Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

3 ιδέες για να ανανεώσεις το χώρο της εισόδου

Επειδή η πρώτη εντύπωση πραγματικά μετράει, αξίζει να ρίξεις μια ματιά στις προτάσεις της blogger McKenna Bleu.


Γωγώ Καρκάνη

Η πρώτη εικόνα που αντικρίζουν οι επισκέπτες σου παίζει καθοριστικό ρόλο στη συνολική τους εντύπωση. Σίγουρα λοιπόν θα σου άρεσε η είσοδος του σπιτιού σου, ή αλλιώς το χολ αν πρόκειται για ξεχωριστό χώρο, να τους προδιαθέτει για ένα περιβάλλον που αποπνέει ζεστασιά, δημιουργικότητα, φαντασία και αισιοδοξία.

Αν τώρα πιστεύεις ότι δεν διακρίνεσαι για τη φαντασία σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως μπούσουλα τις προτάσεις της McKenna Bleu. Η Αμερικανίδα μπλόγκερ δημιούργησε τρία διαφορετικά στυλ με κοινό παρονομαστή μία κονσόλα και έναν καθρέφτη. Τα πλαισίωσε με διακοσμητικά στοιχεία που δεν κοστίζουν ακριβά και τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν αμέσως μόλις τα βαρεθείς!

1ο στυλ: Rustic σε ουδέτερα χρώματα
entryway_rustic.jpg

Μια πρόταση που χαρακτηρίζεται από ποικιλία σε υφές και διακοσμητικά στοιχεία που παραπέμπουν στη φύση. Για να μη φαίνεται το σύνολο φλύαρο, η χρωματική παλέτα κινείται σε ουδέτερες, διακριτικές αποχρώσεις. Έτσι, δεν ξεφεύγει από τον κανόνα “less is more”. 

2ο στυλ: Εκλεκτικό μποέμ

entryway_boheme.jpg
Σουβενίρ από ταξίδια συνδυάστηκαν με πρασινάδες και ανθοδέσμες που προσθέτουν μια διακριτική πινελιά χρώματος. Ο πάγκος του 1ου στυλ έχει δώσει τη θέση του σε δύο ψάθινα καλάθια, τα οποία εκτός από αισθητικό εξυπηρετούν και πρακτικό –αποθηκευτικό- ρόλο.

3ο στυλ: Παιχνιδιάρικο

entryway_playful.jpg
Η γιρλάντα από πολύχρωμες μπάλες φελτ δίνει προοπτική και προσελκύει την προσοχή στον ούτως ή άλλως εντυπωσιακό καθρέφτη. Οι κολοκύθες προσθέτουν ένα παιχνιδιάρικο στοιχείο στο λουκ, χωρίς ωστόσο να κάνουν το σύνολο να δείχνει υπερβολικά παιδικό.

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

ΣΠΙΤΙ

6 πράγματα για να κάνεις σε ένα μεγάλο spring clean στο σπίτι σου

Τα χαλιά φεύγουν και μαζί προετοιμάζουμε το σπίτι για τους θερινούς μήνες

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.