Καθαρό σπίτι γρήγορα

Έξυπνες συμβουλές για συμμαζεμένο σπίτι…

Νανά Χατζή

kalampoka_660x200-2

 

Η άτιμη η σκόνη και τα μικρόβια πρέπει να μείνουν έξω: ένα μεγάλο και παχύ πατάκι, ή χαλάκι μπροστά και πίσω από την εξώπορτα, θα μαζεύουν τα πολλά πολλά. Τα παπούτσια δεν πρέπει να βολτάρουν σε όλο το σπίτι.

Madame minimal: ξεφορτώσου όσα περισσότερα έπιπλα και αντικείμενα μπορείς. Δώσε και σώσε την υγεία και την διάθεσή σου. Όσο λιγότερα πράγματα, τόσο πιο καθαρός και τακτοποιημένος θα είναι ο χώρος.

Το δωμάτιο ή έστω η ντουλάπα κλειδί: αν είσαι από τις τυχερές που έχουν μια μεγάλη ντουλάπα ή ένα επιπλέον δωμάτιο στο σπίτι, μπορείς να πετάς τα πάντα εκεί μέσα και έτσι να συμμαζεύεις πολύ γρήγορα ότι περισσεύει από τσάντες, σακούλες, ρούχα, παπούτσια. Όταν έχεις χρόνο τα τακτοποιείς καλύτερα ( δηλαδή ποτέ…)

Υπάρχουν τρεις κινήσεις που θα σε σώσουν: είναι πολύ βαρετές, αλλά αξίζουν τον κόπο. Μαζεύεις τα ρούχα σου από το βράδυ, πλένεις αμέσως τα πιάτα και δεν τα αφήνεις μέρες στον νεροχύτη, καθαρίζεις αμέσως κάτι που λερώθηκε. Είναι η μόνη λύση.

Αν έχεις παιδιά, γάτες, σκυλάκια και κουνέλι, θα πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι το σπίτι σου δεν μπορεί να κρατηθεί τακτοποιημένο πάνω από ένα δεκάλεπτο από την στιγμή που το τακτοποίησες και το σφουγγάρισες. Εντάξει κι εμείς έτσι ζούμε και δεν πάθαμε τίποτε. 

Photos:mywalldecors,fieltro.net, domino,decoholic, modernmimar, homedit

 

 

 

 

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares