Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις στη Θεσσαλονίκη αυτή την εποχή

Αν ζεις στη νύφη του Βορρά, τότε βγες από το σπίτι! Σου έχουμε μερικές ωραίες ιδέες…


Μαριέτα Χριστοπούλου

Ναι, το ξέρουμε. Τις περισσότερες φορές, οι προτάσεις εξόδου μας, είναι Αθηνοκεντρικές. Γι’ αυτό είπαμε να επανορθώσουμε, εστιάζοντας σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Αν ζεις σε αυτή την πανέμορφη πόλη, σου έχουμε λίγες αλλά πολύ καλές ιδέες, για το τι μπορείς να κάνεις αυτή την εποχή. Όχι, δε θα βρεις μπαρ και καφετέριες σε αυτό το θέμα. Είμαστε πιο… εναλλακτικές και κάπως έτσι είναι και οι προτάσεις μας. Φύγαμε!

#1. Να κάνεις ποδήλατο στην παραλιακή

Αν ψάχνεις τρόπο να ζεσταθείς χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία, τον έχεις μπροστά στα πόδια σου. Ξεκίνα από το Μακεδονία Παλλάς και πάρε όλη την παραλιακή, ποδηλατάδα. Δεν υπάρχει πιο ωραίος τρόπος να απολαύσεις τη θέα, να αδειάσεις το μυαλό σου αλλά και να ζεσταθείς! 

Αν δεν έχεις δικό σου ποδήλατο, μπορείς να νοικιάσεις για λίγες ώρες. Αν δεν έχει η παρέα σου ή τα παιδιά σου, πάλι γίνεται ενοικίαση και ομαδική ποδηλατάδα! Μη ξεχάσεις να έχεις μαζί σου κινητό και στις στάσεις να αποτυπώσεις τη θέα και την παρέα. Με ήλιο ή με συννεφιά, το σίγουρο είναι ότι τα κλικ σου θα είναι εντυπωσιακά.

#2. Να δεις την πόλη, στη Lego εκδοχή της

toysshop.jpgΑν πάλι θέλεις να κινηθείς πιο σίγουρα και με ένα συγκεκριμένο προορισμό, τότε δεν έχεις παρά να κατευθυνθείς στο Toys-shop που βρίσκεται στην τομή των οδών Αριστοτέλους 10 και Β. Ηρακλείου. Εκεί, θα μπορέσεις να θαυμάσεις μια μοναδική απεικόνιση του κέντρου της πόλης με τουβλάκια Lego! 

Το έργο, δημιουργία του αρχιτέκτονα Ιωάννη Περισοράτη κατά παραγγελία του ίδιου του καταστήματος, αναπτύσσεται κατά μήκος του ισόγειου χώρου σε διαστάσεις 2 επί 6 μέτρων και αποτελεί ένα στοιχείο υποδοχής εκφράζοντας τη δημιουργική φύση του παιχνιδιού.

Η κατασκευή αποτελείται από 35.000 τουβλάκια, για την εφαρμογή των οποίων χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές προβολικής χαρτογράφησης (projection mapping) και πάνω από 100 ώρες συναρμολόγησης! 

legoin1.jpg
 

Μπες και δες τη Θεσσαλονίκη από ψηλά, σε κλίμακα 1:625! Κάνε ξεκούραστες βόλτες με τα... μάτια, από το λιμάνι ως το Ιπποκράτειο νοσοκομείο και από την λεωφόρο Νίκης έως την Αγίου Δημητρίου. Και... πάρε ιδέες, για το τι θα μπορούσες να κάνετε οικογενειακά στο σπίτι, με τουβλάκια. Ο δημιουργικός σου εαυτός, θα αντλήσει έμπνευση. 

#3. Να το ρίξετε με το παιδί σου, στα παραμύθια

Η κλεισούρα του χειμώνα δεν αφορά μόνο και τους μεγάλους αλλά και τα παιδιά. Οπότε, τι καλύτερο από το να πάρεις το παιδί σου και να κάνετε ταξίδια με το μυαλό; Ρίξτε το στα παραμύθια. Όχι, όμως, στο σπίτι. Οργανώστε μια έξοδο σε ένα μοναδικό χώρο, που ανταγωνίζεται τις πιο εντυπωσιακές κούνιες. Μιλάμε για την Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης!

Στα πρότυπα βιβλιοθηκών του εξωτερικού, στο συγκεκριμένο κτίριο υπάρχει πολύ χρώμα, διάφορα παιχνιδιάρικα σχήματα, σύγχρονο τεχνολογικός εξοπλισμός, Wi Fi Internet και φυσικά χιλιάδες βιβλία! 

#4. Να ψάξεις τα graffiti

Την εποχή που το γκρίζο κυριαρχεί, δεν έχεις παρά να βάλεις αθλητικά παπούτσια και να γυρίσεις τους δρόμους ψάχνοντας πιο... ζωηρά χρώματα. Μιλάμε για τα graffiti της πόλης φυσικά, που είναι κρυμμένα σε διάφορες γωνιές της και μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση – αλλά και να αποτελέσουν ένα τέλειο και αισιόδοξο post στο Instagram.

Εμείς, σου προτείνουμε για αρχή, να περάσεις από το κτίριο της ΕΡΤ3 για πολύ κίτρινο, από την Αγίας Σοφίας για μπλε και από τα Λαδάδικα για γήινες αποχρώσεις. Δες το σαν παιχνίδι του χαμένου θησαυρού! Η εμπειρία θα είναι μοναδική. 

https://www.instagram.com/p/BN92HYvBvMy/?taken-at=234287905

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Οι καλύτεροι εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για την καλοκαιρινή σας λίστα

Ενδιαφέροντες προορισμοί που συχνά παραβλέπονται υπέρ πιο δημοφιλών τοποθεσιών

ΤΑΞΙΔΙ

10 λόγοι για να επισκεφτείτε το Άμστερνταμ την Άνοιξη

Το Άμστερνταμ είναι πανέμορφο κάθε εποχή και την Άνοιξη είναι εντελώς παραμυθένιο

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ