Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Tips για Παρίσι: ο απόλυτος οδηγός!

Tips για το Παρίσι. Φτιάχνουμε βαλίτσες για μια διαφορετική βόλτα στην Πόλη του Φωτός. Φύγαμε!


Μαριέτα Χριστοπούλου

Σκεφτόμαστε να μην ακολουθήσουμε την περπατημένη. Καλό το Μουσείο του Λούβρου -οκ πολύ καλό-, αλλά υπάρχουν άπειρα άλλα πράγματα τα οποία μπορείς να κάνεις στο Παρίσι. Παρακάτω μοιραζόμαστε μαζί σου μερικά. 

Να μάθεις την ιστορία του Παρισιού 

Αν θέλεις να μάθεις καλύτερα την Πόλη του Φωτός, τότε δεν έχεις παρά να επισκεφτείς το Pavillon de L'Arsenal όπου φιλοξενείται η μόνιμη έκθεση "Grand Paris". Εδώ μπορείς μέσα από εικόνες, βίντεο και έγγραφα να ταξιδέψεις στον χρόνο μέσα από αυτή την πόλη. Και όλα αυτά σε ένα μοναδικό περιβάλλον. 

Να μπεις στη μπουτίκ Territori

Δεν είναι ακόμα ένα κοσμηματοπωλείο. Η Alessandra Bruni, σε αυτό το μαγικό γαλλικό μέρος, φτιάχνει μοναδικά κοσμήματα. Πραγματικά μοναδικά, γιατί δεν κάνει μαζική παραγωγή. Οι δημιουργίες της είναι πάνω σε παλιά αντικείμενα που ίσως είχαν χάσει την αξία τους ή κάποιος δεν την εκτιμούσε. Παίρνουν ζωή και να, στα μάτια σου μπροστά. 

https://www.instagram.com/p/BKikofkABVe/?taken-by=territori

 

4. Να χαλαρώσεις στο Jardin Yitzhak Rabin απολαμβάνοντας έναν Starbucks Caramel Macchiato

Αν κουραστείς από τη φασαρία της πόλης, κατευθύνσου σε αυτό το όμορφο πάρκο το οποίο θα δώσει στα πνευμόνια σου οξυγόνο και στη φωτογραφική σου μηχανή μερικές καταπληκτικές λήψεις. 

https://www.instagram.com/p/2IqscuCWYJ/?taken-at=220442360&hl=en

 

Nα τυπώσεις βιβλίο σε 5 λεπτά

Είσαι στο Παρίσι; Αρχικά, βόλταρε με Starbucks Caramel Macchiato. Μετά, βρες την ευκαιρία να επισκεφτείς τη μοναδική on-demand βιβλιοθήκη στην Ευρώπη. Πρόκειται για την PUF και τον εκτυπωτή που βγάζει βιβλία τόσο γρήγορα όσο βγάζει μια μηχανή καφέ, τον εσπρέσο. 3 εκατομμύρια τίτλοι διαθέσιμοι! Ακόμα και αν δε ξέρεις γαλλικά, μιλάμε για το μέρος που μπορείς να πάρεις ένα μοναδικό δώρο για όσους είναι πίσω στην Ελλάδα (ή και για εσένα).

Nα πάρεις το μετρό

Μην δώσεις μια περιουσία στα ταξί. Άφησε τα πόδια σου να πάρουν δρόμο και δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να γνωρίσει την πόλη από μέσα. Όπου "από μέσα" φυσικά εννοούμε το μετρό και τους διάφορους σταθμούς που σε φέρνουν σε άμεση επαφή με την κουλτούρα της πόλης. 

porte.jpg

H είσοδος που βλέπεις είναι του σταθμού Porte Dauphine. Κάνε βόλτες και παρακολούθησε την αρχιτεκτονική, τις εικόνες αλλά και τα... φώτα. Στο Ourcq θα εντυπωσιαστείς από τα LED!

 

Να περπατήσεις στη Rue de Martyrs 

Με άρθρο της η Telegraph έχει στο παρελθόν αναρωτηθεί αν η Rue de Martyrs είναι ο καλύτερος δρόμος του Παρισιού. Εμείς δε θα σου απαντήσουμε απόλυτα αλλά θα σου πούμε ότι είναι ξεκάθαρα ένα σημείο το οποίο αξίζει να επισκεφτείς παρέα με έναν Starbucks Caffè Americano, γιατί σε συνδέει άμεσα με την πόλη. Το παλιό και παραδοσιακό συναντάει το νέο. Εδώ θα δεις αρτοποιεία, κρεοπωλεία, γαλακτοκομικά είδη, δίπλα σε ψαγμένα καφέ και πολυτελή καταστήματα. 

https://www.instagram.com/p/BKx9NAvAebl/?taken-at=336832306

 

Να φας macaron από τα Ladurée

Ωραία τα κρουασάν, αλλά καλύτερα να μην μονοπωλήσουν τον ουρανίσκο σου. Υπάρχουν μοναδικά macaron στην πόλη και τα φτιάχνει το Ladurée. Δοκίμασε και θα μας θυμηθείς. Α! Και φυσικά ταιριάζουν τέλεια με Caramel Macchiato….sweet paris!

https://www.instagram.com/p/BGE9DvWhbUt/?taken-by=maisonladuree

Μετά από όλα αυτά ξέρουμε ότι ανυπομονείς να ανακαλύψεις αυτή την πλευρά του Παρισιού μαζί με την "κλασική" και πιο τουριστική του όψη - που κάθε άλλο παρά άσχημη είναι! Τι μπορείς να κάνεις; Να μπεις στον διαγωνισμό που μας ενέπνευσε για αυτό το κείμενο. 

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΤΑΞΙΔΙ

Οι καλύτεροι εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για την καλοκαιρινή σας λίστα

Ενδιαφέροντες προορισμοί που συχνά παραβλέπονται υπέρ πιο δημοφιλών τοποθεσιών

ΤΑΞΙΔΙ

10 λόγοι για να επισκεφτείτε το Άμστερνταμ την Άνοιξη

Το Άμστερνταμ είναι πανέμορφο κάθε εποχή και την Άνοιξη είναι εντελώς παραμυθένιο

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός