Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Get ready: Πανσέληνος και έκλειψη, δύο σε ένα, στις 5 Μαΐου

Πώς η Έκλειψη Σελήνης της Πανσελήνου του Μαΐου 2023 θα επηρεάσει κάθε ζώδιο



Η εποχή της έκλειψης δεν έχει τελειώσει ακόμα, οπότε αν εξακολουθείτε να βουίζετε με τα αστρολογικά φαινόμενα του προηγούμενου μήνα, παραμείνετε συντονισμένοι γιατί το σύμπαν συνεχίζει να σας στέλνει μηνύματα. Επιπρόσθετα, προτού συζητήσουμε πώς η έκλειψη Σελήνης στον Σκορπιό θα επηρεάσει το ζώδιό σας, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι θα είναι η τελευταία φορά που θα έχουμε μια έκλειψη σε αυτό το σταθερό ζώδιο για άλλα οκτώ περίπου χρόνια.

Αυτό το γεγονός όχι μόνο επικυρώνει την ισχύ αυτής της σεληνιακής έκλειψης, αλλά και την ευθυγράμμισή της με τον Νότιο Κόμβο του Κάρμα. Συναισθηματικά, αυτή είναι μια έκλειψη χωρίς φραγμούς, οπότε σκεφτείτε τι είστε έτοιμοι να απελευθερώσετε και να μεταμορφώσετε. Οι υπολειμματικές ενέργειες που δεν μας εξυπηρετούν πλέον πέφτουν μακριά και οι καρμικοί κύκλοι σπάνε.

Κυβερνούμενο από τον Άρη και τον Πλούτωνα, δεν υπάρχει τίποτα διακριτικό σχετικά με την πολωτική παρουσία του Σκορπιού. Όλοι οι πλανήτες είναι μοναδικοί στην ουράνια έκφραση τους, αλλά το μυστηριώδες και μεθυστικά διεισδυτικό αρχέτυπο αυτού του ζωδίου του νερού είναι ένα τέλειο υβρίδιο και των δύο. Το πιο ανοιχτό φως και το πιο σκοτεινό σκοτάδι, ο Σκορπιός μας βοηθά στη διαδικασία να ξετυλίξουμε τα βαθύτερα μέρη του ασυνειδήτου μας. Εδώ ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με τις σκιές μας και μας παρουσιάζεται η ευκαιρία να εξελιχθούμε σε επίπεδο ψυχής. Ωστόσο, πριν σηκωθεί από τις στάχτες όπως ο Φοίνικας, πρέπει να υπάρξει ένας θάνατος του εαυτού που ταυτίζεται με το εγώ. Δεν πρόκειται για περίπατο στο πάρκο, αλλά η ουσία του Σκορπιού μπορεί να είναι εξίσου καταστροφική όσο και αλχημική, οπότε μην φοβάστε να αντιμετωπίσετε αυτό που βγαίνει στην επιφάνεια αυτή τη στιγμή.

https://www.instagram.com/p/CrunTweuQOf/

 Στις 5 Μαΐου 2023, ώρα 8:34, πραγματοποιείται η Πανσέληνος στο ζώδιο του Σκορπιού, που είναι και μερική έκλειψη Σελήνης, αυτή η σεληνιακή έκλειψη αναφέρεται ως μισογύνη έκλειψη, η οποία είναι όταν το φεγγάρι πέφτει στην «εξωτερική σκιά της Γης» και η φωτεινότητά του γίνεται ελαφρώς αμυδρή, αλλά μην σας ξεγελάσει η έλλειψη λάμψης και ορατότητας. Εκτός από την κοντινή του εγγύτητα με τον Νότιο Κόμβο, οι σεληνιακές εκλείψεις έρχονται με ισχυρές καταλήξεις και σημαντικά κλεισίματα. Θυμηθείτε, αυτό το αστρολογικό φαινόμενο είναι διαβόητο για την εισαγωγή αλλαγών που φέρνουν τα πάνω κάτω στη ζωή και άβολες αναταράξεις, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όλα είναι μέρος ενός θεϊκού σχεδίου. Μιλώντας για αυτό, η αστρολογία της σεληνιακής έκλειψης του Μαΐου είναι λίγο χαοτική, οπότε ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό με το οποίο εργαζόμαστε.

Πρώτα και κύρια, σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία, το φεγγάρι βρίσκεται στην «πτώση» του όταν διέρχεται το ζώδιο του Σκορπιού, επειδή δεν είναι ιδανικό μέρος για να βρίσκεται το φεγγάρι (πλανήτης τροφής, διατροφής και συναισθημάτων). Αυτό καθιστά πιο δύσκολο για τη σελήνη να κατέχει και να εκφράζει πλήρως τα συναισθήματα, ειδικά όταν εξετάζουμε την ένταση αυτού του σταθερού ζωδίου. Δεύτερον, η έκλειψη κυβερνάται από τον Άρη στον Καρκίνο, όπου ο πλανήτης της διεκδίκησης, της ενέργειας και του πάθους είναι σε βάρος του. Ο Άρης μπορεί να είναι συναισθηματικά ασταθής όταν κολυμπάει στα υπερευαίσθητα νερά του Καρκίνου, γι' αυτό φροντίστε να αρπάξετε ένα χαρτομάντιλο. Ο σύγχρονος κυβερνήτης του Σκορπιού, ο Πλούτωνας, θα είναι επίσης ανάδρομος στον Υδροχόο, ο οποίος συνεχίζει να μεγεθύνει την ισχύ αυτού του αργά κινούμενου πλανήτη.

 https://www.instagram.com/p/CrucBJfS5M4/

Πώς η Έκλειψη Σελήνης θα επηρεάσει το ζώδιό σας

Κριός

Υπό την επίδραση της έκλειψης της Σελήνης του Μαΐου στον Σκορπιό, οι σκιώδεις ιδιότητες των στενών συνεργασιών σας μεγεθύνονται. Ο Άρης, ο φλογερός κυβερνήτης του πλανήτη σας, ενεργοποιεί επίσης τον τέταρτο οίκο του σπιτιού, της οικογένειας και των πιο εσωτερικών συναισθημάτων σας, επιβεβαιώνοντας το βάρος των συναισθημάτων σας αυτή τη στιγμή. Η Σελήνη θα καθίσει απέναντι από τον ήλιο, ο Ουρανός και ο Ερμής ανάδρομοι στον Ταύρο, φέρνοντας την ευκαιρία να απελευθερωθείτε από μια αναξιόπιστη πηγή ή/και τοξική ζώνη άνεσης. Σκεφτείτε την αίσθηση της σταθερότητάς σας και τις αξίες που εν αγνοία σας έχετε παραβιάσει για χάρη ενός σημαντικού άλλου. Είσαι ολόκληρος μόνος σου.

Ταύρος

Παρά τις απροσδόκητες αναταράξεις που ανάγκασαν τη σταθερή προσωπικότητά σας να προσαρμοστεί, αυτή η ιστορία έκλειψης συνεχίζει να σας φέρνει σε ισορροπία. Για παράδειγμα, καθώς αυτή η σεληνιακή έκλειψη φορτίζει τον τομέα των σχέσεών σας - κάθεστε απέναντι από τον ήλιο, τον Ουρανό και τον Ερμή, ανάδρομοι στο ζώδιό σας - επαναλαμβάνετε τα βήματά σας και συμβιβάζεστε με τα μέρη του εαυτού σας που έχετε αποδεχτεί για να διατηρήσετε μια επιφανειακή σύνδεση. Αυτές οι δεσμεύσεις έχουν επηρεάσει το αίσθημα ασφάλειας και την ατομική ελευθερία; Εάν δεν ανθίζει πλέον και δεν έχει αξία για εσάς, ήρθε η ώρα να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας.

Δίδυμοι

Τι σας εμπνέει καθημερινά; Λόγω της δυνητικά βραχώδους φύσης αυτής της έκλειψης, θα ήταν καλύτερο να παραδώσετε τις πιέσεις ή/και την ανάγκη για τελειομανία. Ταρακουνώντας τον έκτο οίκο σας της υγείας, της δέουσας επιμέλειας και της υπηρεσίας - ενώ έχετε αντίθετους τον ήλιο, τον Ουρανό και τον Ερμή ανάδρομα στον 12ο οίκο σας με ασυνείδητα μοτίβα και όλα τα πράγματα πίσω από τα παρασκήνια – μπορεί να είναι μια ζώνη άνεσης που κρατάτε ιδιωτική ή υποσυνείδητος προγραμματισμός που υιοθετείτε για να δικαιολογήσετε την αξία των καθημερινών σας προσπαθειών, αλλά αυτή η ενέργεια σας απελευθερώνει. Έξω με την παλιά ρουτίνα και μέσα με τη νέα. Η ηρεμία σας αξίζει τον κόπο.

 https://www.instagram.com/p/CrucGYbSKHo/

Καρκίνος

Τρέφετε αγανάκτηση ή μήπως πάει πιο βαθιά; Επανασυνδεθείτε με το εσωτερικό σας παιδί, καθώς αυτή η σεληνιακή έκλειψη θα φέρει επίγνωση στις σκιώδεις πτυχές της αυτοέκφρασης, καθώς και στους τομείς όπου μπορεί να σας λείπει η «αγάπη του εαυτού σας», είτε δημιουργικά είτε όσον αφορά την επιθυμία σας για έπαινο και αναγνώριση. Επίσης, με τον ήλιο, τον Ουρανό και τον Ερμή να κινούνται ανάδρομα στον 11ο οίκο των κοινοτικών υποθέσεων σας, είναι σημαντικό να είστε διακριτικοί με τα άτομα που αποκαλείτε πραγματικά φίλους έναντι των κοινωνικών κλίκων με τις οποίες προσκολλάστεε εν αγνοία σας για επικύρωση. Ο σκιώδης εαυτός σας καλείται, έχει κάτι να πει.

Λέων

Το θάρρος έρχεται από μέσα, αλλά αυτό είναι το λιγότερο από τις ανησυχίες σας. Φορτίζοντας τον τέταρτο οίκο σας με συναισθηματικά θεμέλια και οικογενειακά θέματα, η σεληνιακή έκλειψη του Μαΐου φέρνει επίγνωση των πιο σκοτεινών ιδιοτήτων του εσωτερικού σας κόσμου. Είτε όσον αφορά τα προγονικά σας μοτίβα είτε τα εσώτερα συναισθήματά σας, ένα μέρος του παρελθόντος σας επισκιάζεται, αλλά σας απελευθερώνει στη διαδικασία. Σκεφτείτε τι επικυρώνει την αίσθηση της εξουσίας και της προσωπικής σας σταθερότητας. Ξαναγράφετε αυτήν την ιστορία και το κάνετε για τα παιδιά των παιδιών σας.

Παρθένος

Η έκλειψη Σελήνης ενεργοποιεί τον τρίτο οίκο επικοινωνίας, τα αδέρφια, τους γείτονες και το άμεσο περιβάλλον, αποκαλύπτοντας αλήθειες που ήταν άρρητες και ασυνείδητες αναμνήσεις που κρύψατε στον ψυχισμό σας. Καθισμένοι ακριβώς απέναντι από τον ήλιο, τον Ουρανό και τον Ερμή ανάδρομα, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια απροσδόκητη επιφοίτηση σχετικά με τα συστήματα πεποιθήσεων σας ή/και την προσωπική σας φιλοσοφία. Επίσης, με τον Άρη να φορτίζει τον 11ο οίκο των κοινοτικών υποθέσεων σας, φωτίζονται οι αλήθειες που περιβάλλουν τα ιδανικά σας και την αίσθηση ότι ανήκετε στον κόσμο. Αυτό είναι αυτο-ανακάλυψη, αλλά με τους δικούς σας όρους.

 https://www.instagram.com/p/CrucLUIy-mk/

Ζυγός

Γνωρίζετε όλο και περισσότερο τη σκιώδη πλευρά των ενεργητικών σας ανταλλαγών και των οικείων ενώσεών σας, αλλά αυτή η σεληνιακή έκλειψη είναι εδώ για να σας απελευθερώσει από οτιδήποτε έχετε προσκολληθεί ασυνείδητα. Είτε πρόκειται για ένα τοξικό σύστημα αξιών στο οποίο είχατε αφοσιωθεί εν αγνοία σας, είτε για φόβο ότι δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα χωρίς τη βοήθεια ενός σημαντικού άλλου, μια χαμηλή ανταλλαγή δονήσεων επισκιάζεται για το υψηλότερο καλό σας. Εν τω μεταξύ, σκεφτείτε πώς έχετε υπονομεύσει ασυνείδητα την αυτοεκτίμησή σας και την αίσθηση εξουσίας. Δεν είστε οι οικονομικές δυσκολίες του παρελθόντος σας.

Σκορπιός

Σκεφτείτε τις αρχές του 2022 και σκεφτείτε την πνευματική ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό της ιστορίας της έκλειψής σας. Η δουλειά με σκιές δεν είναι ποτέ εύκολη, αλλά αυτό το υπερφορτωμένο lunation είναι εδώ για να σας απελευθερώσει και να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα πιο σκοτεινά μέρη του ασυνειδήτου σας. Λαμβάνοντας υπόψη το τέλμα του Ταύρου στον τομέα των σχέσεών σας –πόσο μάλλον με τον Άρη στον εκτεταμένο ένατο οίκο της αυτοανακάλυψης και τον Πλούτωνα μέσω του τέταρτου οίκου της οικογένειάς σας– αυτό που κάποτε εκτιμούσατε στις προσωπικές σας σχέσεις ή ίσως εν αγνοία σας βασίζεστε στον μετασχηματισμό και με τρόπους που δεν περίμενες. Καταρρίπτετε πρότυπα που θα μπορούσαν να σας κρατήσουν δυνατούς, γι' αυτό καλέστε τους προγόνους σας για υποστήριξη.

Τοξότης

Οι καθημερινές σας επενδύσεις εξακολουθούν να έχουν απήχηση στην αλήθεια της ψυχής σας; Φορτίζοντας τον 12ο οίκο σας παράδοσης, θεραπείας και ασυνείδητων προτύπων, αυτό το διπλό φαινόμενο φέρνει την επίγνωση στη σκοτεινή πλευρά των ενεργειακών σας ανταλλαγών, της δυναμικής ισχύος και των ενεργειών εξυπηρέτησης. Σε μια άλλη σημείωση, ο Άρης (στον Καρκίνο) υπογραμμίζει επίσης τα μέρη της ζωής σας που μπορεί να στερούνται τροφής και ανάπτυξης και να έχουν καταλήξει σε βάρος σας. Τι δεν είστε πλέον διατεθειμένοι να θυσιάσετε; Σκεφτείτε την κινητήρια δύναμη των συνηθειών, των τελετουργιών και των ρουτίνας σας. Η ιστορία της έκλειψής σας μιλά για τις ενέργειες που καταπιέζετε εν αγνοία σας και κρύβεστε πίσω από τις σκηνές.

 https://www.instagram.com/p/CruZ3WnM-na/

Αιγόκερως

Έχετε βασιστεί ασυνείδητα στην έγκριση των άλλων όταν πρόκειται να ζήσετε στην αλήθεια σας; Πυροδοτώντας τον κοινωνικά συνειδητοποιημένο 11ο οίκο των κοινοτικών υποθέσεων και της ατομικής ελευθερίας, αυτή η σεληνιακή έκλειψη συνεχίζει να αναδεικνύει τα σκιερά υπόγεια ρεύματα του κοινωνικού σας περιβάλλοντος και πώς η επιθυμία σας για την αίσθηση του ανήκειν μπορεί να έχει γίνει τοξική με την πάροδο του χρόνου. Είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά, μια απροσδόκητη ανατροπή φέρνει επίγνωση της ασφάλειας (ή της έλλειψής της) γύρω από την αυτοέκφρασή σας. Μια κοινωνική ταυτότητα που έχετε απεικονίσει λανθασμένα επισκιάζεται και σας απελευθερώνει.

Υδροχόος

Εάν αισθάνεστε ακυρωμένοι και/ή ενεργειακά εξαντλημένοι όσον αφορά την αίσθηση εξουσίας σας, αυτή η σεληνιακή έκλειψη σας επαναφέρει σε ισορροπία. Στο μεταξύ, σκεφτείτε τον ορισμό σας για την επιτυχία και τη φήμη. Προέρχεται από την παιδική ηλικία ή από μια εξέχουσα προσωπικότητα στην οικογένειά σας; Καθισμένοι ακριβώς απέναντι από ένα πλανήτες στον Ταύρο, αυτή είναι μια ευκαιρία να μπείτε μέσα και να επανασυνδεθείτε με τα προσωπικά σας συστήματα αξιών. Ενεργοποιήστε την προειδοποίηση, αλλά αν έχετε εγγραφεί ασυνείδητα σε μια επιφανειακή εικόνα για χάρη της οικονομικής ασφάλειας, η σκιώδης αλήθεια θα είναι αναμφισβήτητη.

Ιχθύς

Είναι η φιλοσοφία σας αυθεντική για εσάς ή συνδέεται με μια ψευδαίσθηση; Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τον πραγματικό λόγο για τον οποίο φοράτε ροζ γυαλιά, καθώς πηγάζει κυρίως από τον φόβο σας για τις σκληρές πραγματικότητες. Ωστόσο, αγγίζοντας τον ένατο οίκο της επέκτασης, της περιπέτειας και της αυτοανακάλυψης, αυτή η τελευταία σεληνιακή έκλειψη στον Σκορπιό είναι εδώ για να μετατρέψει τον πόνο σε δύναμη, αλλά πιθανότατα θα είναι το αποτέλεσμα μιας απροσδόκητης αλλαγής προοπτικής. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους από εσάς επέλεξαν εν αγνοία σας να βρουν παρηγοριά στο «χειρότερο σενάριο», για χάρη μιας ψευδούς αίσθησης ασφάλειας. Όπως πάντα, η αλήθεια σας απελευθερώνει, αλλά είναι στο χέρι σας να επιλέξετε τον σωστό δρόμο.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η μνήμη της καρδιάς εξαλείφει τα άσχημα και μεγεθύνει τα καλά» Gabriel García Márquez

O σπουδαίος Gabriel García Márquez πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, αλλά τα βιβλία του συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν

Προτεινόμενα

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ