Χριστουγεννιάτικο ατμοσφαιρικό '50ς

Απόψε "στολίζεις" το μαγικό Xmas movie Carol

Νανά Χατζή

kalampoka_660x200-2

Δεν ξέρω τι θα κάνεις, θα βρείς την ταινία σε blu - ray,  θα την βρεις στα on demand δορυφορικών καναλιών, θα την ψάξεις μέσω youtube, πρέπει οπωσδήποτε να δεις (ή και να ξαναδείς) για να κλέψεις ιδέες από Χριστουγεννάτικη μαγική '50ς ατμόσφαιρα.  Το φιλμ προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 2015, αλλά αν δεν πρόλαβες να τo δεις όπως εγώ, είναι η καλύτερη ιδέα για cocooning Παρασκευής, ειδικά όταν είσαι λίγο κουρασμένη από όλη την εβδομάδα και έχει ξεκινήσει και το κρύο….

Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη στην δεκαετία του 50.  Η Κάρολ είναι μια πανέμορφη, παντρεμένη, εύπορη και μελαγχολική σαραντάρα, που ζει εκεί με την οικογένειά της. Ενώ η σχέση της με τον σύζυγό της σταδιακά ατονεί, το μόνο μεγάλο ενδιαφέρον της ζωής της, είναι η πεντάχρονη κόρη της. Μια ζωή που φαίνεται να κυλά βαρετά, ανάμεσα σε όλα αυτά τα καλέσματα που κάνουν οι πολύ πλούσιοι άνθρωποι: τέϊα, σουαρέ, δείπνα και δεξιώσεις. Μέχρι που λίγο πριν τα Χριστούγεννα βρίσκεται στον πάγκο ενός πολυκαταστήματος παιχνιδιών, για να διαλέξει δώρο για την μικρή της και σχεδόν κεραυνοβολείται από την γοητεία της εξυπηρετικής πωλήτριας Τερέζ… Το ίδιο coup de foudre (που λένε και οι Γάλλοι) όμως παθαίνει κι η Τερέζ.

Έτσι η Κάρολ αψηφώντας κάθε κίνδυνο, με την δικαιολογία ότι θέλει να την ευχαριστήσει για την εξυπηρέτηση και για τα ξεχασμένα της γάντια τα οποία της επέστρεψε ταχυδρομικώς, την καλεί για να περάσουν μαζί με τον σύζυγο και το παιδί της τα Χριστούγεννα. Κι εκεί ξεκινά η πλοκή …

Όπως καταλαβαίνεις καλό θα είναι να μην σου αποκαλύψουμε περισσότερα για την σχέση των δύο γυναικών ( Κέϊτ Μπλάνσετ και Ρούνι Μάρα), ή για τον χαμό που γίνεται με τον σύζυγο της Κάρολ στη συνέχεια…

Αχ, τι ευτυχία, να έχεις έρθει Παρασκευή απόγευμα κουρασμένη μετά την δουλειά και τα ψώνια στο σπίτι, να φορέσεις τις ζεστές φορμίτσες σου, να ετοιμάσεις κάτι ελαφρύ για να τσιμπήσεις και να σε περιμένει στην οθόνη μια τόσο ωραία ταινία… Ζήτω οι pre christmas Παρασκευές!

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares