Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

Πώς να φτιάξεις μια όαση στο μπαλκόνι σου

Ήρθε η ώρα να ξυπνήσεις τον επίμονο κηπουρό μέσα σου



Ο καύσωνας σε προ(σ)καλεί να βγεις έξω… ως τη βεράντα τουλάχιστον, κι εμείς σου έχουμε τις καλύτερες «πράσινες» ιδέες. Πάρε τα κουβαδάκια σου, ή αλλιώς τις γλάστρες και τα κασπό σου, φόρεσε τα γάντια (της κηπουρικής αυτή την φορά) και ξύπνησε την επίμονη κηπουρό που κρύβεις μέσα σου!

Άλλωστε το λένε και τα trends της σεζόν!

Οι κήποι με μπαλκόνι είναι στη μόδα

Οι κάτοικοι της πόλης αγαπούν τους χώρους πρασίνου όσο και μια μεγάλη αυλή, αλλά όταν ο χώρος είναι περιορισμένος, το πίσω αίθριο ή το μπαλκόνι σας γίνεται το μέρος για να δημιουργήσεις ένα καταπράσινο καταφύγιο. Το λέμε εδώ και χρόνια: δεν χρειάζεσαι πολύ χώρο για να καλλιεργήσεις το δικό σου «φαγητό». Μπορείς να καλλιεργήσεις σχεδόν οτιδήποτε σε γλάστρες, σχεδόν οπουδήποτε.

https://www.instagram.com/p/CNnsaTXnpq9/

Φυτά εσωτερικού χώρου, εσωτερικοί κήποι και κήποι Windowsill

Αυτή είναι μια ακόμη τάση που καθοδηγείται από τους όλο και περισσότερους εργαζόμενους στο σπίτι που χρειάζονται λίγο περισσότερο πράσινο. Οι άνθρωποι φτιάχνουν τους εξωτερικούς χώρους τους όσο περισσότερο μπορούν. Σε μικρότερους χώρους, χρησιμοποίησε περβάζια παραθύρων για να διατηρήσεις μερικά φυτά εσωτερικού χώρου - αλλά αν έχεις το χώρο και το φως, τα φυτά και τα λαχανικά είναι επίσης πιθανές προτάσεις.

    https://www.instagram.com/p/B-Xr5IKgLtN/

Βγάζοντας το μέσα έξω και το αντίστροφο

Το να βγάζεις το μέσα έξω σημαίνει να δημιουργείς έναν εξωτερικό χώρο με άνετα έπιπλα βεράντας, μπάρμπεκιου ή ίσως μια εξωτερική κουζίνα ή μια εξωτερική οθόνη προβολέα όπου μπορείς να κάνεις βραδιές ταινιών. Ακριβώς όπως η μεταφορά φυτών σε εσωτερικούς χώρους, η λήψη στοιχείων του εσωτερικού χώρου βοηθά τον καθένα να αποκτήσει περισσότερη φύση στη ζωή του.

https://www.instagram.com/p/BUPJpk-gBBf/

Μικροί κήποι

Τα μικροσκοπικά σπίτια και τώρα οι μικροσκοπικοί κήποι είναι μια νέα δροσερή τάση που έχει ως στόχο να κάνει τους μικρούς χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι. Οι μικροσκοπικοί κήποι μπορεί να είναι η απάντηση για σένα εάν:

έχεις περιορισμένο χώρο; Θέλεις να κάνεις κάτι μοναδικό με μια αχρησιμοποίητη γωνία της πίσω αυλής, έχετε πολλά αναπτυσσόμενα δωμάτια, αλλά θέλετε μια ποικιλία μικρών χώρων, καθένας με το δικό του θέμα... Η ιδέα είναι να δημιουργήσεις έναν μικρό χώρο γεμάτο με φυτά - αλλά χρησιμοποιώντας σύνορα, για να κάνεις τον μικροσκοπικό κήπο να μοιάζει πιο εκτεταμένος.

https://www.instagram.com/p/Bi0Ie4ynpZa/

Πρακτικές Permaculture

Η φυσική κηπουρική αυξάνεται εδώ και χρόνια καθώς οι άνθρωποι επιδιώκουν να αναπαράγουν το οικοσύστημα, να δημιουργούν ασφαλή καταφύγια για επικονιαστές και να παρέχουν βιότοπους για την τοπική άγρια ​​φύση. Φέτος, η τάση της φυσικής κηπουρικής εξελίσσεται και πάλι στην υπερκαλλιέργεια! Η permaculture είναι στην πραγματικότητα ένας συνδυασμός των λέξεων «μόνιμη» και «γεωργία». Η προϋπόθεση είναι «να ζεις σε αρμονία με τη φύση» και να μετατρέπεις τα απόβλητα σε πόρους. Αυτό σημαίνει κήπους με περισσότερους σκοπούς: καλλιέργεια της τροφής για τη διατροφή των ζώων, καλλιέργεια λαχανικών που βοηθούν τα γύρω φυτά να ευδοκιμήσουν κ.ά.

https://www.instagram.com/p/B_-4GoEhcL4/

Online κηπουρική

Όχι, η διαδικτυακή κηπουρική δεν είναι ένας τεράστιος προσομοιωτής κήπου - αν και αυτό ακούγεται σαν ένας πολύ καλός τρόπος για να διορθώσετε μια βροχερή μέρα! Αντίθετα, η αυξανόμενη τάση της διαδικτυακής κηπουρικής σημαίνει συμμετοχή σε εικονικά μαθήματα κηπουρικής, συλλογή διαδικτυακών ιδεών και συμβουλών και περιήγηση στον ιστότοπο του Farmers’ Almanac για να μάθετε πώς να ξεκινήσετε τους σπόρους σας! Αλλά και στο ελληνικό διαδίκτυο θα βρεις σελίδες κηπουρικής που θα σου δώσουν πολλές ιδέες αλλά και απαντήσεις σε πιθανές απορίες σου.

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

ΣΠΙΤΙ

6 πράγματα για να κάνεις σε ένα μεγάλο spring clean στο σπίτι σου

Τα χαλιά φεύγουν και μαζί προετοιμάζουμε το σπίτι για τους θερινούς μήνες

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ