Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

Από ποια πράγματα να απαλλαγείς για να μετατρέψεις το σπίτι σου σε έναν πραγματικά μοντέρνο χώρο

Ανανέωσε το σπίτι σου τώρα!



Νιώθεις ότι το σπίτι σου αποπνέει μια outdated ατμόσφαιρα και ύφος που δεν σου ταιριάζει; Τότε συνέχισε να διαβάζεις για να δεις από ποια πράγματα μπορείς να απαλλαγείς, για να μετατρέψεις το σπίτι σου σε έναν πραγματικά φρέσκο και μοντέρνο χώρο.

Ακαταστασία

Οι σύγχρονοι χώροι συχνά αγκαλιάζουν τον μινιμαλισμό και τις καθαρές γραμμές. Ξεκίνα αποφορτίζοντας το σπίτι σου, μαζεύοντας τα αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι ή δεν χρησιμοποιείς πλέον. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει παλιά έπιπλα ή υπερβολικές διακοσμήσεις που γεμίζουν το χώρο σου.

Ξεπερασμένα έπιπλα

Αντικατάστησε τα ογκώδη ή ξεπερασμένα έπιπλα με κομψά, μοντέρνα κομμάτια. Αναζήτησε αντικείμενα με καθαρές γραμμές, ουδέτερα χρώματα και μινιμαλιστικά σχέδια. Διάλεξε πολυλειτουργικά έπιπλα που μεγιστοποιούν το χώρο και τη λειτουργικότητά του, όπως αυτά με κρυφούς χώρους αποθήκευσης ή γωνιακούς καναπέδες.

Βαριές κουρτίνες και υφάσματα

Αντικατάστησε τις βαριές κουρτίνες και τα υφάσματα του χώρου με ελαφρύτερες, καθαρές επιλογές ή κομψές περσίδες. Αυτό θα επιτρέψει περισσότερο φυσικό φως να εισέλθει στο χώρο σου, δημιουργώντας μια ευάερη και μοντέρνα ατμόσφαιρα.

Ξεπερασμένα φωτιστικά

Αντικατάστησε τα παλιά φωτιστικά με σύγχρονες εναλλακτικές λύσεις για να βελτιώσεις τη συνολική ατμόσφαιρα του σπιτιού σου. Επίλεξε φωτιστικά με μοντέρνα σχέδια και ενεργειακά αποδοτικούς λαμπτήρες LED, πρόσθεσε διακόπτες dimmer και έξυπνα συστήματα φωτισμού για να ελέγξεις τη φωτεινότητα και την ατμόσφαιρα κάθε δωματίου.

Αναχρονιστικά έργα τέχνης

Ανανέωσε τους τοίχους του σπιτιού με μοντέρνα έργα τέχνης ή μινιμαλιστικά posters που συμπληρώνουν τη μοντέρνα αισθητική του χώρου σου. Διάλεξε μεγάλα κομμάτια ή δημιούργησε ένα gallery wall για μεγαλύτερο οπτικό ενδιαφέρον. Εναλλακτικά, ενσωμάτωσε καθρέφτες για να αντανακλούν το φως και να επεκτείνουν οπτικά τον χώρο σου.

Συγκρουόμενα χρώματα

Δημιούργησε μια συνεκτική χρωματική παλέτα σε όλο το σπίτι σου αφαιρώντας τυχόν χρώματα που συγκρούονται μεταξύ τους ή τα νιώθεις ξεπερασμένα. Μείνε σε ουδέτερους τόνους όπως λευκό, γκρι ή μπεζ για τοίχους, δάπεδα και μεγάλα έπιπλα. Πρόσθεσε μικρές εκρήξεις χρώματος με έντονα μαξιλάρια, χαλιά ή διακοσμητικά αξεσουάρ για μοντέρνα και συνεκτική εμφάνιση.

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρίζουν μετά από 10 χρόνια

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ζευγαριού