Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Cosmic love: Πώς να φορτίσεις τις μπαταρίες σου με συμπαντική ενέργεια

Ξαναδιαβάζοντας ένα βιβλίο σταθμό του new age που θα βάλει τη ζωή σου σε νέα τροχιά



Το Celestine Prophecy είναι ένα μυθιστόρημα του 1993 από τον Τζέιμς Ρέντφιλντ που συζητά διάφορες ψυχολογικές και πνευματικές ιδέες που έχουν τις ρίζες τους σε πολλές αρχαίες ανατολικές παραδόσεις και την πνευματικότητα της Νέας Εποχής.

Πολλά από τα μαθήματα που μαθαίνουμε στη ζωή τα συνειδητοποιούμε όταν βρίσκουν την εφαρμογή τους στις καθημερινές μας εμπειρίες. Γι’ αυτό ακριβώς μερικά μαθήματα που προσφέρει η ανάγνωση του Celestine Prophecy του James Redfield μοιάζουν αυτή τη στιγμή πιο επίκαιρα και πιο χρήσιμα από ποτέ.

Timing

Τόσοι πολλοί άνθρωποι βιώνουν μια πνευματική αφύπνιση που μετατρέπει τη ζωή τους σε ένα ταξίδι στο οποίο καθοδηγούνται από μυστηριώδεις συμπτώσεις. Αυτή η πρώτη αποκάλυψη αφορά μια αφύπνιση της παγκόσμιας συνείδησης στη Γη, μια αφύπνιση που αναπτύσσεται όλο και πιο γρήγορα. Αυτό το ξύπνημα, το οποίο βιώνει ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων, μας κάνει να παρατηρήσουμε ότι συμβαίνουν πολύ περισσότερα στη ζωή μας από ό, τι στην πραγματικότητα γνωρίζουμε.

Πράγματι, μερικές φορές συμβαίνει να βιώνουμε αυτό που αποκαλούμε «αστείες συμπτώσεις» που πραγματικά μας προκαλούν, μας ρωτούν και μας κάνουν να σκεφτόμαστε ότι, ίσως, μια μυστηριώδης επιρροή θα μπορούσε να μας καθοδηγεί σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

https://www.instagram.com/p/CEjhAGwnpNS/

Από τη στιγμή που το μυαλό μας είναι σε εγρήγορση, από τη στιγμή που ανοίξουμε τον εαυτό μας στην ύπαρξη αυτής της μυστηριώδους επιρροής, οι συγχρονισμοί ακολουθούν ο ένας τον άλλον και αναπτύσσουμε την ικανότητά μας να εντοπίζουμε σημάδια.

Έτσι, συνειδητοποιούμε αργά ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία που επιτρέπει στους αγγέλους μας, στους οδηγούς μας, στην ψυχή μας να προσανατολίσουν τη ζωή μας με άλλο τρόπο και να την προχωρήσουν.

Προοπτική

Αυτή η πνευματική αφύπνιση αντιπροσωπεύει τη δημιουργία μιας νέας, πληρέστερης κοσμοθεωρίας που αντικαθιστά τις 500χρονες ανησυχίες για επιβίωση και άνεση. Αυτή η τεχνολογική φιλοδοξία ήταν σίγουρα ένα σημαντικό βήμα, αλλά η προσοχή μας στις συμπτώσεις μας ανοίγει σε μια νέα διάσταση της γήινης ανθρώπινης ύπαρξης, επιτρέποντάς μας να κατανοήσουμε τον πραγματικό σκοπό της ζωής μας και την πραγματική φύση του σύμπαντός μας. Η δεύτερη αποκάλυψη αφορά την αντίληψή μας για τις μυστηριώδεις συμπτώσεις της ζωής που μας οδηγούν να αλλάξουμε εντελώς την άποψή μας για τον κόσμο. Αυτό που χάσαμε στην πορεία είναι το άνοιγμά μας στην πνευματικότητα, το οποίο στη συνέχεια γίνεται το σημείο εστίασής μας. Στο δρόμο μας προς την υλική ανάπτυξη, έχουμε πνίξει ένα μεγάλο μέρος του εαυτού μας και περιορίσαμε την πρόσβασή μας σε αυτήν την υψηλότερη διάσταση, τη διάσταση της ψυχής.

Όλα είναι ενέργεια

Ανακαλύπτουμε σήμερα ότι δεν ζούμε σε ένα υλικό σύμπαν αλλά σε ένα δυναμικό ενεργειακό σύμπαν. Ό,τι υπάρχει είναι ένα πεδίο ιερής ενέργειας που μπορούμε να βιώσουμε μέσα από τις αισθήσεις μας και τη διαίσθησή μας.

Επιπλέον, εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να προβάλλουμε την ενέργειά μας στην επιθυμητή κατεύθυνση εστιάζοντας την προσοχή μας προς αυτή την κατεύθυνση. Η ενέργεια ρέει στο σημείο όπου κατευθύνουμε την προσοχή μας, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη δράση σε άλλα ενεργειακά συστήματα και πολλαπλασιάζοντας έτσι τη συχνότητα των συμπτώσεων στη ζωή μας.

https://www.instagram.com/p/B-NaTlpnRjz/

Χάρη στις ανακαλύψεις της σύγχρονης φυσικής, αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε το σύμπαν ως ένα τεράστιο πεδίο ενέργειας, έναν κβαντικό κόσμο, όπου όλα τα φαινόμενα αλληλοσυνδέονται και αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους. Το σύμπαν γίνεται ένα πεδίο ιερής έρευνας, ερευνών που μπορούμε να αναλάβουμε χάρη σε μερικές από τις ιδιότητές μας που παραμελούσαμε μέχρι τώρα, όπως διαίσθηση, εσωτερική όραση, καθαρή όραση, καθαρή ακοή και καθαρή καρδιά (αίσθημα μέσα από την καρδιά μας για να αποφασίσουμε αν κάτι είναι καλό για εμάς ή όχι).

Το σύμπαν είναι μια τεράστια δεξαμενή ενέργειας και μαθαίνουμε συγκεντρώνοντας τις σκέψεις, τις προθέσεις και τα συναισθήματά μας σε θετικούς στόχους, μετακινώντας αυτήν την ενέργεια, διαμορφώνοντάς την και φέρνοντάς την σε εμάς. Αρχίζουμε να επηρεάζουμε τη ζωή μας έτσι ώστε να παίρνει την πορεία θέλουμε.

Όταν γινόμαστε συνειδητοί συν-δημιουργοί, επιτυγχάνουμε τις συνθήκες που θέλουμε να δούμε στη ζωή μας και στον κόσμο.

Ο αγώνας για εξουσία

Πολύ συχνά, οι άνθρωποι αποκόπτονται από την ανώτερη πηγή ενέργειας και έτσι αισθάνονται αδύναμοι και ανασφαλείς. Για να πάρουμε ενέργεια, τείνουμε να χειραγωγούμε άλλους ή να τους αναγκάζουμε να μας προσέχουν και έτσι να μας παρέχουν κάποια ενέργεια. Όταν καταφέρουμε να κυριαρχήσουμε σε άλλους με αυτόν τον τρόπο, αισθανόμαστε πιο δυνατοί. Ο ανταγωνισμός για τη λήψη αυτής της περιορισμένης ανθρώπινης ενέργειας είναι η αιτία όλων των συγκρούσεων μεταξύ ανθρώπων.

Έχουμε αποκοπεί εμποδίζοντας την πρόσβαση της εσωτερικής μας σύνδεσης με τη θεία ενέργεια (ή κοσμική ενέργεια για όσους δεν πιστεύουν στη θεϊκή αίσθηση των πραγμάτων). Το αποτέλεσμα είναι ότι αισθανόμαστε αδύναμοι και μη υποστηριζόμενοι. Σε μια απελπισμένη αναζήτηση, στρεφόμαστε σε άλλους για να βρούμε αυτό που είναι απολύτως απαραίτητο: την ποσότητα ενέργειας που χρειαζόμαστε για να λειτουργούμε σε καθημερινή βάση. Αυτή η συμπεριφορά μας οδηγεί στην πορεία των σχέσεων εξουσίας και μας κάνει να θέλουμε να προσαρτήσουμε, να υποτάξουμε αυτό το εξωτερικό έδαφος που εκπροσωπείται από τον άλλο.

Το μήνυμα των μυστικιστών

Η ανασφάλεια και η βία τελειώνουν όταν συνδεόμαστε με την κοσμική ενέργεια μέσω του δικού μας συστήματος εσωτερικής σύνδεσης, μια σύνδεση που περιγράφεται από τους μυστικιστές όλων των πνευματικών παραδόσεων. Ένα αίσθημα ελαφρότητας - μια χαρά - και ένα αίσθημα συνεχούς αγάπης είναι τα σημάδια ότι υπάρχει μια τέτοια σύνδεση. Διαφορετικά, προσομοιώνεται μόνο.

Ανακτώντας την πρόσβαση στη δική μας εσωτερική εξάρτηση από την κοσμική ενέργεια, επανασυνδεόμαστε με όλη τη σοφία του σύμπαντος. Μέσω της ενέργειας της ψυχής μας, μπορούμε επιτέλους να επανασυνδεθούμε με τη Μοναδική Πηγή και να ανακτήσουμε την αφθονία σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Μια αίσθηση ασφάλειας ξαναγεννιέται μέσα μας. Μπορούμε να ξανανοίξουμε την καρδιά μας για να αγαπήσουμε, να ξανασυνδεθούμε με τη χαρά και να ξανακάνουμε όλη μας την ελαφρότητα ως ανυψωμένα ανθρώπινα όντα.

Απελευθέρωση από το παρελθόν

Όσο περισσότερο παραμένουμε συνδεδεμένοι με την κοσμική ενέργεια, τόσο περισσότερο γνωρίζουμε τις στιγμές που χάνουμε αυτήν τη σύνδεση, συνήθως υπό την επίδραση του στρες.

Μπορούμε να παρατηρήσουμε τον ιδιαίτερο τρόπο κλοπής ενέργειας από άλλους. Μόλις συνειδητοποιήσουμε τους χειρισμούς μας, η σύνδεσή μας με την κοσμική ενέργεια γίνεται πιο σταθερή, και είμαστε σε θέση να ανακαλύψουμε πού είναι το μονοπάτι της ανάπτυξής μας και ποια είναι η πνευματική μας αποστολή, αυτή που φέρνει την προσωπική μας συμβολή στην εξέλιξη αυτού του κόσμου.

https://www.instagram.com/p/BlV3Hzbgl7u/

Μόλις εμπλακούμε σε αυτήν τη διαδικασία εξάρτησης από την κοσμική ενέργεια, μερικές φορές μπορεί να χάσουμε το νήμα αλλά με όλο και πιο επεισόδιο τρόπο. Επειδή οι διεργασίες ενεργειακής παραμόρφωσης διαλύονται αργά αλλά σταθερά σε αυτήν την όμορφη ενέργεια της αγάπης, η οποία, ξανά, κυκλοφορεί μέσα μας και ό,τι δεν είναι πλέον χρήσιμο για εμάς (παλιές αναμνήσεις, λανθασμένες πεποιθήσεις, αρνητικά συναισθήματα, ελλείψεις, φόβοι) απορρίπτονται. Αυτός ο βαθύς καθαρισμός επιτρέπει σε αυτήν την ενέργεια να κυκλοφορεί όλο και περισσότερο άφθονα και η δόνησή μας αυξάνεται.

Καθώς η εμπιστοσύνη και η πίστη μεγαλώνουν μέσα μας, απομακρυνόμαστε όλο και λιγότερο από την πορεία του φωτός μας. Ανακτούμε την εσωτερική μας σοφία και εκπληρώνουμε την αποστολή μας. Επειδή η ενέργεια της ψυχής μας εγκαθίσταται όλο και περισσότερο μέσα μας και μας δίνει πρόσβαση σε μια μεγαλύτερη γνώση για τον εαυτό μας και για όσα έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε. Αυτή η όλη διαδικασία φυσικά μας καθοδηγεί στη συμβολή μας στον κόσμο.

Ενεργός πνευματικός ρόλος

Η γνώση της προσωπικής μας πνευματικής αποστολής ενισχύει περαιτέρω τη ροή των μυστηριωδών συμπτώσεων που μας οδηγούν στο πεπρωμένο μας.

Κάθε φορά που θέτουμε στον εαυτό μας μια ερώτηση, ένα όνειρο ή η διαίσθησή μας συνήθως μας φέρνει την απάντηση, μια απάντηση που μπορεί επίσης να μας δοθεί, χάρη σε ένα αποτέλεσμα συγχρονισμού, μέσω του λόγου της σοφίας ενός άλλου ανθρώπου.

Στην ιδέα ότι ό, τι συμβαίνει σε μας έχει νόημα, κάθε ερώτηση που προκαλείται από αυτό που ζούμε θα ακολουθείται από την απάντησή μας. Η ψυχή μας και οι οδηγοί μας μπορούν να μας καθοδηγήσουν και να τη λάβουμε «εσωτερικά» μέσω των ονείρων μας ή της διαίσθησής μας ή συμβαίνει σε εμάς «εξωτερικά» μέσω ενός γεγονότος ή μιας λέξης.

Και σταδιακά συνειδητοποιούμε όλη την αγάπη και τη σοφία του θεϊκού μέσα μας.

Μια νέα ηθική των σχέσεων

Μπορούμε να αυξήσουμε τον αριθμό αυτών των συμπτώσεων που μας καθοδηγούν προωθώντας την ανύψωση, την αφύπνιση κάθε ατόμου που μπαίνει στη ζωή μας.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο να διασφαλιστεί ότι δεν θα χάσουμε την εσωτερική μας σχέση με την κοσμική ενέργεια στις ερωτικές μας σχέσεις. Η προώθηση της αφύπνισης σε άλλους είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε ομάδες, καθώς κάθε μέλος μπορεί να αισθανθεί την ενέργεια όλων των άλλων.

Η κοινή χρήση αυτού που μάθαμε μπορεί να ξυπνήσει το μυαλό όλων εκείνων που διασχίζουν το δρόμο μας και προωθούν στη συγχρονικότητα. Επειδή δεν υπάρχει τυχαία συνάντηση, όποιος μπαίνει στη ζωή μας το κάνει για συγκεκριμένο λόγο και φέρνει ένα μήνυμα για εμάς. Ακριβώς όπως κρατάμε ένα μήνυμα για αυτόν. Η ενέργεια ρέει πάντα προς τις δύο κατευθύνσεις.

Κάθε άτομο γίνεται ο κύριος του άλλου και αντίστροφα, ανάλογα με τις περιστάσεις και τι πρέπει να μάθουμε, και αυτό σε όλους τους τύπους ανθρώπινων σχέσεων: σχέσεις αγάπης, σχέσεις μεταξύ γονέων και παιδιών και σχέσεις εντός ομάδων. Τα προηγούμενα παιχνίδια μας (θύμα-εκτελεστής, ανώτερος-κατώτερος και υπάκουος-νταής) που ήταν παιχνίδια εξουσίας παύουν.

Η αναγνώριση της ομορφιάς των άλλων και των ιδιοτήτων τους είναι να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να δούμε την ομορφιά και τις ιδιότητες που βρίσκονται μέσα μας. Έτσι φροντίζουμε και μεγαλώνουμε μέσα μας τη φλόγα της αγάπης: αγάπη για τον εαυτό μας, αγάπη για τους άλλους, αγάπη για τη ζωή, αγάπη για όλα αυτά που ζουν. Η αγάπη είναι η πιο όμορφη και ισχυρή ενέργεια απ’ όλα.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Ο αετός της χαράς!

Ένα παραμύθι για τον χαρταετό... Καλή Καθαρά Δευτέρα!

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Το θέατρο είναι σαν την ορειβασία. Ποτέ δεν ξέρεις αν θα πέσεις ή θα φτάσεις στην κορυφή» Isabelle Huppert

Στα 71 της, η Isabelle Huppert συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα σοφίας, γοητείας και υποκριτικής

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: όλες οι πολύτιμες συμβουλές για να κοιμάσαι καλά

Όλα τα super tips για να κοιμάσαι σαν πουλάκι και να ξυπνάς με ενέργεια

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;