γερμανία

Αν ψάχνετε για έναν ζωντανό και πραγματικά διεθνή κόμβο, το Μόναχο είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς το 37% του πληθυσμού προέρχεται από αλλού. Πολλοί συρρέουν στην πόλη για να αναλάβουν υψηλά αμειβόμενους ρόλους σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης ή στην αυτοκινητοβιομηχανία. Στην πιο πρόσφατη κατάταξη Quality of Living City της Mercer, το Μόναχο ήρθε από κοινού τρίτο, μαζί με το Βανκούβερ και το Ώκλαντ. Η πρωτεύουσα της Βαυαρίας θεωρείται επίσης η πιο ασφαλής πόλη στη Γερμανία και ενώ το κόστος ζωής είναι σχετικά υψηλό, είναι μόνο η 49η πιο ακριβή πόλη στην Ευρώπη και παραμένει 35% φθηνότερη από τη Νέα Υόρκη και 9,7% φθηνότερη από το Λονδίνο.

 https://www.instagram.com/p/CZeAvpWsb3p/

Τιφλίδα – Γεωργία

Ένα σημείο που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους ψηφιακούς νομάδες είναι η Γεωργιανή πρωτεύουσα της Τιφλίδας, που αγαπήθηκε πολύ για την ασυνήθιστη αρχαία αρχιτεκτονική της που συνδυάζει ασιατικές και ευρωπαϊκές επιρροές, το χαμηλό κόστος ζωής και τις χαλαρές απαιτήσεις βίζας.

Είναι δυνατό να νοικιάσετε ένα διαμέρισμα στην πόλη για μόλις 250 $ το μήνα, αλλά για κάτι ευρύχωρο και καλά τοποθετημένο να περιμένετε να πληρώσετε ένα απολύτως λογικό ποσό 400 $. Σύμφωνα με τον Numbeo, ένας άγαμος που ζει στην πόλη μπορεί να αναμένει μηνιαίο κόστος μόλις 311 λιρών, εξαιρουμένου του ενοικίου.

 https://www.instagram.com/p/CZfUuXbBQQ-/

Κράιστσερτς – Νέα Ζηλανδία

Η Νέα Ζηλανδία είναι μια φανταστική επιλογή για όσους αναζητούν μια νέα αρχή. Το έθνος κατατάσσεται καλά στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης. Λοιπόν, γιατί το Κράιστσερτς; Λοιπόν, από τους Σεισμούς του 2010 και του 2011, η πόλη έχει περάσει από μια συναρπαστική αναγέννηση. Όχι μόνο έχει ξαναχτιστεί για να είναι πιο ασφαλής, αλλά είναι η φθηνότερη από τις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Νέας Ζηλανδίας, καθιστώντας την αγορά ενός σπιτιού πολύ πιο προσιτή από το Ουέλινγκτον και το Ώκλαντ στο Βόρειο Νησί. Επί του παρόντος, η μέση τιμή κατοικίας ανέρχεται στα 600.000 NZ$.

Εάν εργάζεστε στον τομέα των κατασκευών ή της πληροφορικής, το Christchurch ανθίζει με καλοπληρωμένες ευκαιρίες. Υπάρχουν 700 πάρκα στην πόλη, συνολικής έκτασης άνω των 3.000 εκταρίων και η τοποθεσία της πόλης σημαίνει ότι ο ωκεανός, τα ποτάμια, τα βουνά και οι λίμνες δεν απέχουν περισσότερο από μία ή δύο ώρες.

 https://www.instagram.com/p/CZdHZotMwKI/

Τάμπα, Φλόριντα

Είναι δύσκολο να αγνοήσουμε το δέλεαρ του μη κρατικού φόρου εισοδήματος που προσφέρει η Φλόριντα. Σύμφωνα με τη λίστα του Bankrate με τα καλύτερα μέρη για να ζεις στις ΗΠΑ το 2022, η Τάμπα είναι η υψηλότερη θέση στην πολιτεία Sunshine.

Οι άνθρωποι συρρέουν στην περιοχή του κόλπου της Τάμπα για να αξιοποιήσουν στο έπακρο το προσιτό κόστος ζωής, τα εξαιρετικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις θέσεις εργασίας σε εργοδότες υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένου του CitiGroup. Οι εργαζόμενοι σε τηλεργασία θα χαρούν να ακούσουν ότι το LinkedIn κατέταξε την Τάμπα στην 3η θέση από τις καλύτερες μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ που έχουν δημιουργηθεί για εργαζόμενους με τηλεργασία.

Τα πρόσθετα οφέλη αυτής της ασφαλούς και ταχέως αναπτυσσόμενης πόλης περιλαμβάνουν έναν χαλαρό τρόπο ζωής στην παραλία, περισσότερες από 130 εθνικότητες και μια τέλεια βαθμολογία στον Δείκτη Δήμου Εκστρατειών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο οποίος κατατάσσει τις πόλεις σχετικά με τον τρόπο είναι ευπρόσδεκτοι στην LGBTQ+ κοινότητα.

 https://www.instagram.com/p/CZgZ114puEp/

Αδελαΐδα, Αυστραλία

Με την Αδελαΐδα να στρατολογεί τουλάχιστον 5.000 ειδικευμένους μετανάστες ετησίως, η μετακόμιση στην Πόλη των Εκκλησιών θα μπορούσε να είναι εφικτή. Ενώ η Αδελαΐδα συχνά παραβλέπεται υπέρ των μεγαλύτερων πόλεων της Αυστραλίας, η πόλη της Νότιας Αυστραλίας προσφέρει μια ατμόσφαιρα εξοχής με λίγο περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους και πολύ πιο προσιτά ακίνητα. Η διάμεση τιμή του ακινήτου στην Αδελαΐδα είναι 750.000 AUD $ – διακόσιες χιλιάδες λιγότερο από ό,τι στο Σίδνεϋ.

Η μέση θερμοκρασία στην Αδελαΐδα είναι άνετοι 22 βαθμοί, ιδανική για να απολαύσετε τα σχεδόν 100 χιλιόμετρα παραλίας που περιβάλλουν την πόλη. Ακόμα αναποφάσιστος; Δείτε πού αλλού να αγοράσετε στην Αυστραλία το 2022.

 https://www.instagram.com/p/CZfHSU9s-Ik/

Ζυρίχη, Ελβετία

Το 2021, η Ελβετία κατέλαβε την 4η θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Ευτυχίας. Ίσως αυτό να έχει να κάνει με τους κολοσσιαίους μισθούς που έχετε στη διάθεσή σας εάν εργάζεστε στις σωστές βιομηχανίες, με τον μέσο μισθό των εκπατρισμένων να φτάνει κατά μέσο όρο τα 200.000 $! Ενώ η Γενεύη και η Βασιλεία είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές, η Ζυρίχη κατατάσσεται στην υψηλότερη θέση στον Δείκτη Ποιότητας Ζωής της Mercer. Εκτός από τους μισθούς, όσοι μετακινούνται εδώ θα απολαμβάνουν ένα χαλαρό πολιτικό κλίμα, συγκοινωνιακές συνδέσεις πρώτης κατηγορίας, καθαρό αλπικό αέρα και απίστευτες υπαίθριες δραστηριότητες όλο τον χρόνο. Ίσως είναι αυτός ο συνδυασμός που βάζει το προσδόκιμο ζωής των Ελβετών στα 82,45 χρόνια κατά μέσο όρο – τέταρτο υψηλότερο στον κόσμο.

 https://www.instagram.com/p/CZWUvbitelL/

Λεμεσός, Κύπρος

Η Λεμεσός, στη νότια ακτή της Κύπρου, είναι ιδανική για όσους κινούνται επιδιώκοντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Η κοσμοπολίτικη πόλη προσφέρει παραθαλάσσια ζωή το καλοκαίρι, σκι το χειμώνα και απεριόριστες ευκαιρίες για πεζοπορία, ποδηλασία, ιππασία και γκολφ.

Κάθε χρόνο μπορείτε να περιμένετε 3.650 ώρες ηλιοφάνειας. Αν πρόκειται για ένα έργο ανακαίνισης που αναζητάτε, υπάρχουν σοβαρές ευκαιρίες για να βρείτε στους πρόποδες της οροσειράς του Τροόδους ή στην πόλη μπορείτε να αγοράσετε διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης από 120.000 € ή βίλες από 340.000 €.

 https://www.instagram.com/p/CZdbIiar6pq/

Βανκούβερ, Καναδάς

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το Βανκούβερ βρίσκεται πάντα ψηλά στη λίστα με τις καλύτερες πόλεις για να ζεις στον κόσμο. Τα έχει όλα – βουνά, παραλίες, ακτές, νησιά, ένα ακμάζον αστικό κέντρο και όμορφα οικιστικά προάστια.

Το Βανκούβερ μπορεί να υπερηφανεύεται για μια ευημερούσα και ποικιλόμορφη αγορά εργασίας, που διευκολύνει την εύρεση καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, πολλές από τις οποίες είναι στη βιομηχανία της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, καθώς η πόλη είναι η πιο δημοφιλής τοποθεσία για γυρίσματα μετά το Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη.

Νέες αφίξεις από όλο τον Ειρηνικό, την Ασία και την Ευρώπη εντάχθηκαν στους Πρώτους Ανθρώπους για να δημιουργήσουν μια ζωτική και δυναμική πόλη με δικό της πολιτισμό, κουζίνα και πνεύμα. Λοιπόν, όπως και οι περισσότερες πόλεις αυτές τις μέρες; Λοιπόν, ναι, αλλά η διαφορά με το Βανκούβερ είναι ότι η φύση δεν είναι ποτέ μακριά. Από αρκούδες μέχρι φαλακρούς αετούς, λύκους μέχρι φυσητόφάλαινες, αν η πρόσβασή σας στην άγρια ​​ζωή περιοριζόταν μέχρι τώρα στο Big Garden Birdwatch του BBC, είστε έτοιμοι να απολαύσετε.

Η πόλη προσφέρει πραγματικά τα καλύτερα από τα καλύτερα – από σχολεία, νοσοκομεία και δημόσια μέσα μεταφοράς, μέχρι ψώνια, πάρκο και πολιτιστικές εκδηλώσεις, το Βανκούβερ είναι δύσκολο να ξεπεραστεί.

 https://www.instagram.com/p/CZZ23Tuss9e/

Αλικαρνασσός, Τουρκία

Έξω από την Κωνσταντινούπολη, το Bodrum είναι το πιο όμορφο μέρος της Τουρκίας, με πλούσια ιστορία προσέλκυσης καλλιτεχνών, συγγραφέων και διασημοτήτων στις ακτές της, όπως η Kate Moss, η Nicole Kidman και ο Tom Hanks.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν σκέφτομαι πια τον θάνατο με ρομαντικό τρόπο» Robert Smith

Χρόνια πολλά στον The Cure της καρδιάς μας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30