Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

Ξέρω τι θα δεις φέτος το καλοκαίρι(!)

Σασπένς, Oσκαρικές πρεμιέρες και spicy snacks



And the Oscar goes to...Μy summer
Είναι και officially πλέον καλοκαίρι στην πόλη (κι αυτό είναι sic Hollywood!) που σημαίνει ένα πράγμα:
Πολλές και μεγάλες ταινίες. Και, πιο συγκεκριμένα, διανύουμε εκείνο το συναρπαστικό κομμάτι της χρονιάς όπου χωράνε όσα δεν πρόλαβες όλο το χρόνο με τις ορθοπεταλιές στη δουλειά και στο σπίτι.

Ναι και φυσικά εννοούμε την ψυχαγωγία. Όλο το χρόνο κάνεις όνειρα με μοναδικό στόχο το πως θα ξεκουραστείς, θα απολαύσεις να καταλάβεις ξεγνοιασιά, διακοπές και καλοκαίρι βρε παιδί μου! Με ένα ποτό στο χέρι, ξάπλα στην αγαπημένη σου αιώρα να χάνεσαι μες την μαγεία των Οσκαρς.
Εννοείται πως έχεις ήδη συγκεντρώσει τις μεγαλύτερες, καλύτερες και πιο συζητημένες ταινίες που θες να δεις αυτή τη σεζόν. Προειδοποίηση: Η παρακολούθηση είναι γνωστό ότι προκαλεί ακραία κατανάλωση ποπ κορν και όχι μόνο!

aaaoscarin.jpg

Εχεις την παρόρμηση να οργανώσεις τον δικό σου οσκαρικό μαραθώνιο. Να απολαύσεις οσκαρικές πρεμιέρες, μεγάλες ταινίες και σειρές και μαζί με τα παιδιά να ξεκαρδιστείς στο γέλιο με κινούμενα σχέδια.

Το μόνο θέμα είναι που θα τα βρεις όλα αυτά μαζεμένα! Ε που;  H φίλη μου η Τζίνα μου είπε για το νέο καλοκαιρινό πρόγραμμα της Nova και μου βρήκε άμεσα τη λύση.

Ταινίες που δεν κατάφερα να δω τον χειμώνα, θα προβληθούν το καλοκαίρι σε Ά προβολή. Ιούνιος και Movie On με κινηματογραφικές πρεμιέρες με άρωμα Όσκαρ.
Σου λέω μαγεία! Σα να βρίσκεσαι μέσα στο Dolby Theatre του Χόλυγουντ! Σαν σινεφίλ που είμαστε θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις δημοφιλέστερες δημιουργίες που φλέρταραν και κέρδισαν τα φετινά χρυσά αγαλματίδια, όπως και  αξιομνημόνευτες ερμηνείες.

Φοράμε τα καλά μας… μαγιώ και συντονιζόμαστε οικογενειακώς στη Nova τώρα απ τον καναπέ του εξοχικού  μας.
Οι ταινίες που έρχονται σε Ά τηλεοπτική προβολή-ταυτόχρονα με την Αμερική- στο σαλόνι σου έκλεψαν την παράσταση, όπως ήταν αναμενόμενο, και στα βραβεία της 91ης Τελετής Απονομής των Βραβείων Όσκαρ! 
Αγαπημένη μου επιλογή η ταινία «Α star is born» με την Lady Gaga τον Bradley Cooper και το εκπληκτικό τραγούδι Shallow που απέσπασε το Οσκαρ Τραγουδιού!

aaasuminsi.jpg

Για πιο περιπετειώδη γούστα αλλά και για όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου ηλικιακού γκρουπ (με πρώτο και καλύτερο τον μπαμπά μας) η ταινία «Spider-Man: Into the Spider-Verse» που κέρδισε και το βραβείου στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων!

aaasuminso.jpg

Σαν ορκισμένη Fredie maniac δεν γίνεται να μην ξεχωρίσω την ταινία «Bohemian Rhapsody», που φέτος συγκέντρωσε και τα περισσότερα βραβεία κερδίζοντας 4 Όσκαρ στις κατηγορίες: Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Rami Malek, Μοντάζ, Μοντάζ Ήχου και Μιξάζ Ήχου. 

bohemian.jpg

Παρακολουθούμε τις καινούργιες seasons από τις βραβευμένες καλύτερες ξένες σειρές που ανυπομονούμε να μας κολλήσουν στην ξαπλώστρα.
Βαρύ πυροβολικό το Big Little Lies με χορταστικά στοιχεία δράματος και μυστηρίου, να κοντραρίζεται με το αξιόλογο The Son, την επική saga με τον Pierce Brosnan σε ρόλο ιδιοκτήτη ράντσου. Το πολυαγαπημένο The Handmade' s tale ικανό να σε καθηλώσει 8ωρα μπροστά απ την οθόνη σου και last but not least τον Ιούλιο έρχεται η υπερ-σειρά Chernobyl που κατέκτησε την κορυφή της βαθμολογίας του IMDb και έχει καταπλήξει κοινό & κριτικούς παγκοσμίως, ενώ χαρακτηρίζεται ως μία από τις καλύτερες μίνι σειρές στην ιστορία!

aaaepaal.jpg

aaaepaa.jpg

chernobylbanner.JPG

Και φυσικά θα χρειαστούμε τα ανάλογα αλμυρά πυρομαχικά παρέα με τα ποτά μας, γι αυτό και ανακαλύψαμε σπιτικές συνταγές για τσιπς και ξηρούς καρπούς φτιαγμένες με υγιεινά υλικά αλλά φουλ στην απόλαυση!

Πικάντικα και γλυκά Κάσιους

aaasuminsideca.jpg

Συστατικά:
1 κουταλιά σούπας σησαμέλαιο
1 κουταλιά σούπας σιρόπι σφενδάμου 
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
2 φλιτζάνια ωμό κάσιους
Θαλασσινό αλάτι

Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε ένα φύλλο ψησίματος.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε μαζί το σησαμέλαιο, το σιρόπι σφενδάμου, την κανέλα και τη γλυκιά πάπρικα. Προσθέστε τα κάσιους, ανακατεύοντας για να καλυφθούν με το μίγμα.
Μεταφέρετε τα κάσιους στο φύλλο ψησίματος, απλώνοντας τα σε ένα μόνο στρώμα. Πασπαλίστε με θαλασσινό αλάτι.
Ψήνουμε στους 350 ° F για 6-9 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αφήστε να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρετε.

Σπιτικό Καλαμπόκι 

aaasuminsidec.jpg

Συστατικά:
250 γρ αποξηραμένο καλαμπόκι
4 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ηλιέλαο
3 κ.σ. αλάτι
3 κουταλιές της σούπας πάπρικα καυτερή (προαιρετικά)
3 κουταλιές της σούπας σκόνη μουστάρδας (προαιρετικά)

Οδηγίες:
Γεμίστε με νερό ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τους σπόρους του καλαμποκιού.
Αφήστε το όλη τη νύχτα.
Αποστραγγίστε, στεγνώστε τους πυρήνες και αφήστε στον αέρα να στεγνώσουν για περίπου μία ώρα 
Μέθοδος ψησίματος:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 400 βαθμούς
Ψιλοβρέξτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο πάνω από τους πυρήνες και ρίξτε το αλάτι και τα καρυκεύματα.
Ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι ν αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.

Τσιπς σπιτικά  με αλάτι και ξύδι

aaasuminside.jpg

Συστατικά:
4 πατάτες, ψιλοκομμένες σε τσιπς
3 φλιτζάνια λευκό ξύδι 
2 φλιτζάνια φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες:
Κόψτε τις πατάτες σε τσιπς. Βάλτε τις φέτες πατάτας σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε αρκετό κρύο νερό πάνω από τις πατάτες για να καλυφθούν πλήρως. Μουλιάστε τις, ανακινώντας ήπια κάθε 10 λεπτά, για 30 λεπτά. 
Μεταφέρετε τα τσιπς πατάτας σε χαρτί κουζίνας και στεγνώστε τα.
Ανακατέψτε το ξίδι και 1 κούπα κρύο νερό στο μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα τσιπς πατάτας. Καλύψτε το μπολ με πλαστικό περιτύλιγμα και βάλτε το στην ψύξη για 30 λεπτά, ανακατέψτε απαλά και συνεχίστε να ψύχετε τουλάχιστον 30 λεπτά ακόμα.
Θερμάνετε το λάδι σε φριτέζα ή μεγάλη κατσαρόλα στους 200 βαθμούς.
Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να τραβήξετε τα τσιπς πατάτας από το μίγμα ξιδιού και προσθέστε απαλά σε δόσεις στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να γίνουν χρυσαφί, 5 έως 7 λεπτά ανά παρτίδα. Τοποθετούμε  σε ένα μπολ με στρωμένο χαρτί κουζίνας.
Σηκώστε τα τσιπς από το μπολ και βάλτε τα σε ένα καθαρό μπολ. Σερβίρετε με αλάτι.

Enjoy!!

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

ΣΠΙΤΙ

6 πράγματα για να κάνεις σε ένα μεγάλο spring clean στο σπίτι σου

Τα χαλιά φεύγουν και μαζί προετοιμάζουμε το σπίτι για τους θερινούς μήνες

Προτεινόμενα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες φράσεις να πείτε για να θέσετε τα όριά σας στους άλλους

Ο χώρος σας, ο χρόνος σας, τα όριά σας πρέπει να αδιαπραγμάτευτα