Skip to main content

SOCIAL MEDIA

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά το Instagram: Αυτό είναι το μέλλον της επεξεργασίας εικόνων στην εφαρμογή

Πληκτρολογήστε τι θέλετε να κάνει και το Instagram θα σας χαρίζει τις εικόνες των ονείρων σας! 



Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός, το ολοκαίνουριο εργαλείο restyle της εφαρμογής θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες με μία απλή εντολή να προσθέτουν όποιο φίλτρο επιθυμούν στη φωτογραφία τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να πληκτρολογούν το επιθυμητό φίλτρο τους και αυτό να προστίθεται αυτόματα, γράφοντας για παράδειγμα “watercolor”.  Ακόμη πιο περίπλοκες εντολές, όπως οι “collage from magazines and newspapers, torn edges” έρχονται επίσης να προστεθούν, χαρίζοντας ένα πρωτοφανές εικαστικό αποτέλεσμα στο κοινωνικό μέσο.

Στη νέα εποχή του Instagram θα δούμε επίσης το εργαλείο “backdrop”, ένα AI feature που λειτουργεί σαν green screen. Έτσι, θα μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες μπροστά στον Πύργο του Άιφελ, ακόμη κι αν δεν έχετε πάει ποτέ!

Η Meta τόνισε ωστόσο πως τα posts που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για την παραγωγή τους θα έχουν μία σαφή ένδειξη, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιείται παραπλανητικά.

Η Meta θα προσφέρει τέλος τη δυνατότητα δημιουργίας για νέα AI stickers στους ίδιους τους χρήστες, με τις νέες αλλαγές να γίνονται διαθέσιμες σταδιακά μέσα στον επόμενο μήνα.

Διαβάστε επίσης

SOCIAL MEDIA

Πόσο κόστισε στη Meta και τον Marc Zuckerberg η πτώση του Facebook και του Instagram;

Κι όμως, μία μόλις ώρα εκτός για τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα φαίνεται πως υπήρξε καταστροφική για ολόκληρο τον τεχνολογικό κολοσσό

SOCIAL MEDIA

Facebook και Instagram έτοιμα να προσθέσουν προειδοποιητική σήμανση στις AI-generated εικόνες

Δύο από τα μεγαλύτερα κοινωνικά μέσα αναλαμβάνουν δράση για την προστασία των χρηστών τους από ψεύτικες εικόνες.

SOCIAL MEDIA

Μπορούμε να φανταστούμε το TikTok χωρίς μουσική; – Ο κίνδυνος αφαίρεσης των δικαιωμάτων της Universal φέρνει το κοινωνικό μέσο προ των ευθυνών του

Η μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία στον κόσμο απειλεί πως θα αφαιρέσει τη μουσική της από την πλατφόρμα, με το TikTok να παραμένει για την ώρα ανένδοτο μπροστά στις διεκδικήσεις της.

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν μπορείς να προβλέψεις την αγάπη ούτε να χρησιμοποιήσεις στρατηγικές στον έρωτα» Meryl Streep

Μαθήματα αγάπης και ευτυχισμένης σχέσης από τη Meryl Streep και τον 40+ ετών γάμο της

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 8 Μαΐου

Δώστε προτεραιότητα στην κάλυψη των ουσιαστικών σας αναγκών και μη φορτίζεστε συναισθηματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου