Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

4 ιδέες για πετυχημένο mix “n” match

Home tips και λύσεις διακόσμησης από το www.spirossoulis.com – the home issue


Μαρία Μυλωνά

Δεν υπάρχει τίποτα πιο δημιουργικό και όμορφο από αρμονικές συνυπάρξεις διαφορετικών πραγμάτων. Μικρές εκπλήξεις που αναζωογονούν τον χώρο και βάζουν την προσωπική σας σφραγίδα μέσα σε αυτόν. Δείτε πώς γίνεται... σωστά το mix 'n' match!

Ισορροπία με ανισορροπίες

To κλειδί στη διακόσμηση είναι να δημιουργείτε ισορροπία και αρμονία μέσα στο περιβάλλον που σχεδιάζετε. Για να επιτευχθεί αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνδυάζετε έπιπλα και αντικείμενα από κάθε στυλ σε ποσοστό 50/50.

Ίσα ίσα κάτι τέτοιο δίνει ένα φτωχό και μπερδεμένο αποτέλεσμα. Θα πρέπει να διαλέξετε ένα ως κυρίαρχο στυλ, το οποίο θα υπερτερεί, και χρησιμοποιήστε το δεύτερο για να εμπλουτίσετε το πρώτο με μικρά αντικείμενα και διακοσμητικά.

Τάξη

H ακαταστασία μπορεί να μεταμορφώσει ένα δωμάτιο από σικάτο και ελκυστικό σε αποκρουστικό. Ο πιο γρήγορος δρόμος προς το «χάος» είναι τα αξεσουάρ – κοινώς τα πολλά μπιχλιμπίδια.

Παρότι οι διακοσμητές συμβουλεύουν να διακοσμείτε τα αντικείμενα σε γκρουπ τριών κομματιών, μην υιοθετείτε τους κανόνες χωρίς πρώτα να δείτε αν η εφαρμογή τους ταιριάζει στον δικό σας χώρο. Έτσι αν σκέφτεστε να βάλετε μια κλασική λάμπα επάνω σε ένα διαχρονικά μοντέρνο τραπέζι, μη βάλετε και ένα τασάκι ή ένα μπολ ή μια κορνίζα.

Μία χρήσιμη συμβουλή είναι να επιλέγετε πρώτα τα αγαπημένα σας αντικείμενα από κάθε στυλ (σαν να επρόκειτο να είναι μόνα τους στον χώρο) και στη συνέχεια να βλέπετε ποια είναι εκείνα που όταν τα συνδυάζετε μεταξύ τους δημιουργούν αρμονικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου, καθώς και ακόμα περισσότερα άρθρα για το σπίτι και τη διακόσμηση, στο www.spirossoulis.com - the home issue

 

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

Ποιοι κρύσταλλοι φέρνουν αγάπη, ρομαντισμό κι έρωτα στη ζωή σου

Οι μικροί πολύτιμοι και λαμπεροί σύμμαχοι της καρδιάς σου

ΣΠΙΤΙ

6 χρηστικά tips για να απαλλαγείς εύκολα από την ακαταστασία στο σπίτι

Κι όμως, ένα τακτοποιημένο σπίτι χωρίς περιττά πράγματα δεν είναι άπιαστο όνειρο!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.