Στο ίδιο ποτάμι δυο φορές

Μια έκθεση για την πόλη που ποτέ δεν κοιμάται … εικαστικά. 

Τζίνα Σπάρτακου

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου και για 3 μήνες, οι πολυσυλλεκτικοί τοίχοι του Μουσείου Μπενάκη, θα φιλοξενήσουν τα έργα 30 Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που ζουν στην Αθήνα, σε μια έκθεση με θέμα την διαρκή μεταμόρφωση της σημερινής εικαστικής σκηνής της πόλης.

benakin.jpg

Ο τίτλος ‘‘ Στο ίδιο ποτάμι δύο φορές’’, προέρχεται από την ρήση του Ηράκλειτου ‘‘ποταμώ γαρ ουκ έστιν εμβήναι δις τω αυτώ’’ και θέλει να δείξει το φαινόμενο της διαρκούς ροής που περιγράφει ο φιλόσοφος, αλλά και παρατηρείται στο Αθηναϊκό εικαστικό τοπίο.

Μια ροή που εμπνέει και ελκύει καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που έχουν επιλέξει ως βάση τους την Αθήνα, η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται οτι εικαστικά τουλάχιστον δεν ησυχάζει ποτέ: underground happenings, ακτιβιστικές πρωτοβουλίες, καινούργιοι ανεξάρτητοι και αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, ενδιαφέρουσες συεργασίες, ασίγαστη ενέργεια.

Την έκθεση οργανώνει το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ και το New Museum της ΝέαςΥόρκης, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, σε επιμέλεια των Margot Norton  και Nathalie Bell.

Μουσείο Μπενάκη, κτήριο οδού Πειραιώς

Εγκαίνια: 20/6/2019 ώρα 20:00

Διάρκεια: 21/6/2019 - 22/9/2019 

www.benaki.orgAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares