Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Στην παραλία, την πόλη ή τις εκδρομές, αυτά τα βιβλία θα κάνουν μαγικό το καλοκαίρι σου

Δυνατή πλοκή, συγκλονιστικοί χαρακτήρες και έντονα συναισθήματα θα σου προσφέρουν μια όαση χαλάρωσης



Ο υδράργυρος έχει χτυπήσει κόκκινο και εσύ μετράς τα λεπτά μέχρι την άδεια. Υπάρχει ωστόσο πάντα ένας τρόπος που θα σε βοηθήσει να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Πάτα pause και βυθίσου στα έντονα συναισθήματα και στις δυνατές συγκινήσεις που προκαλούν εκλεκτά αναγνώσματα.

Βάλε στη βαλίτσα των διακοπών σου, στο σακβουαγιάζ των σύντομων αποδράσεων, στην αλλά και στην τσάντα των καθημερινών σου μετακινήσεων βιβλία που θα σε δροσίζουν, θα σου κάνουν όμορφη παρέα και θα σε συνοδεύουν σε στιγμές καθαρής αναγνωστικής απόλαυσης.

Είτε, λοιπόν, ετοιμάζεσαι για κοντινή ή μακρινή απόδραση είτε επιθυμείς απλώς να προσφέρεις στον εαυτό σου ένα αναζωογονητικό διάλειμμα που θα σε αποσπάσει από τις υποχρεώσεις, ψάξαμε και σου προτείνουμε 5 βιβλία από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο που θα σε βοηθήσουν να ξεφύγεις, να περάσεις υπέροχες στιγμές, να αποφορτιστείς και να μπεις σε διάθεση καλοκαιρινών διακοπών.metaixmio-summer-a

«Μινώταυρος» – Δημήτρης Στεφανάκης

«Από την ώρα που ξυπνάς νομίζεις πως μια αόρατη παλάμη ακουμπά στην πλάτη σου και σε σπρώχνει άλλοτε απαλά και άλλοτε απότομα προς τα μπρος κι εσύ δεν έχεις άλλο εφόδιο από τη μνήμη για να κοιτάξεις τι απέμεινε από την περασμένη μέρα, από τα περασμένα χρόνια. Και έρχεται η ώρα που ο άνθρωπος βουλιάζει αργά στην κινούμενη άμμο του γήρατος και αρχίζει πια να μην αντιστέκεται στον χρόνο που του απομένει, και τότε γυρίζει όλο και συχνότερα προς τα πίσω, σαν να ξαναζεί τη ζωή του από την αρχή, διορθώνοντας όσα τυχόν δεν ήθελε να γίνουν όπως έγιναν».

Ένα ταξίδι στον χρόνο, μια διαδρομή από την Κρήτη του 1894 μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα χρονικό από το τέλος της Τουρκοκρατίας με αφορμή ένα φονικό και έναν έρωτα που θα μετρήσει μισό αιώνα με στάσεις σε Παρίσι και Βερολίνο. Πάθη, έντονα συναισθήματα, δυνατοί χαρακτήρες που αναδεικνύουν την τρωτή και ευάλωτη πλευρά τους, ενώ οι συνθήκες επιβάλλουν την αναμέτρηση του ανθρώπινου άλλοτε με το απάνθρωπο κι άλλοτε με το υπεράνθρωπο. Ο Δημήτρης Στεφανάκης έχει γράψει ακόμα ένα μυθιστόρημα που δεν θες να αφήσεις από τα χέρια σου αν δεν φτάσεις στην τελευταία σελίδα. Εξαιρετική αφήγηση, σχεδόν κινηματογραφική – θα το λατρέψεις!

metaixmio-summer-b

«Ο κούκος» Camilla Lackberg, μτφρ. Αγγελική Νάτση

Κάθε καινούργιο βιβλίο της Camilla Lackberg προκαλεί ρίγη ενθουσιασμού στους φανατικούς της αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Η ενδέκατη περιπέτεια του επιθεωρητή Πάτρικ και της αγαπημένης του Ερίκα εκτυλίσσεται στη μικρή κοινωνία της Φιελμπάκα, όπου δύο βίαιες δολοφονίες, φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους, έρχονται να αποδείξουν ότι δεν ξεμπερδεύεις με το παρελθόν και πως τίποτα τελικά δεν μένει ατιμώρητο. Από τον χώρο της τέχνης μέχρι τα βραβεία Νόμπελ και τον κόσμο της λογοτεχνίας, η συγγραφέας στήνει ένα εξαιρετικό σκηνικό και μας χαρίζει ένα αριστοτεχνικό page turner. Είσαι έτοιμη να κοπεί η ανάσα σου;

Όπως έχουν ήδη γράψει στο BTJ: «Η Lackberg διαθέτει ισχυρή ικανότητα παρατήρησης και μια τόσο έντονη αντίληψη των διαθέσεων, του περιβάλλοντος, των χαρακτήρων, του διαλόγου και των δολοπλοκιών που καθηλώνουν. Αυτά τα στοιχεία την έχουν καθιερώσει ως τη βασίλισσα του αστυνομικού. Ικανοποιεί απόλυτα. Και το νέο της βιβλίο στη σειρά της Φιελμπάκα δεν διαφέρει στο ελάχιστο».

metaixmio-summer-c

«Perfect day» – Romy Hausmann, μτφρ. Δέσποινα Κανελλοπούλου

Είσαι έτοιμη να αναμετρηθείς με τον χειρότερό σου εφιάλτη; Να ταξιδέψεις στα πιο σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης ψυχής; Έχεις αναρωτηθεί πώς μοιάζει το υπέρτατο κακό;

Η πλοκή έχει ως εξής: Κορίτσια από έξι έως δέκα ετών εξαφανίζονται, δέκα κορίτσια σε δεκατέσσερα χρόνια. Κόκκινες κορδέλες, δεμένες φιόγκο, δείχνουν στην αστυνομία τον δρόμο προς τα πτώματά τους, χωρίς να έχει βρεθεί το παραμικρό στοιχείο για τον δράστη. Ένα βράδυ, ο διεθνούς φήμης καθηγητής φιλοσοφίας και ανθρωπολόγος Βάλτερ Λέσνιακ συλλαμβάνεται μπροστά στα μάτια της κόρης του, Ανν, ως ύποπτος για τις δολοφονίες. Αντικείμενο της επιστημονικής του μελέτης: το Κακό στον άνθρωπο. Η κατηγορία: οι δολοφονίες δέκα μικρών κοριτσιών. Η Ανν είναι βέβαιη πως έχει γίνει κάποιο λάθος. Και θα το αποδείξει. Την ίδια στιγμή, η Νάταλι έχει νοικιάσει ένα σπιτάκι σε ένα μικρό χωριό στον Βαυαρικό Δρυμό. Έχει πάει εκεί μαζί με την κόρη της για να ξεφύγουν από τον βίαιο σύζυγό της και δεν έχει πολλές επαφές με τον ντόπιο πληθυσμό. Ως τη στιγμή που θα χαθεί ένα κορίτσι από το χωριό. Και αμέσως μετά, κόκκινες κορδέλες θα βρεθούν δεμένες φιόγκο στο δάσος…

Ο αγαπημένος συγγραφέας αστυνομικών βιβλίων Δημήτρης Σίμος είπε: «Η Hausmann έχει τον τρόπο να σε μαγεύει με τις ιστορίες της. Ένα σαγηνευτικό θρίλερ με ένα τέλος που θα θυμάστε για καιρό!».

metaixmio-summer-d

«Ένα καλοκαίρι χωρίς κανόνες» – K. L. Walther, μτφρ. Δέσποινα Δρακάκη

Η απώλεια και το πένθος βρίσκουν ίαση και παρηγοριά στο πάθος, την αγάπη, σε έναν νέο έρωτα. Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να κλείσουν πληγές και να ξεπεραστούν τραυματικές εμπειρίες. Όταν η ηρωίδα του βιβλίου, Μέρεντιθ Φοξ, έχασε την αδελφή της, την Κλερ, πριν από δεκαοκτώ μήνες, απομονώθηκε τελείως. Αυτό το καλοκαίρι όμως είναι αποφασισμένη να ξαναβγεί στον κόσμο.

Οι καθιερωμένες οικογενειακές διακοπές στο Μάρθας Βίνγιαρντ φαίνονται ιδανική ευκαιρία για να το καταφέρει. Ολόκληρη η οικογένειά της έρχεται για έναν μεγάλο καλοκαιρινό γάμο, και παρόλο που η Μέρεντιθ δεν έχει συνοδό αφού το αγόρι της την παράτησε απροσδόκητα, είναι ενθουσιασμένη που θα πάρει μέρος στον Δολοφόνο, ένα παιχνίδι που διοργανώνει η οικογένειά της την εβδομάδα των γαμήλιων εορτασμών.
Όταν όμως η Μέρεντιθ συμμαχεί στο παιχνίδι με τον χαριτωμένο κουμπάρο, η προσοχή της αρχίζει να στρέφεται αλλού. Και καθώς προχωράνε οι μέρες, συνειδητοποιεί ότι κινδυνεύει να χάσει όχι μόνο το παιχνίδι, αλλά και την καρδιά της.

Χαλάρωσε διαβάζοντας ένα υπέροχο βιβλίο, ένα ρομαντικό μυθιστόρημα εμπνευσμένο από τα τραγούδια της Taylor Swift.

metaixmio-summer-e

«Η τέχνη να διαβάζεις τη σκέψη» - Henrik Fexeus, μτφρ. Αγγελική Νάτση

Το καλοκαίρι ευνοεί τις νέες συναντήσεις, αλλά και μας προετοιμάζει για τα σημαντικά ραντεβού της επόμενης σεζόν – είτε αυτά είναι επαγγελματικά είτε ερωτικού ενδιαφέροντος. Ποιος δεν θα ήθελε να μπορεί να αποκωδικοποιήσει την ανθρώπινη επικοινωνία; Να μπορεί να καταλαβαίνει πότε ο συνομιλητής του λέει ψέματα και, το πιο βασικό, να διαβάζει τι σκέφτεται ο άλλος; Το βιβλίο αυτό είναι ένα διεθνές μπεστ σέλερ που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας αλλάζοντας τον τρόπο που επικοινωνείτε με τους άλλους.

Επειδή η λεκτική επικοινωνία δεν είναι ο μόνος τρόπος για να γνωρίσεις τους γύρω σου, το βιβλίο αυτό σου αποκαλύπτει με συγκεκριμένα παραδείγματα τα μυστικά της γλώσσας του σώματος (στάση, τόνος της φωνής, κινήσεις των χεριών) και τις τεχνικές της ψυχολογικής επιρροής, για να ενισχύσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες και να εντυπωσιάσεις τους συνομιλητές σου.

Θα μάθεις να φλερτάρεις με αποτελεσματικό τρόπο. Θα βελτιώσεις τις διαπραγματευτικές σου δεξιότητες. Θα καταφέρεις να μετατρέψεις την απόρριψη σε στήριξη και σεβασμό και θα κάνεις τους άλλους να σε ακούν με μεγαλύτερη προσοχή και να συμφωνούν πιο εύκολα μαζί σου. Το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις αυτό το καλοκαίρι στον εαυτό σου ή στους ανθρώπους που αγαπάς…

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε λυγμούς στην εκπομπή Στούντιο 4

Όταν αναφέρθηκε στον θάνατο του πατέρα της

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου