Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Ποια ερώτηση χρειάζεται να απαντήσεις για να είσαι ευτυχισμένη

Το να είσαι ευτυχισμένη είναι αρκετά εύκολο, αν αγαπάς με όλη σου την καρδιά αυτό που κάνειςΟ ορισμός της ευτυχίας για πολλούς ανθρώπους διαφέρει. Και αρκετοί αγωνίζονται με το να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη. Για να ζήσετε μια ζωή ευτυχισμένη μπορεί να χρειαστεί κάποια αλλαγή. Ενώ, για μερικούς ανθρώπους, η εναλλαγή απολαύσεων και η στιγμιαία ικανοποίηση θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποιο επίπεδο ευτυχίας. Είναι όμως βιώσιμη αυτή η προσέγγιση; Ο υλικός πλούτος και οι πιο εξελιγμένες συσκευές θα κάνουν τη ζωή σας γεμάτη;

Αυτό είναι ένα δύσκολο ερώτημα να απαντηθεί. Αλλά αν είστε ανοιχτοί σε ένα νέο πρότυπο για την εργασία και τη ζωή στο έπακρο, μπορεί να θέλετε να ξεκινήσετε με λίγο αυτοστοχασμό.

Η μοναδική ερώτηση που πρέπει να κάνετε

Το να ζεις μια ζωή ευτυχισμένη ξεκινά με τον εντοπισμό του τι πραγματικά έχει σημασία για σένα. Στη συνέχεια, απαιτεί να αφοσιωθείς σε αυτή τη νοοτροπία, ανεξάρτητα από το κόστος βραχυπρόθεσμα (θα υπάρξουν θυσίες και αποτυχίες στην πορεία). Γιατί η ευτυχία πρέπει να προέρχεται από το να κάνεις κάτι που βαθιά μέσα σου είναι ακριβώς αυτό που δεν μπορείς παρά να συνεχίσεις να κάνεις.

https://www.instagram.com/p/CpzCdKcLtHk/

Η επιδίωξη της βιώσιμης ευτυχίας μας αναγκάζει να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να θέσουμε μια πραγματικά ισχυρή ερώτηση: Κάνω τη δουλειά που θέλω να κάνω;

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα χρειαστούν περίπου 30 χρόνια για να αφήσουν ένα παραγωγικό αποτύπωμα στο σύμπαν. Η σκέψη για τη θνητότητά μας θα πρέπει να μας εξουσιοδοτήσει να χρησιμοποιήσουμε ό,τι πολύτιμο χρόνο μας απομένει για να κάνουμε μια πραγματική διαφορά στις ζωές των άλλων και με τον πιο ουσιαστικό δυνατό τρόπο.

Ένας άλλος τρόπος να πλαισιώσει αυτό το μεγάλο ερώτημα είναι: «Αν πέθαινα αύριο, θα ήθελα να κάνω αυτό που κάνω σήμερα;» Εάν κάνετε αυτήν την ερώτηση για αρκετές ημέρες στη σειρά και η απάντηση είναι «όχι», ήρθε η ώρα να αλλάξετε κάτι. Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε τον εαυτό σας. Εάν είστε αληθινοί με τον εαυτό σας, μπορεί να είναι τρομακτικό να παραδεχτείτε ότι δεν ζείτε τη ζωή που θέλετε, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να στραφείτε προς την επιδίωξη που μπορεί να είναι η αληθινή σας κλήση.

https://www.instagram.com/p/CpzCkPkPB4a/

Να αγαπάς αυτό που κάνεις

Οι περισσότεροι από εμάς μια μέρα θα σταθούμε σε ένα σταυροδρόμι για να βρούμε το μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στην εργασία που αγαπάμε. Δεδομένου ότι η εργασία κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας, ευτυχία είναι να γνωρίζετε ότι έχετε επιλέξει τον σωστό δρόμο για το ταξίδι. Είναι ο δρόμος του να ξέρεις ότι αυτό που κάνεις έχει σημασία.

Το να κάνεις αυτό που αγαπάς σου δίνει σκοπό, που τροφοδοτεί την επιθυμία σου να σηκωθείς το πρωί και να εξυπηρετήσεις τους άλλους όσο καλύτερα μπορείς. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Harvard Business Review κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για να είναι πλήρως αφοσιωμένοι και ευτυχισμένοι, οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται ότι η δουλειά τους έχει σημασία και ότι η συνεισφορά τους βοηθά στην επίτευξη για κάτι σημαντικό.

 https://www.instagram.com/p/CpzDCFJvT0H/

Θυμηθείτε, ο σκοπός οδηγεί στην ευτυχία. Όταν οι άνθρωποι βρίσκουν σκοπό και νόημα στη δουλειά τους και αγαπούν αυτό που κάνουν, όχι μόνο βελτιώνει την ευτυχία τους, αλλά ενισχύει την παραγωγικότητά τους.

Εάν δεν ξέρετε τι είναι αυτό που αγαπάτε να κάνετε, το πρώτο σας βήμα είναι να το ανακαλύψετε αναζητώντας συμβουλές από τους κατάλληλους ανθρώπους, με εμπειρία χρόνων και σοφία, περιτριγυρίζοντας τον εαυτό σας με επιχειρηματίες που έχουν βρει το πάθος και την κλήση τους και ζητώντας τη γνώμη φίλων και αγαπημένων.

Όταν ανακαλύψεις τι είναι αυτό για σένα, είναι το ίδιο πράγμα που θα σε κάνει να ζωντανέψεις και θα σε οδηγήσει σε μια ουσιαστική μορφή ευτυχίας.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η μνήμη της καρδιάς εξαλείφει τα άσχημα και μεγεθύνει τα καλά» Gabriel García Márquez

O σπουδαίος Gabriel García Márquez πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, αλλά τα βιβλία του συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν». Edgar Degas

In art we trust! Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης, μέσα από τα λόγια σημαντικών καλλιτεχνών

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Σε έναν γάμο, να μην ασχολείσαι με το ψέμα. Δεν υπάρχει χρόνος για αυτό» Andy Garcia

Γοητευτικός και πετυχημένος, στα 68 του συνεχίζει να μας μαγεύει με τις επιλογές και το ήθος του

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η μνήμη της καρδιάς εξαλείφει τα άσχημα και μεγεθύνει τα καλά» Gabriel García Márquez

O σπουδαίος Gabriel García Márquez πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, αλλά τα βιβλία του συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν