Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Οι must κρατήσεις που χρειάζεται να κάνεις όταν σχεδιάζεις ένα ταξίδι

 Μην πανικοβάλλεσαι όμως! Κάνοντας τις απαραίτητες κρατήσεις εγκαίρως, μπορείς να γλιτώσεις πολύ χρόνο και ταλαιπωρία.



Ο σχεδιασμός και η οργάνωση ενός ταξιδιού μπορεί πολλές φορές να είναι αγχωτικές διαδικασίες. Τα πράγματα που έχεις να κανονίσεις είναι πολλά και όσα δεν πρέπει να ξεχάσεις, ακόμα περισσότερα, με αποτέλεσμα να μην ξέρεις από πού να ξεκινήσεις.

Ποιές είναι όμως οι κρατήσεις που πρέπει να κάνεις στην φάση της οργάνωσης ενός ταξιδιού; Για να μάθεις, συνέχισε να διαβάζεις!

Εισιτήρια

Η κράτηση εισιτηρίων είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνεις όταν οργανώνεις το ταξίδι σου. Αν ξεκινάς την έρευνα για δρομολόγια και τιμές, μήνες ολόκληρους πριν την αναχώρησή σου, ώστε να πετύχεις την καλύτερη τιμή, κάνεις πολύ καλά! Πόσο μάλλον όταν πρόκειται να ταξιδέψεις αεροπορικώς ή με πλοίο…

Το timing είναι το παν όταν σχεδιάζεις ένα ταξίδι, γι’ αυτό δώσε χρόνο στον εαυτό σου να ψάξει σε διάφορα sites, όπως το letsferry.com και το skyscanner, μέχρι να βρεις τα δρομολόγια που σε βολεύουν στην πιο συμφέρουσα τιμή.

Μπορεί το στάδιο του σχεδιασμού να πάρει παραπάνω χρόνο απ’ ότι υπολόγιζες, όμως αξίζει τον κόπο, αφού μπορεί τελικά να γλιτώσεις αρκετά χρήματα. Όσο βρίσκεσαι στο στάδιο αυτό, έχε τα μάτια σου ανοιχτά για προσφορές και αν βρεις κάποια, η οποία να σε συμφέρει οικονομικά και να σε βολεύει χρονικά, μη διστάσεις να την εκμεταλλευτείς!

Ξενοδοχεία

Ό,τι ισχύει για τα ακτοπλοϊκά και τα αεροπορικά εισιτήρια, ισχύει και για τα ξενοδοχεία -όσο πιο νωρίς, τόσο πιο καλά. Πλέον άλλωστε, υπάρχουν πάρα πολλές πλατφόρμες με καταλύματα για όλα τα γούστα, από πεντάστερα ξενοδοχεία και βίλες, μέχρι διαμερίσματα ντόπιων και glamping.

Ακριβώς όμως επειδή οι εναλλακτικές είναι αμέτρητες, η επιλογή γίνεται και πιο δύσκολη. Μία καλή συμβουλή είναι να έχεις αποφασίσει εξαρχής σε τι τύπο καταλύματος θέλεις να μείνεις και να ψάξεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Αν για παράδειγμα ταξιδεύεις με την οικογένειά σου, τότε καλό είναι να περιορίσεις την έρευνά σου μόνο σε family-friendly ξενοδοχεία, ενώ αν σχεδιάζεις ρομαντικές διακοπές, μπορείς να ψάξεις για ξενοδοχεία και διαμερίσματα που είναι κατάλληλα για ζευγάρια.

Εστιατόρια

Το φαγητό είναι αναμφισβήτητα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ταξιδιωτικής εμπειρίας!

Αν ανυπομονείς να πας στα καλύτερα εστιατόρια του τόπου που θα επισκεφθείς, τότε πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις κράτηση. Διαφορετικά, είναι πολύ πιθανό να βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να μην φας στα εστιατόρια της επιλογής σου, αλλά σε αυτά που θα έχουν διαθεσιμότητα εκείνη τη στιγμή.

Στα περισσότερα εστιατόρια μπορείς να κλείσεις τραπέζι, είτε μέσα από το site τους, είτε μέσω Tripadvisor, οπότε δεν χρειάζεται να πάρεις τηλέφωνο, πράγμα που είναι πολλές φορές αμήχανο όταν πρόκειται για κάποια χώρα του εξωτερικού. Σε κάθε περίπτωση, αφιέρωσε χρόνο πριν το ταξίδι σου για να διαβάσεις κριτικές εστιατορίων, ώστε να καταλήξεις στα καλύτερα για ‘σένα και να αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Μουσεία - Αρχαιολογικοί χώροι

Σίγουρα, στους περισσότερους έχει τύχει να περιμένουν κάτω από τον ήλιο ή μέσα στο κρύο στις ουρές αρχαιολογικών χώρων και μουσείων! Δεν υπάρχει όμως λόγος να χάνεις πολύτιμο χρόνο από το ταξίδι σου περιμένοντας σε ουρές, έτσι δεν είναι;

Γι’ αυτό, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κλείσεις τα εισιτήριά σου για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που θέλεις να επισκεφθείς online. Τα περισσότερα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, από το Κολοσσαίο στη Ρώμη, μέχρι το Μουσείο της Ακρόπολης προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα.

Όσοι έχουν κλείσει το εισιτήριό τους ηλεκτρονικά περιμένουν σε διαφορετική σειρά αναμονής από αυτούς που δεν έχουν εισιτήριο. Όπως είναι λογικό, η σειρά των πρώτων είναι πιο μικρή και κινείται πιο γρήγορα από των πρώτων, οπότε η επίσκεψή σου θα ξεκινήσει πολύ πιο γρήγορα!

Με την σωστή οργάνωση και με τις απαραίτητες κρατήσεις, μπορείς να γλιτώσεις πολύτιμο χρόνο αναμονής και ταλαιπωρίας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου -χρόνο που μπορείς να αξιοποιήσεις για να ζήσεις στο έπακρο την ταξιδιωτική εμπειρία!

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

ΤΑΞΙΔΙ

Dolce Vita στη Ρώμη

Πώς να απολαύσετε τη γλυκιά ζωή στην αιώνια πόλη!

ΤΑΞΙΔΙ

Απολαύστε ένα Σαββατοκύριακο στη Σεβίλλη

Μια υπέροχη πόλη της Ισπανίας που αξίζει να ανακαλύψετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα