3 οφέλη που δεν ήξερες ότι έχουν τα φυτά εσωτερικού χώρου

Να γιατί πρέπει να βάλεις ακόμα ένα γλαστράκι στο σπίτι σου.

Μαριέτα Χριστοπούλου

Τα φυτά εσωτερικού χώρου, μπορούν να δώσουν μια φρέσκια διακοσμητική πινελιά στο σπίτι σου, όμως το φαίνεσθαι δεν είναι ο μόνος λόγος που επιβάλλεται να τα επιλέξεις. Παρακάτω σου μιλάμε για 4 οφέλη που έχουν αυτά τα μικρά συνήθως φυτά. Πληροφορίες που μάλλον αγνοούσες και σε αποθάρρυναν από το να κάνεις το σπίτι σου μια μικρή, μοδάτη ζούγκλα.

1)Μειώνουν το άγχος
Σύμφωνα με έρευνα του Royal Horticultural Society, υπάρχουν πολλά ψυχολογικά οφέλη από το να έχεις φυτά στο σπίτι σου. Σου βελτιώνεται η διάθεση ενώ παράλληλα μειώνονται τα επίπεδα του άγχους. Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι το να βάλεις μόλις 3 φυτά σε ένα δωμάτιο, είναι αρκετό για να αλλάξει τον τρόπο που νιώθεις μέσα σε αυτό. 

2) Μας βοηθούν να αναπνέουμε καλύτερα
Έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Royal College of Physicians, κατέληξε στο ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση εσωτερικού χώρου μπορεί να προκαλεί 99.000 θανάτους κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Καθημερινά προϊόντα όπως σπρέι επιβαρύνουν τον αέρα που αναπνέουμε. Τρομακτικό, αλλά μπορούμε να το παλέψουμε με... φυτά! "Έχει αποδειχτεί ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου, μπορούν να έχουν φανταστικά οφέλη στην υγεία. Οι επιστήμονες έχουν βρει ότι όταν μπαίνουν σε δωμάτια νοσοκομείων, μπορούν να επιταχύνουν το χρόνο ανάρρωσης των ασθενών ενώ όταν είσαι σε σχολικές αίθουσες, τα παιδιά έχουν καλύτερα ποσοστά συγκέντρωσης.

3) Μας θωρακίζουν απέναντι στις ασθένειες
Η υγρασία είναι απαραίτητη για το περιβάλλον του σπιτιού σου και σε ωφελεί. Για παράδειγμα, σε προστατεύει από το να κολλήσεις ιώσεις και σε βοηθά να αναρρώσεις αν τελικά αρρωστήσεις. 

Πηγή: Νatural Health Magazine 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares