Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

Οι 3+1 πιο χρήσιμες συμβουλές αγοράς για τις μπαταρίες μπάνιου

Το να διαλέξετε μπαταρίες μπάνιου δεν είναι τόσο απλό όσο ίσως ακούγεται



Η ποικιλία των στυλ, των υλικών και των φινιρισμάτων, αλλά και η μεγάλη διαφορά στις τιμές μπορεί να σας μπερδέψει και να σας οδηγήσει σε μια αγορά, που δε θα ταιριάζει στο μπάνιο σας.

Επειδή οι καλές μπαταρίες μπάνιου διαρκούν πολλά χρόνια, είναι βασικό να βρείτε αυτή που θα σας αρέσει και θα αναδεικνύει το στυλ του μπάνιου σας, αλλά ταυτόχρονα θα έχει και καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Διαβάστε παρακάτω πώς θα το πετύχετε αυτό.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη εκτός από την εμφάνιση

Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν μια μπαταρία με βάση μόνο την εμφάνιση, αλλά αυτό είναι λάθος. Το ζητούμενο είναι να δώσετε σημασία και στην άνεση και τη μακροπρόθεσμη αξιοπιστία της μπαταρίας, λαμβάνοντας υπόψη αρκετά παραπάνω στοιχεία.

Συνοπτικά, όταν αγοράζετε μια μπαταρία, θα πρέπει να έχετε ως κριτήριο και το ύψος της μπαταρίας, τον αριθμό των λαβών, τις οπές του νιπτήρα, το φινίρισμα και φυσικά την τιμή και την εγγύηση.

Αγοράστε μια μπαταρία σε μεσαία τιμή

Ο χρυσός κανόνας είναι να μην ξοδεύετε σε μια μπαταρία ούτε πολλά ούτε λίγα χρήματα. Οι πολύ φθηνές μπαταρίες μπάνιου δεν είναι τόσο καλής ποιότητας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και άρα τελικά δεν συμφέρουν. Οι ακριβές μπαταρίες έχουν υψηλή τιμή, επειδή έχουν πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα φωτοκύτταρο, οπότε αν δεν τα χρειάζεστε, δεν έχει νόημα να τα πληρώσετε.

 

 

Επιλέξτε το κατάλληλο φινίρισμα

Το φινίρισμα της μπαταρίας πρέπει να ταιριάζει με τα υπόλοιπα υλικά και αξεσουάρ του μπάνιου, όπως τις μπάρες και τους γάντζους των πετσετών, τα πόμολα των ντουλαπιών κλπ. Οι περισσότερες μπαταρίες έχουν φινίρισμα από στιλβωμένο χρώμιο, νικέλιο ή μπρούντζο. Όλα αυτά τα φινιρίσματα είναι ανθεκτικά και διατηρούν την καλή τους εμφάνιση για χρόνια, όμως το καθένα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Το χρώμιο είναι το πιο ανθεκτικό από όλα και καθαρίζεται εύκολα, ενώ το νικέλιο αφήνει δακτυλικά αποτυπώματα και στάμπες από τα άλατα. Οι χάλκινες μπαταρίες έχουν επίστρωση που αντέχει στη φθορά του χρόνου, αλλά μπορεί να γρατζουνιστεί πιο εύκολα από το μέταλλο. Σε κάθε περίπτωση, για την επιλογή του κατάλληλου φινιρίσματος παίζει ρόλο το στυλ του μπάνιου, η τιμή και το επίπεδο ανθεκτικότητας που επιθυμείτε. 

Μετρήστε τις οπές στο νιπτήρα

Εάν θέλετε να αγοράσετε μπαταρία με μία λαβή, αντί για δύο, τότε είναι απαραίτητο να δείτε τι υποστηρίζει ο νιπτήρας. Πολλοί νεροχύτες έχουν τρεις οπές: μία για το ζεστό, μία για το κρύο και μία για το στόμιο της μπαταρίας. Αν θέλετε να μεταβείτε σε μπαταρία με μία λαβή, τότε θα πρέπει να καλύψετε τις οπές και η εγκατάσταση είναι πιο δύσκολη, οπότε χρειάζεται προσοχή. Η μία λαβή είναι σαφώς βολικότερη, όμως οι δύο λαβές προσδίδουν συμμετρία που είναι πολύ όμορφη σε παραδοσιακά μπάνια.

Δείτε στο Youbath μια τεράστια συλλογή σε μπαταρίες μπάνιου σε ένα μεγάλο εύρος τιμών, για να βρείτε αυτήν ακριβώς που είναι η καλύτερη για το μπάνιο σας.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

ΣΠΙΤΙ

6 πράγματα για να κάνεις σε ένα μεγάλο spring clean στο σπίτι σου

Τα χαλιά φεύγουν και μαζί προετοιμάζουμε το σπίτι για τους θερινούς μήνες

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός