Επί της υποδοχής

Επειδή η πρώτη εντύπωση μετράει και στη διακόσμηση, μην παραμελείς του χολ του σπιτιού σου!

Γεωργία Κοντού

Το χολ είναι συχνά το "ξεχασμένο" σημείο του σπιτιού, αυτό όπου στο τέλος της ημέρας πετάμε τη ζακέτα, το καπέλο, τα κλειδιά και τα παπούτσια μας... Όμως, καθώς και στη διακόσμηση ταιριάζει ο κανόνας "η πρώτη εντύπωση μετράει", του αξίζει μια καλύτερη αντιμετώπιση. Ιδού πέντε ιδέες για να δημιουργήσεις ένα περιβάλλον που θα προδιαθέτει τους επισκέπτες σου για τα καλύτερα.

Άνοιξε την ντουλάπα σου: Επέλεξε κάποια κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου για τα οποία είσαι ιδιαίτερα περήφανη, π.χ. ένα floral φόρεμα ή ένα πλατύγυρο καπέλο, και μετέτρεψε το χολ σου σε μίνι εκθετήριο μόδας. 

Σκέψου τρισδιάστατα: Ένα ράφι θα σπάσει τη μονοτονία του τοίχου και θα προσθέσει έναν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Αν δεν σου λείπει ο αποθηκευτικός χώρος, μπορείς να διακοσμήσεις το ράφι με βάζα, βιβλία ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο σε εκφράζει.

Οργανώσου: Για κάθε αντικείμενο που συνηθίζεις να αφήνεις στο χολ, βρες την κατάλληλη αποθηκευτική μονάδα. Όπως μια κλειδοθήκη (όχι μόνο για κλειδιά αλλά και για αναμνηστικά μπρελόκ), μια παπουτσοθήκη και φυσικά τον ταπεινό καλόγερο για ρούχα.

Κάνε τολμηρές επιλογές: Σε έναν μικροσκοπικό χώρο όπως το χολ μπορείς άνετα να παίξεις με μια εντυπωσιακή διακοσμητική ιδέα, όπως μια ταπετσαρία τοίχου με έντονα prints.

Ανέμειξε τις σωστές αναλογίες: Αν ανακατέψεις μία δόση θηλυκότητας (όπως η floral ταπετσαρία της φωτό), μία δόση μοντέρνου design (όπως το ράφι) και μία δόση rustic (ο πάγκος), θα έχεις τη συνταγή της επιτυχίας. 

Πηγή: Blog.anthropologie.comAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares