Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Έχω βρει μια πραγματικά υπέροχη ισορροπία με το να βάζω την ψυχική μου υγεία και το σώμα μου πρώτα» Zoë Kravitz

Η Zoë Kravitz μιλάει για την ψυχική υγεία, τη συνεργασία με τον Robert Pattinson και στέλνει σε όλες τις γυναίκες ένα μήνυμα ενδυνάμωσης



Η Zoë Kravitz επέστρεψε στις οθόνες μας αυτή την εβδομάδα, ως Catwoman (AKA Selina Kyle) στο The Batman του Matt Reeves, στο πλευρό του Robert Pattinson. Αφού κέρδισε την κριτική για τον ρόλο της στο Big Little Lies του HBO μαζί με τις βραβευμένες με Όσκαρ Ρις Γουίδερσπουν, Μέριλ Στριπ, Νικόλ Κίντμαν και Λόρα Ντερν – καθώς και ως πρωταγωνίστρια, παραγωγός και συν-σενάριο του 2020 High Fidelity και ετοιμάζεται να γυρίσει τη σκηνοθεσία της το ντεμπούτο του Pussy Island αυτό το καλοκαίρι – θα νόμιζες ότι η Zoë θα ένιωθε απόλυτα ικανοποιημένη γύρω από όλη αυτή τη «φήμη». Άλλωστε, όταν οι γονείς σου είναι ο Lenny Kravitz και η Lisa Bonet, είναι απλώς μέρος της καθημερινότητάς σου, σωστά;

Λάθος! «Το να μπω σε αυτόν τον ρόλο ήταν πραγματικά πολύ τρομακτικό», αποκαλύπτει η Zoë Kravitz σε συνέντευξή της σε βρετανικό περιοδικό. «Είναι ακόμα άγριο. Είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσαν να συμβούν. Ακόμη και το να δεχτώ την κλήση για να συναντηθώ με τον Matt [Reeves, ο σκηνοθέτης] για ακρόαση - αυτό ήταν σουρεαλιστικό από μόνο του. Νομίζω ότι είναι κάτι που ακόμα περνάω κάπως. Και είναι σπάνιο να είσαι μέρος μιας ταινίας όπου η δημιουργία της ταινίας είναι εξίσου έντονη όπως βγαίνει στην οθόνη. Οπότε εξακολουθώ να είμαι κάπως σε κατάσταση σοκ».

https://www.instagram.com/p/Ca4D05WuuuB/

Ως Selina η Kravitz δεν είναι απλώς η μοιραία γυναίκα του Μπάτμαν, είναι η κορυφαία γυναίκα του Γκόθαμ.

«Η γυναίκα είναι συχνά αξεσουάρ για τους άντρες στον κινηματογράφο και την αφήγηση και έτσι είναι δύσκολο να βρεις απλώς έναν χώρο όπου να είναι ευπρόσδεκτη και να ενθαρρύνεται, ειδικά σε μια ταινία σαν αυτή. Είναι τόσο αρρενωπό. Είναι πραγματικά συναρπαστικό να έχεις έναν αληθινό τρισδιάστατο γυναικείο χαρακτήρα σε ένα ανδροκρατούμενο κινηματογραφικό franchise.»

Πιστεύει ότι μέρος της δύναμης της Catwoman έγκειται στη γυναικεία της φύση;

«Το πιστεύω. Ήταν κάτι στο οποίο επικεντρώθηκα πραγματικά, πραγματικά και με ενδιέφερε: Πώς μπορώ να της επιτρέψω να είναι ευάλωτη και ταυτόχρονα ισχυρή; Ο οποίος είναι, παραδόξως, ένας συνδυασμός πραγμάτων που στην πραγματικότητα δεν βλέπουμε συχνά. Νιώθω ότι πολλές φορές, οι γυναίκες ασχολούνται ειδικά με ένα πράγμα – αν είναι σκληρή και θυμωμένη, τότε δεν μπορεί να είναι στοργική – και πρέπει να διαλέξει μια πλευρά. Και, ξέρετε, οι γυναίκες είναι τόσο περίπλοκες, και ήταν πραγματικά όμορφο να ενθαρρυνόμαστε να εξερευνήσουμε όλα αυτά τα διαφορετικά μέρη της Selena ταυτόχρονα.

 

Πότε νιώθει πιο δυνατή;

«Όποτε ξεπερνάω κάτι που με τρομάζει. Κάθε μέρα, υπάρχει κάποια στιγμή που λέει: “Ω, αυτό είναι τρομακτικό. Μπορώ να το κάνω αυτό;” Είμαι νευρική. Και νομίζω ότι γι' αυτό μας αρέσει να βλέπουμε ταινίες για περιπέτεια, σωστά; Είναι σαν να ήταν πραγματικά τρομακτική αυτή η ιδέα να ξεπεράσεις κάτι και να μπεις σε αυτόν τον ρόλο. Και τώρα που το έκανα αυτό, είμαι πραγματικά περήφανη και νιώθω δυνατή που το έκανα και ανταποκρίθηκα στην πρόκληση.

Πώς διαχειρίζεται την ψυχική της υγεία;

«Ο καθένας έχει το δικό του ταξίδι. Έχω παλέψει με τις διατροφικές διαταραχές και την πίεση να φαίνομαι με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Τώρα, έχω βρει μια πραγματικά υπέροχη ισορροπία όσον αφορά το να βάζω την ψυχική μου υγεία και το σώμα μου πρώτα. Δεν μπορώ να παίξω αν δεν έχω καύσιμα και αν δεν νιώθω καλά».

 https://www.instagram.com/p/Ca8S3mXMwkt/

Πώς διαχειρίζεται την ψυχική της υγεία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων;

«Ήταν μια πραγματικά έντονη στιγμή. Εκτός από το να παίξουμε έναν ρόλο που έχει πολλή πίεση γύρω του και μια πολύ συναισθηματική ιστορία, γυρίσαμε αυτή την ταινία και κατά τη διάρκεια του Covid. Ξέρετε, ήταν απλώς βαρύ για όλους, έπρεπε να περάσουμε πολλά. Προσπάθησα να είμαι όσο πιο υγιής μπορούσα, όσον αφορά τη φυσική του κατάσταση, και το να θέλω να είμαι σε φόρμα και να θέλω να νιώθω καλά, αλλά και να θέλω, ξέρετε, να βεβαιωθώ ότι είμαι υγιής. Και είναι δύσκολο να βρεις αυτή την ισορροπία, μερικές φορές νιώθεις απλώς μεγάλη πίεση».

Τι μήνυμα θα έδινε η Selina στις νεότερες γυναίκες;

«Κάτι που πραγματικά έμαθα από τον χαρακτήρα είναι η ιδέα μας αξίζει να έχουμε τον χώρο μας. Κάτι που βρήκα τόσο δυνατό στη Selina, και πραγματικά προσπάθησα να ενσωματώσω στον τρόπο που μιλάει και στον τρόπο που κινείται, είναι ότι αφιερώνει χρόνο και πραγματικά δεν προσπαθεί να είναι κάτι μικρότερο από ό,τι είναι ή προσπαθεί να στρογγυλέψει τις άκρες της για οποιονδήποτε άλλον. Ζει τη ζωή στο έπακρο και το επιτρέπει στον εαυτό της να είναι όλα αυτά που είναι. Αυτό είναι κάτι που νομίζω ότι είχε η νεαρή Zoë, γιατί όταν είμαστε νέοι, δεν είμαστε τόσο κουρασμένοι. Και είναι κάτι που μου θύμισε αυτός ο ρόλος».

 https://www.instagram.com/p/Ca8wvHorwP2/

Πώς είναι το να δουλεύει με τον Robert Pattinson;

«Είναι υπέροχο. Είναι ένας υπέροχος ηθοποιός και ένας πραγματικά ευγενικός άνθρωπος και του αρέσει πολύ αυτό που κάνει. Έχει τόσο εύστροφο μυαλό και ενδιαφέρεται πραγματικά για την ψυχολογία των χαρακτήρων που υποδύεται, και να τον βλέπεις να μεταμορφώνεται τελείως σε αυτόν τον χαρακτήρα… Είναι δύσκολο μερικές φορές όταν γνωρίζεις κάποιον αρκετά καλά να ξεχάσεις ποιος είναι πραγματικά. Θα φορούσε το κοστούμι και θα ξεχνούσα πραγματικά ότι ήταν ο Ρομπ. Και νομίζω ότι αυτό ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Και είχε τόσους περιορισμούς όσον αφορά την κίνησή του – το μισό του πρόσωπο ήταν καλυμμένο! – και ήταν πραγματικά ικανός να φέρει τόση ανθρωπιά και συγκίνηση με όλους αυτούς τους περιορισμούς. Και αυτό ήταν κάτι που με εντυπωσίασε πραγματικά».

Ποια ήταν τα σημεία καμπής της για να βρει τη δύναμή της;

«Νομίζω ότι επιστρέφω στην επιλογή της αλήθειας και στην επιλογή της αυθεντικότητάς μου έναντι των πιέσεων του κόσμου. Είναι φυσιολογικό να πειραματίζεσαι και να ξεφεύγεις από το μονοπάτι σου και να προσπαθείς να μοιάσεις με κάποιον άλλο, να προσπαθείς να συμπεριφέρεσαι σαν κάποιος άλλος και να προσπαθείς να χωρέσεις σε ένα κουτί που δεν χωράς. Υπάρχουν πάντα αυτές οι στιγμές στη ζωή που πρέπει να διαλέξεις: Επιστρέφω σε μένα ή μεταμορφώνομαι σε κάτι άλλο επειδή πιστεύω ότι ο κόσμος θέλει να είμαι κάτι άλλο; Νομίζω ότι αυτό είναι το ταξίδι που κάνουμε όλες ως γυναίκες».

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν σκέφτομαι πια τον θάνατο με ρομαντικό τρόπο» Robert Smith

Χρόνια πολλά στον The Cure της καρδιάς μας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.