Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Ο Απρίλιος ξεκινάει με νέα Σελήνη στον Κριό και μας ωθεί να επικοινωνήσουμε τον πιο εσώτερο, ειλικρινή εαυτό μας

Δες πώς θα επηρεάσει το ζώδιό σου η Νέα Σελήνη στον Κριό την πρώτη μέρα του Απριλίου



Με Νέα Σελήνη ξεκινάει ο τέταρτος μήνα του χρόνου στο περιπετειώδες ζώδιο του Κριού. Πραγματοποιείται στις 11 μοίρες του Κριού και καθώς ο Ήλιος και η Σελήνη ενώνονται στο ζώδιο του Κριού, το ίδιο συμβαίνει και με τον Ερμή και τον Χείρωνα.

Ο Ερμής είναι ο κυβερνήτης του τρόπου επικοινωνίας μας, απλώς ρωτήστε οποιονδήποτε είχε λίγο παραπάνω «δράμα» στη ζωή του κατά τη διάρκεια του Ανάδρομου Ερμή, ενώ ο Χείρωνας είναι το εσωτερικό δώρο που πρέπει να προσφέρουμε και βοηθά στη θεραπεία του εαυτού μας και των άλλων. Αυτή η συγκέντρωση της ενέργειας του Κριού που αναζητά την αυθεντικότητα υποδηλώνει ότι αυτό το σεληνιακό γένος προσφέρει σε όλους μας μια ισχυρή ευκαιρία να επικοινωνήσουμε τον πιο εσώτερο, ειλικρινή εαυτό μας.

Είτε αυτό είναι να δείξουμε στον κόσμο ποιοι είμαστε είτε να ξεκινήσουμε ένα έργο πάθους, υπάρχει μια πραγματική έκκληση να βάλουμε πρώτα τις δικές μας ανάγκες, να θυμόμαστε ότι ο καλύτερος τρόπος που μπορούμε να βοηθήσουμε τους άλλους είναι να εμφανιστούμε πρώτα για τον εαυτό μας. Με τον Άρη, τον κυβερνήτη αυτής της Νέας Σελήνης, να έρχεται σε επαφή με τον Κρόνο, τον πλανήτη της ευθύνης, αυτή η Νέα Σελήνη είναι η τέλεια στιγμή για να κάνουμε ένα σχέδιο για το μέλλον και μετά να αρχίσουμε να αναλαμβάνουμε δράση για τα όνειρά μας.

Με όλη αυτή τη φλογερή ενέργεια στον ουρανό, έχουμε την επιθυμία και την ορμή σε συνδυασμό με την πίστη ότι αν παραμείνουμε πιστοί στον εαυτό μας, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει γύρω μας που είναι εκτός ελέγχου μας, όλα είναι πιθανά.

 https://www.instagram.com/p/CbrQu2cMvFE/

ΚΡΙΟΣ

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω σας, Κριοί κατά τη διάρκεια αυτής της Νέας Σελήνης. Ως ένα από τα πιο τολμηρά ζώδια, μπορεί να απολαμβάνετε να είστε στο επίκεντρο. Αλλά σκεφτείτε ποιοι είστε όταν κανείς δεν κοιτάζει. Συχνά, φροντίζετε προσεκτικά την εξωτερική σας παρουσίαση. Μεταμφιεστήκατε, έξω στα ανοιχτά. Και παρόλο που δεν ντρέπεστε για τα ζωηρά χρώματα και τις μόδες που τολμάτε, αυτή η Νέα Σελήνη ρωτά αν είστε αρκετά τολμηροί για να φορέσετε και την καρδιά σας στο μανίκι σας. Λέει επίσης: είναι εντάξει να βάζεις τον εαυτό σου πρώτο. Να πάρεις την περιπέτεια σου με τόλμη, άγρια, αυθεντικά. Να είσαι ευάλωτος. Μοιραστείτε τις ελπίδες και τις πληγές σας. Εάν υπάρχει κάποιο ζώδιο αρκετά γενναίο για να το κάνει αυτό, είστε εσείς. Δεν υπάρχει πιο σημαντικό έργο για εσάς αυτή τη στιγμή από το να ανακαλύψετε ποιοι είστε και να ενεργείτε καθημερινά σε ριζική ευθυγράμμιση με αυτήν την εκδοχή του εαυτού σας.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Άδεια για ξεκούραση, χαλάρωση και επαναφόρτιση του Ταύρου. Είστε ένα ζώδιο που είναι γνωστό ότι απολαμβάνει τις απλές απολαύσεις - σκεφτείτε τις άνετες πιτζάμες, τα πάρτι ή την τηλεόραση. Η πρόσκληση αυτής της Νέας Σελήνης είναι να είστε σκόπιμοι σχετικά με τον χρόνο αποκατάστασης. Αν θέλετε να περάσετε μια μέρα κάνοντας «τίποτα», αυτό είναι «κάτι». Τιμήστε την ανάγκη σας να κάνετε αυτό το κάτι χωρίς ενοχές. Ρωτήστε τον εαυτό σας: αισθάνεται καλά εκείνη τη στιγμή; Με κάνει να νιώθω ισορροπημένος και ξεκούραστος για να αντιμετωπίσω μεγαλύτερες προκλήσεις; Μήπως ο μόνος λόγος που δεν το κάνω πιο συχνά είναι επειδή το εκλαμβάνω ως ανεπάρκεια και βαρεμάρα; Αυτή η Νέα Σελήνη σας προσκαλεί να βάλετε πρώτα τις ανάγκες της αυτοεξυπηρέτησής σας. Αφήστε την ιδέα ότι πρέπει πάντα να παράγετε για να αισθάνεστε άξιοι. Μερικές φορές το πιο σκόπιμο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να μην έχετε σκοπό—και απλώς να είστε στη στιγμή.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Τα τελευταία δύο χρόνια θα μπορούσαν να έχουν επιβαρύνει τις σχέσεις σας —ειδικά τις φιλίες. Περάσαμε από τις συναναστροφές και τις αγκαλιές στις συναντήσεις Zoom που γρήγορα οδήγησαν σε κούραση στο διαδίκτυο. Για εσάς, Δίδυμε, αυτή η αλλαγή θα μπορούσε να είναι μια πραγματική απώλεια, καθώς ευδοκιμείτε τόσο σε ομαδικές όσο και σε πιο προσωπικές φιλίες. Αν έχετε νιώσει έτσι, αυτή η Νέα Σελήνη έρχεται την τέλεια στιγμή. Σας δίνει την υπέροχη ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα στις φιλίες σας. Είναι η κοσμική σας υπενθύμιση ότι οι φιλίες πρέπει να φροντίζονται όπως και κάθε άλλη σχέση που μας ενδιαφέρει. Κάντε την κίνηση να καλέσετε τους πιο στενούς σας φίλους. Αυτοί στους οποίους μπορείτε να είστε ο ιδιόρρυθμος και αυθεντικός εαυτός σας χωρίς κρίση. Αυτοί που σας βλέπουν και σας αγαπούν—αλλά και αυτοί με τους οποίους μπορεί να έχετε χάσει την επαφή. Καλέστε τους. Ενημερώστε τους τι σημαίνουν για εσάς.

 https://www.instagram.com/p/CboVjMXusEJ/

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αυτή η χρονιά έχει να κάνει με τη δημόσια εικόνα σας. Σύντομα, ο Δίας θα φέρει ευλογίες σταδιοδρομίας όταν εισέλθει στο ζώδιο του Κριού - και αυτό το σεληνιακό φαινόμενο είναι η αρχή. Ξεκαθαρίστε πώς θέλετε να μοιάζουν αυτές οι ευλογίες. Τι θέλατε πάντα να κάνετε; Να ανοίξετε μια επιχείρηση; Να οδηγήσετε μια ομάδα; Να γράψετε ένα βιβλίο; Να δημιουργήσετε οικογένεια; Αυτό το φεγγάρι έχει να κάνει με την ευθυγράμμιση της ενέργειας του Κριού που μας ωθεί προς την αυτοενδυνάμωση και την περιπέτεια με την καρκινική σας προδιάθεση να ενεργείτε σε συναισθηματική ευθυγράμμιση με τα αληθινά σας συναισθήματα. Αν δεν κάνετε αυτό που αγαπάτε κάθε μέρα, δεν πειράζει. Αλλά ποιο είναι ένα απλό πράγμα που μπορείτε να κάνετε τώρα για να πλησιάσετε τον εαυτό σας ουσιαστικά; Σε τι επενδύετε ​​χρόνο, Καρκίνοι; Εάν η απάντηση είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από τα δικά σας όνειρα, χρησιμοποιήστε αυτή τη Νέα Σελήνη για να φυτέψετε νέους σπόρους πρόθεσης που θα σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίησή τους.

 

ΛΕΩΝ

Η περιπέτεια καλεί, Λέοντες. Το ερώτημα είναι, είστε έτοιμοι να απαντήσετε; Αυτή η Νέα Σελήνη σας ζητά να περάσετε υπέροχα—και να μη μείνετε σπίτι. Οι ταξιδιωτικές ευκαιρίες ήταν ελλιπείς πρόσφατα. Αλλά τον επόμενο χρόνο θα εμπνευστείτε απείρως περισσότερα ερεθίσματα για να βγείτε εκεί έξω - ειδικά όταν ο Δίας εισέλθει στον Κριό τον Μάιο. Χρησιμοποιήστε αυτή τη Νέα Σελήνη για να σκεφτείτε τι θέλετε να δείτε και να κάνετε—και επίσης γιατί. Το να κάνετε ένα μάθημα γιόγκα θα μπορούσε να είναι αυτό που σας οδηγεί σε ένα καταφύγιο γιόγκα που θα σας αλλάξει τη ζωή. Αν διαβάσετε ένα ωροσκόπιο, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε μια καριέρα στη μαντεία. Το να σας αρέσει ένας ταξιδιωτικός λογαριασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσε να σας εμπνεύσει να πάτε πραγματικά εκεί και να ζήσετε μια περιπέτεια που θα είναι για μια φορά στη ζωή σας. Για εσάς, αυτή η Νέα Σελήνη έχει να κάνει με το να νιώθετε την επιθυμία να κάνετε κράτηση για περισσότερα ταξίδια, να δείτε περισσότερα μέρη και να βιώσετε εντελώς νέα ερεθίσματα έξω από τη ζώνη άνεσής σας—και στη συνέχεια να τροφοδοτήσετε αυτήν την περιπετειώδη επιθυμία.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Μπορείτε να αφήσετε να μπει κάποιος άλλος, Παρθένοι; Αυτή είναι η κεντρική σας ερώτηση κατά τη διάρκεια αυτής της Νέας Σελήνης. Είσαι δότης και βοηθός. Όταν κάποιος έχει ανάγκη, είσαι το πρώτο άτομο που καλούν όλοι. Είτε ξέρετε πώς να το διορθώσετε είτε έχετε το τέλειο πράγμα να πείτε. Τι θα λέγατε όμως όταν χρειάζεστε βοήθεια; Ξέρει κανείς; Μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια; Αν την χρειάζεστε, νιώθετε ότι είστε αρκετά άξιοι να το λάβετε; Κατά τη διάρκεια αυτής της Νέας Σελήνης, επαναλάβετε ότι είστε άξιοι. Σαν μάντρα. Να το λέτε τόσο συχνά, που επιτέλους να αρχίσετε να το πιστεύετε. Αυτή η Νέα Σελήνη είναι μια περιπέτεια σε σωματική, συναισθηματική, σεξουαλική και πνευματική ευπάθεια για εσάς. Μπορεί να μην φαίνεται σαν μια ριζική αλλαγή εξωτερικά, αλλά αυτή θα μπορούσε να είναι η Νέα Σελήνη που ξυπνά μια βαθιά θεραπευτική εσωτερική μεταμόρφωση μέσα σας. Μια που έχετε ήδη κερδίσει και σας αξίζει.

 https://www.instagram.com/p/Cbm8GCfuc0n/

ΖΥΓΟΣ

Αν λαχταράτε μια νέα αρχή στην αγάπη, Ζυγοί, τότε αυτή η Νέα Σελήνη είναι κάτι σαν θεϊκός συγχρονισμός. Εάν οι σχέσεις σας μοιάζουν στάσιμες ή σαν να λείπει μια σπίθα, τώρα είναι η ώρα να αναζωπυρώσετε το πάθος και την περιπέτεια. Αυτή η ενέργεια μπορεί να εκφραστεί στην κρεβατοκάμαρα, αλλά υπάρχει επίσης μια ευκαιρία να πάτε πιο βαθιά. Η ενέργεια του Κριού έχει να κάνει με την αυθεντικότητα και την ικανότητά μας να εκφράζουμε με τόλμη τη δική μας ατομική φύση. Ο Κριός λαχταρά την ελευθερία. Με την πρώτη ματιά, αυτό μπορεί να φαίνεται σαν να έρχεται σε αντίθεση με την ηλιακή σας ανάγκη του Ζυγού για ένωση και συνεργασία—αλλά αυτό το παραλήρημα σας προτρέπει να δείτε ότι δεν χρειάζεται να συμβιβαστείτε για χάρη του άλλου. Η πραγματική αγάπη και οι συνεργασίες απαιτούν ελευθερία. Η ελευθερία σας να είστε εσείς και η ελευθερία του συντρόφου σας να είναι ο εαυτός του—και να είστε αποδεκτοί και οι δύο για αυτό. Η τελειότητα δεν είναι ποτέ το τίμημα για να σε αγαπούν. Το να είσαι ο εαυτός σου είναι.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Υπάρχει ανταμοιβή στην ιεροτελεστία, Σκορπιοί, αν ξέρουμε πού να την αναζητήσουμε. Είστε ένα ζώδιο που απολαμβάνει τη γοητεία του μυστηρίου. Κάτι τόσο εγκόσμιο όσο η καθημερινή ρουτίνα μπορεί να μη σας εμπνέει. Πληρώνοντας λογαριασμούς, … βαρετό, σωστά; Τι θα γινόταν όμως αν μπορούσατε να αλλάξετε την προοπτική σας; Έχετε περισσότερη πρόθεση σε εργασίες που εκτελείτε στον αυτόματο πιλότο; Τι θα γινόταν αν μπορούσατε να κοιτάξετε κάτι σαν μια βόλτα στη γειτονιά σας –το ίδιο, οικείο μέρος– και να το δείτε όπως ένας ξένος; Αυτή η Νέα Σελήνη στον Κριό είναι να ξυπνήσετε μια αίσθηση περιπέτειας στην καθημερινή σας ζωή. Έτσι, ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα εισερχόμενά σας δεν δημιουργεί ένα επαχθές βάρος για ένα ακόμη πράγμα που «πρέπει» να κάνετε — και αντ' αυτού γίνεται ένα ακόμη πράγμα που «πρέπει» να κάνετε. Χρησιμοποιήστε αυτή τη Νέα Σελήνη για να σας βοηθήσει να αγαπάτε κάθε στιγμή. Γιατί ο χρόνος περνά γρήγορα — και η ζωή μαζί του.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αυτή η Νέα Σελήνη έχει να κάνει με τη διασκέδαση για εσάς, Τοξότες, το είδος της διασκέδασης που είχατε όταν ήσασταν παιδί. Έχει να κάνει με μια περιπέτεια. Ζώντας τη στιγμή - και μετά ζώντας για να αφηγηθείτε την ιστορία για αυτήν. Έχει να κάνει με το να αφήσετε το εσωτερικό σας παιδί να βγει έξω και να ανακτήσετε τη νεανική πληθωρικότητα και την αισιοδοξία που μπορεί να νιώθατε κάποτε αλλά χάσατε στην πορεία των προθεσμιών, των υποχρεώσεων και του βάρους των ευθυνών. Αυτή η Νέα Σελήνη έχει να κάνει με τη θεραπεία του εσωτερικού σας παιδιού αναγνωρίζοντας τον ρόλο που εξακολουθεί να παίζει το εσωτερικό σας παιδί στην καρδιά σας. Τι θα κάνατε αν μπορούσατε να κάνετε οτιδήποτε θέλετε; Πού θα πηγαίνατε; Ποιος θα ήταν μαζί σας; Ποια δραστηριότητα θα επιλέγατε; Και το πιο σημαντικό, πώς θα θέλατε να νιώθετε; Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε αυτή τη Νέα Σελήνη για να κάνετε μόνο ένα πράγμα που σας φέρνει πιο κοντά στο να κάνετε αυτό το όραμα πραγματικότητα.

 https://www.instagram.com/p/CbqP4DHsIAV/

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Πόσο συχνά κάνετε περισσότερα για τους άλλους από όσα κάνετε για τον εαυτό σας, Αιγόκεροι; Είναι μια ερώτηση που τίθεται συχνά σε άτομα σε σχέσεις, αλλά είναι μια εξίσου σημαντική ερώτηση με τα μέλη της οικογένειας και στο σπίτι. Αναλαμβάνετε μεγαλύτερη ευθύνη από ό,τι θα έπρεπε εύλογα να αναμένεται; Αυτή η Νέα Σελήνη είναι μια ευκαιρία να εξισορροπήσετε τα σημεία που μπορεί να σας επιβαρύνουν οι υποχρεώσεις. Όταν πρόκειται για ανάληψη ευθύνης και υποχρεώσεις, οι άνθρωποι στρέφονται πάντα σε εσάς. Χρειάζεστε όμως και χρόνο για τον εαυτό σας. Χρειάζεστε επίσης μια στιγμή για να βάλετε πρώτα τις ανάγκες σας ή να έχετε έναν χώρο που είναι μόνο δικός σας για να χαλαρώσετε. Χρησιμοποιήστε αυτή τη Νέα Σελήνη ως ευκαιρία για να λάβετε βοήθεια στο σπίτι, με τις καθημερινές σας δουλειές, ώστε να ελευθερωθείτε για να κάνετε περισσότερα από τα πράγματα που θα θέλατε να είχατε περισσότερο χρόνο να κάνετε.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Πώς είναι η σχέση σας με την επικοινωνία Υδροχόοι; Θα θέλατε να μπορούσατε να αλλάξετε τον τρόπο που αλληλεπιδράτε όχι μόνο με ανθρώπους, αλλά και με τις κοντινές συσκευές σας; Μπορείτε να είστε πιο σκόπιμοι να αφήσετε το τηλέφωνό σας κάτω, ώστε να είστε πιο παρόντες; Είναι να κάνετε το στυλ επικοινωνίας που προτιμάτε πιο ξεκάθαρο στους άλλους; Να τους ενημερώσετε ότι δεν μπορείτε πάντα να απαντήσετε σε κάθε κείμενο; Ή αντ' αυτού εκτιμάτε πιο άμεσες απαντήσεις; Ό,τι κι αν είναι, όσο αυξάνεται η εξάρτησή μας από την τεχνολογία για την επικοινωνία με άλλους, τόσο αυξάνεται και η γεμάτη σχέση μας με τις συσκευές που χρησιμοποιούμε για να επικοινωνούμε. Κοιτάξτε αυτήν τη Νέα Σελήνη ως μια ευκαιρία να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς του ουρανού στα πιο ακανθώδη σημεία της αλληλογραφίας με άλλους—όπως η διαχείριση των προσδοκιών και η θέσπιση κατευθυντήριων γραμμών, ώστε να μπορείτε να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο εστιάζοντας στην ποιότητα των συνομιλιών σας και λιγότερο χρόνο να σκέφτεστε πώς θα το κάνετε.

 

ΙΧΘΥΣ

Κάνετε ένα νέο ξεκίνημα στον κόσμο των προσωπικών σας οικονομικών—ειδικά καθώς ο Δίας, ο πλανήτης της αφθονίας, θα φέρει πολύ σύντομα τύχη και ευλογία σε θέματα χρημάτων. Με το μέλλον να δείχνει προς την οικονομική ελευθερία, είναι μια καλή στιγμή να σκεφτείτε πώς θέλετε να μοιάζει το μέλλον σας—και ποιος ρόλος παίζει η οικονομική υγεία σε αυτό. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον χρόνο για να επενδύσετε στο μεγαλύτερο περιουσιακό σας στοιχείο: τα δικά σας όνειρα. Στη συνέχεια, σχεδιάστε τι ακριβώς χρειάζεστε για να τροφοδοτήσετε αυτά τα όνειρα. Δεν είναι καιρός για αλόγιστες δαπάνες αλλά για σκόπιμα προϋπολογισμό. Τα χρήματα μπορεί να είναι ένα άβολο θέμα για να μιλήσουμε, αλλά μπορεί να είναι ένα κρίσιμο μέρος της αίσθησης ασφάλειας μας. Τι χρειάζεστε για να νιώσετε άνετα; Να νιώθετε ότι έχετε τον έλεγχο; Και να νιώθετε περιπετειώδεις; Θυμηθείτε ότι ο Κριός είναι ένα βασικό ζώδιο που μας καλεί να ξεκινήσουμε ένα σχέδιο. Τώρα είναι η ώρα να επενδύσετε στον εαυτό σας, Ιχθύς.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν μπορείς να προβλέψεις την αγάπη ούτε να χρησιμοποιήσεις στρατηγικές στον έρωτα» Meryl Streep

Μαθήματα αγάπης και ευτυχισμένης σχέσης από τη Meryl Streep και τον 40+ ετών γάμο της

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Γιατί φτιάχνουμε στεφάνι την Πρωτομαγιά

Έθιμα και ιστορία της πρώτης μέρας του Μαΐου   

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Πώς να «βελτιώσεις» το κάρμα σου με απλούς τρόπους

Γιατί ποιος δεν χρειάζεται ένα καλό κάρμα!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 9 Μαΐου

Διεκδικήστε ό,τι πιστεύετε ότι σας ανήκει

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Dua Lipa ερμηνεύει το “Illusion” και το “Happy for You” στο Saturday Night Live

Η ταλαντούχα pop star παρουσίασε το επεισόδιο της ιστορικής αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής, στην οποία συμμετείχαν και οι Troye Sivan και Jerry Seinfeld

VIRAL

Airbnb: Μείνετε στο ιπτάμενο σπίτι της ταινίας Up

Μαζί με άλλες 11 απίθανες εμπειρίες και μέρη για να μείνετε, όπως αποκαλύφθηκαν στη νέα κατηγορία Icons.  Γράφει ο Μάνος Νομικός