Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Τα τρία πιο ρομαντικά μέρη στον κόσμο για να ταξιδέψεις μαζί του

Από τις διακοπές στην Ευρώπη μέχρι τις απομακρυσμένες αποδράσεις στα νησιά, αυτά είναι τα τρία καλύτερα μέρη για να επισκεφτείτε ως ζευγάρι



Ο ρομαντισμός μπορεί να είναι πολλά πράγματα για πολλούς ανθρώπους, αλλά λίγοι μπορούν να αντισταθούν στη γοητεία μιας ρομαντικής απόδρασης για δύο. Αν και δεν υπάρχει λάθος απάντηση όσον αφορά τον ρομαντισμό, μερικά από τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου προσφέρονται για τροφοδοσία για ζευγάρια, ειδικά όταν πρόκειται για ξενοδοχεία. Είτε λοιπόν σχεδιάζετε ένα μήνα του μέλιτος, μια επέτειο ή μια απόδραση το Σαββατοκύριακο μόνο και μόνο επειδή, αυτές είναι οι κορυφαίες επιλογές μας για τα 3 πιο ρομαντικά μέρη στον κόσμο, καθώς και πού να μείνετε σε καθένα.

Σαντορίνη, Ελλάδα

Δεν είναι τουριστική ατραξιόν, είναι εμπειρία ζωής

Η Σαντορίνη είναι το νοκ-άουτ ελληνικό νησί – το νησί με την καλύτερη θέα, τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα και τα καλύτερα ξενοδοχεία. Συνδυάστε όλα αυτά τα στοιχεία και είναι μια συνταγή ευτυχίας για ένα από τα πιο ρομαντικά σημεία στον κόσμο. Οι μέρες είναι καλύτερα να περάσετε έξω στο νερό, κάνοντας ιστιοπλοΐα σε κοντινά νησιά και κάνοντας hop ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες της Σαντορίνης. Αλλά και πάλι θα μπορούσατε εύκολα να μείνετε σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία στη Σαντορίνη –όπου οι ιδιωτικές πισίνες υπερχείλισης διαθέτουν απίστευτη θέα– και να μη θέλετε να κουνηθείτε.

Τι να κάνετε: Δείτε το ηλιοβασίλεμα στην Οία. Κάντε κράτηση για μια οινολογική ξενάγηση στα οινοποιεία των ειδικών. Δείτε την πραγματική Ατλαντίδα. Δοκιμάστε τοπικό φαγητό. Κάντε πεζοπορία στην κορυφή του ηφαιστείου της Σαντορίνης. Κάντε κράτηση για μια υπέροχη περιήγηση με σκάφος και μεταβείτε στο νησί της Νέας Καμένης. Επισκεφθείτε τον Φάρο Ακρωτηρίου. Κάντε ιστιοπλοΐα γύρω από τη Σαντορίνη. Εξερευνήστε τη χώρα, τα Φηρά. Κάντε πεζοπορία από τα Φηρά στην Οία. Επισκεφθείτε το γραφικό χωριό του Πύργου.

Πού να μείνετε: Για μια ρομαντική ματιά στη ζωή του τοπικού χωριού, επισκεφθείτε το Andronis Boutique Hotel, μια σειρά από παραδοσιακές σουίτες και βίλες σε στιλ υπόσκαφους με ιδιωτικές πισίνες υπερχείλισης, πισίνες σε σπήλαιο και υδρομασάζ, που βρίσκονται ακριβώς στην καρδιά της Οίας. Μια άλλη επιλογή είναι η Περίβολα, που βρίσκεται μέσα σε στάβλους 300 ετών και μια δέσμη από παράγκες ψαράδων με διαφορετική θέα στην καλντέρα από κάθε παράθυρο. Βρίσκεται λίγο έξω από την Οία, καθιστώντας το ιδανικό για να αποσυρθείτε με ένα πολύ κρύο ποτήρι κρασί και τον αγαπημένο σας στην πισίνα. Για μια ιδιωτική διαμονή, το Cycladic home hosted by Laskarina, αυτό το παραδοσιακό υπόσκαφο σπίτι στην Οία είναι ένα από τα κορυφαία μοντέρνα σπίτια στην Airbnb. Η θέα είναι άξια καρτ ποστάλ, γίνεται το πιο ρομαντικό όταν τη θαυμάζει κανείς από το υδρομασάζ ημι-σπηλιάς και την ιδιωτική βεράντα πολλαπλών επιπέδων.

Τι να αγοράσετε: Κοσμήματα. Κρασί. Τοπικά αγροτικά προϊόντα. Ελληνικά φυσικά καλλυντικά. Έργα τέχνης. Αναμνηστικά.

Μαλδίβες

Εξωτική απόδραση στο όνειρο

Εκρήξεις κομφετί από πολύχρωμα τροπικά ψάρια σε λιμνοθάλασσες, φρεσκομαγειρεμένα πιάτα πρωινού που παραδίδονται στην ιδιωτική σας πισίνα μέσω πλωτών δίσκων, πίνοντας έναν πρωινό καφέ– είναι τα όνειρα του μέλιτος και η πολύκροτη πραγματικότητα από ένα ταξίδι στις Μαλδίβες. Αν και υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία για οικογένειες στις Μαλδίβες, λίγα μέρη μπορούν να συγκριθούν με την έμφυτη αίσθηση για ρομαντικές διαμονές και μόνο για ενήλικες. Οι διαμονές σε μπουτίκ και τα lo-fi boltholes είναι σπάνια εδώ. Αντίθετα, τα καλύτερα ξενοδοχεία στις Μαλδίβες είναι παγκόσμιας κλάσης, απλωμένα στα δικά τους ιδιωτικά νησιά, με υπερσύγχρονα σπα και πολλά εστιατόρια ανάμεσα σε καταπράσινες ζούγκλες, παρθένες παραλίες και σπίτια υφάλους.

Τι να κάνετε: Καταδύσεις ή Snorkeling. Παρατήρηση Δελφινιών. Island Hopping. Συναντήστε τους ντόπιους. Σερφ στις Μαλδίβες. Μπορείτε να κάνετε κωπηλασία σε ασφαλείς κόλπους με νερό τόσο καθαρό που μπορείτε να δείτε ψάρια να κολυμπούν ακριβώς από κάτω σας. Επισκεφθείτε ένα Spa. Απολαύστε ρομαντικό δείπνο την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Κλείστε μι γραφική πτήση πάνω από τα νησιά Μαλδίβες.

Πού να μείνετε: Για ζευγάρια, λατρεύουμε το Cheval Blanc Randheli (όπως ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ) και το Four Seasons Maldives στο Landaa Giraavaru για το εξαιρετικό σπα του. Οι παραλιακές βίλες στο Jumeirah Maldives είναι υπέροχα ιδιωτικές, με μεγάλους υπαίθριους χώρους, μεγάλες ιδιωτικές πισίνες και ρομαντικά καταστρώματα στον τελευταίο όροφο. Όσον αφορά την αισθητική, είναι δύσκολο να νικήσεις το Gili Lankanfushi Maldives, όπου όλες οι βίλες είναι στριμωγμένες πάνω από μια από τις πιο εντυπωσιακά όμορφες λιμνοθάλασσες της χώρας, διατηρώντας το νησί άγριο και τις παραλίες σε πλήρη εκθαμβωτική εμφάνιση.

Tι να αγοράσετε: Χειροποίητα Κολιέ & Κοσμήματα. Le Cute – Καλλυντικά.  Κάντε μια βόλτα στο European Style Boutique στο Island Bazaar. Ανακαλύψτε τα Sarongs of Maldives.

Παρίσι, Γαλλία

Για ένα ονειρικό σαββατοκύριακο

Όταν πρόκειται για ένα ρομαντικό διάλειμμα στην πόλη, είναι δύσκολο να μην έχεις όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Παρίσι. Τα κλισέ δεν μπορούν παρά να ακούγονται αληθινά όταν εξερευνάτε την πόλη, από γαλήνιες βόλτες κατά μήκος του Σηκουάνα μέχρι ένα ποτήρι κρασί με θέα σε ένα από τα καλύτερα μπαρ στον τελευταίο όροφο του Παρισιού. Και μετά, υπάρχουν τα ξενοδοχεία στο Παρίσι, μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο, με υπέροχη θέα, γοητεία του παλιού κόσμου και αβίαστα κομψούς εσωτερικούς χώρους.

Τι να κάνετε: Δείτε τον Πύργο του Άιφελ τη νύχτα. Εκπλαγείτε από τα έργα τέχνης στη Συλλογή Bourse de Commerce – Pinault. Δοκιμάστε την τοπική ζωή στις αγορές τροφίμων (και υπαίθριων αγορών) του Παρισιού. Περπατήστε ανάμεσα στους νεκρούς στο νεκροταφείο Père Lachaise. Κατευθυνθείτε στο Λούβρο για να δείτε τη Μόνα Λίζα, διασχίστε τους περιποιημένους κήπους Tuileries για να δείτε την ιμπρεσιονιστική τέχνη στο Musée d'Orsay, με μια στάση στο Orangerie για να δείτε τα νούφαρα του Μονέ στο δρόμο και ολοκληρώστε τη γεμάτη τέχνη μέρα σας στο ελάχιστα γνωστό μουσείο Albert-Kahn και κήποι, που αποτίει φόρο τιμής σε κήπους σε όλο τον κόσμο.

Πού να μείνετε: Για μια σαγηνευτική μπουτίκ γεμάτη καθρέφτες, βελούδο και εξωτικές ακμές, αγαπάμε τον Monsieur George στο 8ο διαμέρισμα. Για να κάνετε μια μεγαλειώδη ρομαντική χειρονομία, κάντε κράτηση για ένα δωμάτιο στο St James Hotel στο 16ο διαμέρισμα, το μόνο επίσημα χαρακτηρισμένο Château-hotel του Παρισιού. Για κάτι πιο προσιτό, τα κομψά δωμάτια στο boutique ξενοδοχείο Babel ξεκινούν από 132 £ τη βραδιά. Το Entire loft hosted by Manuel, αυτό το Airbnb 11ου διαμερίσματος, προσφέρει επίσης μια ρομαντική διαμονή, με αφράτα μπουρνούζια, κομψή διακόσμηση και μια καταπράσινη ιδιωτική βεράντα.

Τι να αγοράσετε: Μια τεράστια ποικιλία από γαλλικά τυριά. Γαλλική σοκολάτα. Προϊόντα ομορφιάς. Γαλλικά μακαρόν. Τα διάσημα γαλλικά μπερέ. Φουά γκρα. Μουστάρδα Ντιζόν και φυσικά γαλλικό κρασί.

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΤΑΞΙΔΙ

Οι καλύτεροι εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για την καλοκαιρινή σας λίστα

Ενδιαφέροντες προορισμοί που συχνά παραβλέπονται υπέρ πιο δημοφιλών τοποθεσιών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της