Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

Καθαρό σπίτι γρήγορα

Έξυπνες συμβουλές για συμμαζεμένο σπίτι…


Νανά Χατζή

 

Η άτιμη η σκόνη και τα μικρόβια πρέπει να μείνουν έξω: ένα μεγάλο και παχύ πατάκι, ή χαλάκι μπροστά και πίσω από την εξώπορτα, θα μαζεύουν τα πολλά πολλά. Τα παπούτσια δεν πρέπει να βολτάρουν σε όλο το σπίτι.

Madame minimal: ξεφορτώσου όσα περισσότερα έπιπλα και αντικείμενα μπορείς. Δώσε και σώσε την υγεία και την διάθεσή σου. Όσο λιγότερα πράγματα, τόσο πιο καθαρός και τακτοποιημένος θα είναι ο χώρος.

Το δωμάτιο ή έστω η ντουλάπα κλειδί: αν είσαι από τις τυχερές που έχουν μια μεγάλη ντουλάπα ή ένα επιπλέον δωμάτιο στο σπίτι, μπορείς να πετάς τα πάντα εκεί μέσα και έτσι να συμμαζεύεις πολύ γρήγορα ότι περισσεύει από τσάντες, σακούλες, ρούχα, παπούτσια. Όταν έχεις χρόνο τα τακτοποιείς καλύτερα ( δηλαδή ποτέ…)

Υπάρχουν τρεις κινήσεις που θα σε σώσουν: είναι πολύ βαρετές, αλλά αξίζουν τον κόπο. Μαζεύεις τα ρούχα σου από το βράδυ, πλένεις αμέσως τα πιάτα και δεν τα αφήνεις μέρες στον νεροχύτη, καθαρίζεις αμέσως κάτι που λερώθηκε. Είναι η μόνη λύση.

Αν έχεις παιδιά, γάτες, σκυλάκια και κουνέλι, θα πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι το σπίτι σου δεν μπορεί να κρατηθεί τακτοποιημένο πάνω από ένα δεκάλεπτο από την στιγμή που το τακτοποίησες και το σφουγγάρισες. Εντάξει κι εμείς έτσι ζούμε και δεν πάθαμε τίποτε. 

Photos:mywalldecors,fieltro.net, domino,decoholic, modernmimar, homedit

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

ΣΠΙΤΙ

6 πράγματα για να κάνεις σε ένα μεγάλο spring clean στο σπίτι σου

Τα χαλιά φεύγουν και μαζί προετοιμάζουμε το σπίτι για τους θερινούς μήνες

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.