Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

10 Χρόνια ΔΕΣΜΟΣ: όταν η αγάπη γίνεται πράξη

Ο ΔΕΣΜΟΣ γιορτάζει τα 10 χρόνια του, με το βλέμμα προς το μέλλον: εκεί που η ανάγκη συναντάει την προσφορά



Ο ΔΕΣΜΟΣ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί ως αποτελεσματικός και αξιόπιστος συνδετικός κρίκος για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα. Στην ουσία συνδέει εκείνους που μπορούν να προσφέρουν με όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Για να το πετύχει αυτό συνεργάζεται στενά με πάνω από 1000 φορείς και κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη τη χώρα, στηρίζοντας ενεργά το έργο τους. Η δράση του ΔΕΣΜΟΥ αφορά σε 4 άξονες: Κοινωνική Πρόνοια, Οικοδόμηση ενός Καλύτερου Μέλλοντος, Υγεία και Αντιμετώπιση και Αποκατάσταση Κρίσεων.

Φέτος, ο ΔΕΣΜΟΣ συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην ελληνική κοινωνία και σύμφωνα με τη Μελέτη Αντικτύπου της Deloitte που αφορά στο έργο του Δεσμού από το 2012 έως το 2020:

  • για κάθε 1€ που δέχεται ο ΔΕΣΜΟΣ ως δωρεά δημιουργείται και επιστρέφεται αξία 9.2€ για την κοινωνία 
  • το οικονομικό αποτύπωμα της συνολικής δραστηριότητας του ΔΕΣΜΟΥ για την κοινωνία ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 13.000.000€
  • η εξοικονόμηση δημοσίων πόρων που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής μέσω της δραστηριότητας του Δεσμού ανέρχεται σε 2.200.000€
  • 1.000 κοινωφελείς οργανισμοί σε όλη την Ελλάδα λαμβάνουν τακτική υποστήριξη από τον ΔΕΣΜΟ 
  • 215.752 συνάνθρωποί μας έχουν βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσής τους μέσα από τα προγράμματα του ΔΕΣΜΟΥ. Και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς

desmos3

Παράλληλα, ο ΔΕΣΜΟΣ ανακοινώνει την έναρξη του 4ου κύκλου του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους», που αφορά στη χρηματοδότηση θέσεων απασχόλησης για άνεργους νέους και νέες σε κοινωφελείς οργανισμούς της χώρας. Στόχος του προγράμματος είναι αφενός να βοηθήσει τους νέους να αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία, αφετέρου να διευκολύνει τους οργανισμούς να ενισχύσουν τις δυνατότητές τους και να διευρύνουν το έργο τους, μεγιστοποιώντας τον θετικό κοινωνικό τους αντίκτυπο. Ο νέος κύκλος του προγράμματος αφορά σε πανελλαδικό πρόγραμμα με την υποστήριξη 7 δωρητών (εταιρειών και ιδρυμάτων). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μαθουν περισσότερες πληροφορίες και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στο www.desmos.org.

Παράλληλα, τον Νοέμβριο αρχίζουν να παραδίδονται τα πρώτα είδη εξοπλισμού στις Εθελοντικές Ομάδες στο πλαίσιο της διετούς πρωτοβουλίας "Πρόγραμμα Ενίσχυσης Εθελοντικών Ομάδων Δασοπυροπροστασίας".

Την Συνέντευξη Τύπου τίμησαν με την παρουσία τους και μέσα από τους χαιρετισμούς τους έδωσαν το δικό τους στίγμα σχετικά με την προσωπική τους εμπειρία και σχέση με το ΜΚΣ Δεσμός.

Ο κος.  Γιάννης  Παλαιολόγος , Δημοσιογράφος , δήλωσε «Στα δέκα χρόνια από το 2012, ο «Δεσμός» εξελίχθηκε σε κάτι πολύ πιο σύνθετο από την αρχική αποστολή της διευκόλυνσης των δωρεών, αναδεικνύοντας το ζωτικό ρόλο της κοινωνίας των πολιτών στην αντιμετώπιση διαχρονικών ελλειμμάτων αλλά και έκτακτων καταστάσεων. Ο «Δεσμός» ανταποκρίνεται σε πραγματικές ανάγκες: Σύμφωνα με τα πορίσματα της Deloitte, το 96% των ωφελούμενων φορέων του δικτύου του, θεωρεί την οργάνωση απολύτως απαραίτητη για την κάλυψη των αναγκών της»

desmos-2

O  κος  Γιώργος  Πρωτόπαπας , Γενικός  Διευθυντής  Παιδικών Χωριών SOS δήλωσε «Το βλέμμα στο μέλλον» που είναι το μήνυμα του εορτασμού των 10 χρόνων λειτουργίας του ΔΕΣΜΟΥ, προϋποθέτει ένα στιβαρό παρόν δράσεων και αποτελεσμάτων και μια αποφασιστική και δημιουργική ομάδα. Στοιχεία και προϋποθέσεις που έχει ο ΔΕΣΜΟΣ και που επιτρέπει σε όλους εμάς τους επωφελούμενους φορείς να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Ευχόμαστε κάθε καλό και δύναμη στη συνέχιση του πολύτιμου και πολύπλευρου κοινωνικού έργου του ΔΕΣΜΟΥ.

Ο κος. Δημήτρης  Κουτσόπουλος , CEO Deloitte Greece,  δήλωσε «Η μελέτη που εκπονήσαμε εστίασε επίσης στην αλυσίδα αξίας που έχει σχεδιάσει και εφαρμόζει ο Δεσμός και που του επιτρέπει να λειτουργεί έτσι ώστε κάθε δωρεά μικρή ή μεγάλη, χρηματική ή σε είδος να αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι οι Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, σαν το Δεσμό, που γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ ιδιωτικού τομέα και των αναγκών της κοινωνίας με το πλέον αποτελεσματικό και διαφανή τρόπο είναι υψίστης σημασίας και πρέπει να στηρίζοντας από το σύνολο της κοινωνίας».

Στη συνέχεια η κα Λένα Παπαλεξοπούλου Αντιπρόεδρος του ΔΣ ΜΚΣ Δεσμός μίλησε για το ποιός είναι ο Δεσμός και ανέλυσε τους 4 πυλώνες δράσης που αναπτύσει το Σωματείο. Τη σκυτάλη πήρε η κα Ελένη Μπαθιανάκη, Μέλος ΔΣ ΜΚΣ Δεσμός για να περιγράψει τι είναι αυτό που κάνει το έργο του Σωματείου να ξεχωρίζει. Τέλος, η κα Εκάβη Βαλλερά, Ιδρυτικό Μέλος του ΜΚΣ Δεσμός και Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού ανακοίνωσε την έναρξη του 4ου κύκλου του προγράμματος «Δεσμός τους Νέους».

https://www.instagram.com/p/CkqNyhjocRV/

Μερικά από τα μεγαλύτερα προγράμματα και ενέργειες του Δεσμού είναι τα κάτωθι:

  • Ο Δεσμός προσφέρει Ζεστασιά
  • Δεσμός για τα Σχολεία
  • Δεσμός για τους Νέους
  • Νοιάζομαι και Δρω
  • Ενέργειες στην Υγεία και την Κοινωνική Πρόνοια
  • Ανταπόκριση στην πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής 2018
  • Ανταπόκριση στον COVID-19
  • Ανταπόκριση στις πυρκαγιές 2021

 https://www.instagram.com/p/Cki38EZI64F/

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.desmos.org/el/

INSTAGRAM: desmos_non_profit_foundation

FACEBOOK: Δεσμός ή Desmos

Youtube: DESMOSchannel

Επικοινωνία: Έμιλυ Κερν Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Εκάβη Βαλλερά Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων