Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

5 παζάρια στην Ευρώπη που δεν πρέπει να χάσεις

Αυτοί είναι οι top προορισμοί για γευσιγνώστες!


Γεωργία Κοντού

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να πάρεις -κυριολεκτικά και μεταφορικά- μια γεύση από τη χώρα που επισκέπτεσαι είναι να κάνεις μια βόλτα στη δική τους "Βαρβάκειο Αγορά" (συνήθως σε μια πιο ντιζάιν εκδοχή, όπως θα δεις παρακάτω).

Αυτά είναι λοιπόν 5 από τα πιο ενδιαφέροντα παζάρια της Ευρώπης, τα οποία θα γεμίσουν το ταξίδι σου χρώματα και αρώματα.

1. Αγορά Μπαχαρικών, Κωνσταντινούπολη: Ακόμη κι αν δεν είσαι λάτρης των καρυκευμάτων στο φαγητό, αξίζει να την επισκεφτείς μόνο και μόνο για τη χρωματική πανδαισία που δημιουργεί η πραμάτεια της! Η Αγορά Μπαχαρικών στεγάζεται σε ένα χώρο που χτίστηκε γύρω στο 1660. Διαθέτει, εκτός από μπαχαρικά, αποξηραμένα φρούτα, βότανα και ξηρούς καρπούς.

2. Toverhallerne, Κοπεγχάγη: Τελικά αυτοί οι Σκανδιναβοί είναι εξπέρ στο ντιζάιν ακόμη και αν στήνουν κάτι τόσο χαοτικό όσο (θα μπορούσε να) είναι μια αγορά τροφίμων. Για του λόγου το αληθές, μπορείς να επισκεφτείς αυτό το παζάρι με τα κομψά παραταγμένα εδέσματα. Μην παραλείψεις επίσης να πιεις ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ στο Coffee Collective.

3. Μαρς ο Πους ντ' Αλιγκρ, Παρίσι: Όλα τα καλούδια της γαλλικής κουζίνας θα τα βρεις εδώ: τυρί, κρασί, σοκολάτες, μπαγκέτες... Αν μάλιστα βρεθείς στην Πόλη του Φωτός μια ηλιόλουστη ημέρα, μπορείς να προμηθευτείς τα απαραίτητα εφόδια για ένα αξέχαστο πικνίκ σε κάποιο πάρκο της.

4. Κεντρική Αγορά Βουδαπέστης: Καλωσήρθες στον Πλανήτη Πάπρικα! Εδώ κυριαρχεί το χαρακτηριστικό ουγγαρέζικο μπαχαρικό, μαζί με σαλάμια, τυριά, ξηρούς καρπούς αλλά και μέλι. Ο πάνω όροφος φιλοξενεί ατελείωτες σειρές από μαγαζιά με σουβενίρ, τα περισσότερα από τα οποία όμως είναι, απλά, κιτς... Η Κεντρική Αγορά μπορεί να γίνει η αφετηρία σας και για την εξερεύνηση του πιο τουριστικού δρόμου της πόλης, τη περίφημη Vaci Utca.

5. Μερκάδο Σαν Μιγκέλ (φωτό), Μαδρίτη: Στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό γυάλινο κτίσμα των αρχών του 20ου αιώνα. Μπορείς να καλομάθεις τον εαυτό σου με διάφορες λιχουδιές, από σοκολάτα μέχρι χαβιάρι, ή, όπως επιβάλλει κάθε ταξίδι στην Ισπανία, να απολαύσεις τάπας φτιαγμένα με υλικά κατευθείαν... από την πηγή.

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΤΑΞΙΔΙ

Οι καλύτεροι εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για την καλοκαιρινή σας λίστα

Ενδιαφέροντες προορισμοί που συχνά παραβλέπονται υπέρ πιο δημοφιλών τοποθεσιών

ΤΑΞΙΔΙ

10 λόγοι για να επισκεφτείτε το Άμστερνταμ την Άνοιξη

Το Άμστερνταμ είναι πανέμορφο κάθε εποχή και την Άνοιξη είναι εντελώς παραμυθένιο

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30