Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

9 υπέροχα μέρη να δείτε στη Ρόδο και πώς θα πάτε εκεί

Ένα παραμυθένιο νησί που συνδυάζει όμορφες παραλίες, αξιοθέατα και επιλογές διασκέδασης



Η Ρόδος είναι ένα παραμυθένιο νησί που συνδυάζει όμορφες παραλίες, αξιοθέατα και επιλογές διασκέδασης. Όσες μέρες και αν επιλέγατε να κάνετε διακοπές στη Ρόδο, στο τέλος θα θέλατε να μείνετε λίγο ακόμα.

Από τις καταγάλανες παραλίες μέχρι τα μεσαιωνικά και ενετικά στοιχεία της παλιάς πόλης, η Ρόδος αποτελεί κορυφαίο προορισμό διακοπών στην Ελλάδα. Για να δείτε όσα περισσότερα μέρη μπορείτε, η επιλογή για ενοικίαση αυτοκινήτου στη Ρόδο είναι η καλύτερη.

Ας δούμε ποια είναι τα πιο εντυπωσιακά σημεία του νησιού και πώς θα πάτε:

•    Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου
•    Η Μονή Παναγιάς Τσαμπίκας
•    Η Κοιλάδα των Πεταλούδων
•    Η παραλία του Άντονι Κουίν
•    Η Παλιά Πόλη
•    Η Λίνδος
•    Οι Πηγές της Καλλιθέας
•    Το Πρασονήσι
•    Το Ερημωμένο Ιταλικό Χωριό

Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Χωρίς αμφιβολία το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου είναι το πιο επιβλητικό αξιοθέατο της Ρόδου. Χτίστηκε από Ιωαννίτες Ιππότες και βρίσκεται εντός της μεσαιωνικής πόλης. Αποτέλεσε κατοικία αρχικά για τον Μέγα Μάγιστρο, επικεφαλή του Τάγματος των Ιωαννιτών Ιπποτών, και αργότερα για άλλους διοικητές του νησιού.

Μέσα στο παλάτι θα δείτε διάφορα σωζόμενα έπιπλα και αντικείμενα της εποχής όπως κηροστάτες, καθρέπτες και διάφορα ευρήματα από ανασκαφές. Η ατμόσφαιρα μέσα στο παλάτι είναι πολύ ιδιαίτερη και θα σας μεταφέρει σας σε μια τελείως άλλη εποχή. 

Η Μονή Παναγίας Τσαμπίκας

Η Μονή είναι αφιερωμένη στην Παναγία Τσαμπίκα. Βρίσκεται στο χωριό Αρχάγγελος της Ρόδου, όπου μπορείτε να μεταβείτε με αυτοκίνητο. Πολλά τάματα έχουν γίνει στο όνομά της, επειδή λέγεται ότι βοηθά ζευγάρια να τεκνοποιήσουν.
Αφού ανεβείτε τα 300 σκαλιά για να φτάσετε στο μικρό εκκλησάκι, θα σας ανταμείψει η υπέροχη θέα προς την ομώνυμη παραλία Τσαμπίκα. Αφού ανάψετε το κεράκι σας στο ξωκλήσι, μπορείτε να κατεβείτε για μια βουτιά στην παραλία με την ψιλή άμμο και τα ήρεμα νερά.

Η Κοιλάδα των Πεταλούδων

Άλλο ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος να επισκεφθείτε είναι η Κοιλάδα των Πεταλούδων. Για να βρεθείτε εκεί θα χρειαστείτε αυτοκίνητο. Καλό είναι να ξεκινήσετε νωρίς το πρωί, ώστε να απολαύσετε με ηρεμία την κοιλάδα πριν φτάσουν περισσότεροι επισκέπτες.

Η παραλία του Άντονι Κουίν

Μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Ρόδου είναι η Άντονι Κουίν. Ονομάστηκε έτσι από τον ηθοποιό Άντονι Κουίν, εξαιτίας της αγάπης του για την παραλία αυτή. Μάλιστα, ονειρευόταν να την κάνει θέρετρο για τους ανθρώπους του διεθνούς κινηματογράφου.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την παραλία είτε από τη θάλασσα με σκάφος είτε χερσαία με αυτοκίνητο. Γευτείτε ελληνική γαστρονομία,  απολαύστε δροσιστικά κοκτέιλ στο εστιατόριο και βυθιστείτε στα σμαραγδένια της νερά.

Η Παλιά Πόλη

Η Παλιά Πόλη είναι προσβάσιμη με τα πόδια εάν μένετε στην πόλη της Ρόδου. Εάν μένετε σε άλλη περιοχή του νησιού, μπορείτε να οδηγήσετε μέχρι την Παλιά Πόλη, κοντά στο μεσαιωνικό τείχος.

Το parking δε θα σας δυσκολέψει καθόλου. Μπορείτε να παρκάρετε κοντά και να περιηγηθείτε στα στενά της Παλιάς Πόλης, απολαμβάνοντας μια μοναδική εμπειρία στα σοκάκια, που άλλοτε περπατούσαν οι Ιππότες της Ρόδου.

Η Λίνδος

Το χωριό της Λίνδου ενδείκνυται για την απογευματινή σας βόλτα. Είναι ένα γραφικό χωριό που κοσμείται από τη γνωστή Ακρόπολη της Λίνδου, έναν αρχαιολογικό χώρο μοναδικής ομορφιάς.

Η Λίνδος είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο, μέχρι τουλάχιστον την κεντρική πλατεία. Μετά συνεχίζετε με τα πόδια στα σοκάκια της και μπορείτε να κατεβείτε μέχρι το αμμουδερό κολπάκι για φρέσκα θαλασσινά στα ταβερνάκια.

Οι Πηγές της Καλλιθέας

Οι Πηγές της Καλλιθέας είναι ένας ανακαινισμένος χώρος ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής με βοτσαλωτά δρομάκια. Είναι ένας χώρος που αξίζει να δείτε και να κολυμπήσετε στην παραλία που βρίσκεται ακριβώς μπροστά.

Στις Πηγές της Καλλιθέας γυρίστηκαν και σκηνές της παλιάς ελληνικής ταινίας το «Δόλωμα» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Επίσης, η πρόσβαση είναι πανεύκολη και υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης για αυτοκίνητα.

Το Πρασονήσι

Εάν ενδιαφέρεστε για kite surfing, το Πρασονήσι είναι ο προορισμός σας. Με ξεχωριστή μορφολογία όπου μια λωρίδα γης βρέχεται από δύο πλευρές, δημιουργείται μια διπλή παραλία. Εκεί συναντιούνται οι λάτρεις του kite surfing, καθώς στην περιοχή πνέουν συχνά έντονοι άνεμοι.

Το ερημωμένο ιταλικό χωριό

Τέλος, ενδιαφέρον έχει το ερημωμένο ιταλικό χωριό στη Ρόδο. Θα το βρείτε κοντά στο χωριό Ελεούσα. Η αλήθεια είναι ότι το χωριό συνδέεται με θλιβερά γεγονότα, που έχουν να κάνουν με την ασθένεια της φυματίωσης. Παρόλα αυτά στον εγκαταλειμμένο οικισμό, και συγκεκριμένα στη μικρή τεχνητή λίμνη του, ζουν τα γκιζάνια, ένα είδος ψαριού που διασώζεται μόνο στη Ρόδο αυτή τη στιγμή.

Στη Ρόδο υπάρχουν πολλά και διάφορα πράγματα να δείτε και να βιώσετε. Η λίστα είναι πραγματικά ατελείωτη. Για να απολαύσετε άνετα τις διακοπές σας, προτείνουμε την ενοικίαση αυτοκινήτου στη Ρόδο. Έτσι, θα μπορέσετε να επισκεφθείτε όλα αυτά τα μέρη και να γεμίσετε αναμνήσεις.

Στο Kallithea Rent a Car βρίσκετε αυτοκίνητα για κάθε προτίμηση, είτε είστε παρέα είτε οικογένεια. Βρείτε αυτοκίνητο στη Ρόδο και μετακινηθείτε με ασφάλεια και άνεση. Εξυπηρετηθείτε από πολλαπλά spots ενοικίασης και οργανώστε τις διακοπές σας χωρίς εμπόδια!

 

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΤΑΞΙΔΙ

Οι καλύτεροι εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για την καλοκαιρινή σας λίστα

Ενδιαφέροντες προορισμοί που συχνά παραβλέπονται υπέρ πιο δημοφιλών τοποθεσιών

ΤΑΞΙΔΙ

10 λόγοι για να επισκεφτείτε το Άμστερνταμ την Άνοιξη

Το Άμστερνταμ είναι πανέμορφο κάθε εποχή και την Άνοιξη είναι εντελώς παραμυθένιο

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30