Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΣΠΙΤΙ

Διακοσμήστε τη βεράντα και το μπαλκόνι σας με υφάσματα εξωτερικού χώρου

Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, όμως η άνοιξη είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε.



metridis2Σύντομα θα έρθει ο καιρός που θα ετοιμάσουμε τις βεράντες και τα μπαλκόνια μας και θα απολαύσουμε στιγμές ηρεμίας κάτω από τον ήλιο. Και επειδή πάντα η σωστή προετοιμασία είναι το πιο σημαντικό κομμάτι, σκεφτήκαμε να σας δώσουμε μερικές ιδέες για τη φετινή διακόσμηση. Τα υφάσματα εξωτερικού χώρου είναι μια εξαιρετική επιλογή που θα αλλάξει την εικόνα της βεράντας ή του μπαλκονιού σας γρήγορα, εύκολα και πολύ οικονομικά.

Μαξιλάρια, πουφ, ριχτάρια, ξαπλώστρες, κουρτίνες εξωτερικού χώρου και ομπρέλες είναι μερικά από τα αντικείμενα που μπορείτε να προσθέσετε στο χώρο σας. Στην αγορά θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία από διαφορετικά χρώματα, σχέδια και στυλ για να δημιουργήσετε την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε. Πειραματιστείτε συνδυάζοντας έντονα χρώματα και μοτίβα ή επιλέξτε απαλές αποχρώσεις και γήινους τόνους για ένα boho αποτέλεσμα που θα αποπνέει γαλήνη και ηρεμία. Αφού καταλήξετε στο στυλ διακόσμησης, σειρά έχει η καθιερωμένη έρευνα αγοράς. Δώστε σημασία στην ποιότητα των υφασμάτων, ώστε να μην καταστραφούν γρήγορα εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Τα υφάσματα εξωτερικού χώρου πρέπει να είναι ανθεκτικά στον ήλιο και την υγρασία, να μην ξεβάφουν από την ηλιακή ακτινοβολία ή το χλώριο της πισίνας, να μη συγκρατούν το νερό και να επιτρέπουν στον αέρα να περνάει μέσα από τις ίνες τους, ώστε να μη μουχλιάζουν. Επίσης, πολλά υφάσματα πλένονται και στεγνώνουν γρήγορα.

Τώρα γνωρίζετε τι υλικά να επιλέξετε, ας δούμε πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να αναζωογονήσετε το χώρο σας!

Μαξιλάρια

metridisΤα μαξιλάρια είναι ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος να διακοσμήσετε το μπαλκόνι ή τη βεράντα σας. Είτε πρόκειται για διακοσμητικά μαξιλάρια είτε για μαξιλάρια καναπέ και καρέκλας, θα αλλάξουν μεμιάς την όψη του χώρου. Αν δεν θέλετε να αγοράσετε καινούργια μαξιλάρια, μπορείτε να ντύσετε αυτά που ήδη έχετε με νέα υφάσματα, ξοδεύοντας λίγα χρήματα. Επιπλέον, τα μαξιλάρια είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να δημιουργήσετε αντιθέσεις και να παίξετε με τα χρώματα και τα σχέδια. Για μεγάλες βεράντες και κήπους με γκαζόν, μπορείτε να επιλέξετε μεγάλες μαξιλάρες ή πουφ και να δημιουργήσετε μικρές γωνιές για χαλάρωση.

Ριχτάρια

Αν έχετε καναπέ στη βεράντα σας, ένα αραχνούφαντο ριχτάρι θα κάνει τη διαφορά. Όπως και τα μαξιλάρια, μπορεί να αποτελέσει μια επιπλέον πινελιά που θα προσδώσει μια αίσθηση πολυτέλειας και κομψότητας στη συνολική διακόσμηση. Ακουμπήστε το ριχτάρι στην πλάτη του καναπέ, αφήστε το να πέσει άτσαλα και να είστε σίγουροι ότι ο καναπές σας θα δείχνει λες και βγήκε από περιοδικό διακόσμησης.

metridis3

Κουρτίνες

Ναι, καλά διαβάσατε. Οι κουρτίνες δεν είναι αποκλειστικό αξεσουάρ των εσωτερικών χώρων του σπιτιού. Αντίθετα, αν συνδυαστούν σωστά, δημιουργούν μια υπέροχη, ρομαντική ατμόσφαιρα που θυμίζει νησί. Επιπλέον, μπορούν να σας προστατέψουν από την έντονη ηλιοφάνεια τους καλοκαιρινούς μήνες. Φυσικά, θα πρέπει να επιλέξετε λεπτά και ανάλαφρα υφάσματα, όπως η γάζα, σε λευκό ή γήινους τόνους, ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι πομπώδες. Αν έχετε μεγάλη βεράντα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κουρτίνες ως διαχωριστικό χώρων, για να δημιουργήσετε μικρές γωνιές για χαλάρωση, ενώ αν έχετε κήπο ένα gazebo θα πάει τη διακόσμηση σε άλλο επίπεδο.

Φυσικά, υπάρχουν δεκάδες άλλοι τρόποι για να διακοσμήσετε το χώρο σας με υφάσματα εξωτερικού χώρου. Στο Metridis Philosophy θα βρείτε μεγάλη ποικιλία υφασμάτων εξαιρετικής ποιότητας σε υπέροχα χρώματα και σχέδια. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, πειραματιστείτε και να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει και εσάς και τους καλεσμένους σας.

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

ΣΠΙΤΙ

6 πράγματα για να κάνεις σε ένα μεγάλο spring clean στο σπίτι σου

Τα χαλιά φεύγουν και μαζί προετοιμάζουμε το σπίτι για τους θερινούς μήνες

Προτεινόμενα

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου