Η φωτογραφία που πρέπει να τραβήξεις όταν βρεθείς στο Μόντρεαλ - AllYou.gr

Search

 

Η φωτογραφία που πρέπει να τραβήξεις όταν βρεθείς στο Μόντρεαλ

Η μεγαλούπολη του Καναδά μόλις εμπλούτισε την λίστα "must-see" των τουριστών της.

10 Νοεμβρίου 2017
Συντάκτης : Μαριέτα Χριστοπούλου

Πλακόστρωτα δρομάκια, Imax με γιγαντιαία οθόνη, Μουσείο Καλών Τεχνών, μοναδικά γλυπτά κήπου, εκπληκτική θέα... αυτά είναι λίγα από τα καλά που μπορείς να δεις αν βρεθείς στο Μόντρεαλ. Η λίστα με τα "must-see" είναι μεγάλη, και το καλό είναι ότι μόλις εμπλουτίστηκε με κάτι πραγματικά εντυπωσιακό!

Ο λόγος για την τοιχογραφία του Λέοναρντ Κοέν, η οποία έχει μέγεθος 22 ορόφων, δηλαδή καλύπτει επιφάνεια 102 τ.μ. Aν βρεθείς στο Μόντρεαλ, αρκεί να κατευθυνθείς στην οδό Crescent Street για να θαυμάσεις το πελώριο αυτό έργο από κοντά. Βέβαια, λόγω ακριβώς του μεγέθους του, είναι ορατό από διάφορα σημεία της πόλης.

Δες μερικές φωτογραφίες:

Το εντυπωσιακό πορτρέτο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, από δύο καλλιτέχνες, 13 βοηθούς. Χρειάστηκαν 240 δοχεία χρωμάτων και χιλιάδες ώρες εργασίας!

Ο Cohen, που έφυγε από τη ζωή στις 7/11/16, είχε δώσει το Οκ στη δημιουργία αυτού του έργου, καθώς είναι βασισμένο σε πρωτογενές υλικό, δηλαδή σε φωτογραφία που έβγαλε η κόρη του, Lorca, το 2008.

Το Μόντρεαλ είναι η γεννέτηρα του κουρφαίου τραγουδιστή. "Νιώθω σαν στο σπίτι όταν είμαι στο Μόντρεαλ - με τέτοιο τρόπο, όπως πουθενά αλλού" είχε δηλώσει σε συνέντευξή του το 2006.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Στο νησί της Αφροδίτης

Ναι, ναι, οι μετεωρολόγοι μιλάνε πάλι για χιόνια και κρύα... Όμως δεν θα έβλαπτε να σε ταξιδέψουμε , σα να'ναι καλοκαίρι, σ' ένα από τα πιο όμορφα…

Πισίνα με θέα όλο το Λονδίνο

Βρήκαμε πού δεν θα πάτε αυτό το τριήμερο...