Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Τα Condé Nast Traveler Awards έφεραν την Ελλάδα στην 3η θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη

Άλλη μια κορυφαία διάκριση, κάνει τη χώρα μας hot τουριστικό προορισμό



Διανύουμε μια χρονιά ρεκόρ τουρισμού το 2023, καθώς η Ελλάδα ψηφίστηκε επίσης ως η τρίτη κορυφαία χώρα στον κόσμο που επισκέφθηκαν οι αναγνώστες του περίφημου περιοδικού και του ιστότοπου Condé Nast Traveler.

Μόνο η Ιαπωνία και η Ιταλία, με μικρή διαφορά προηγήθηκαν, η Ελλάδα ακολούθησε στην πρώτη 10άδα από την Ιρλανδία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Ισραήλ, τη Νορβηγία και την Ελβετία και την Τουρκία στην 11η. Η Γαλλία ήταν 20η και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπήκαν καν στη λίστα.

Ο τουρισμός στην Ελλάδα φέρνει έως και το 20 τοις εκατό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και οι προβλέψεις με βάση τους πρώτους επτά μήνες του έτους και οι κρατήσεις για το φθινόπωρο και τον χειμώνα δείχνουν ότι η χρονιά θα μπορούσε να ξεπεράσει το ρεκόρ του 2019.

Αυτό συνέβη πριν χτυπήσει η πανδημία του COVID-19 στις αρχές του 2020 και έκλεισε όλα τα διεθνή ταξίδια, ειδικά πλήττοντας χώρες όπως η Ελλάδα που βασίζονται στους ξένους επισκέπτες και τις δαπάνες τους.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά για το 2023 να έχει περισσότερους από 31 εκατομμύρια τουρίστες –τρεις φορές τον πληθυσμό της χώρας– και να ξεπεράσει τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ (21,16 δισεκατομμύρια δολάρια) που είναι κρίσιμης σημασίας για την αντιστάθμιση των επιδοτήσεων για πυρκαγιές, πλημμύρες και λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης δήλωσε ότι «παρά τα δομικά προβλήματα που είναι κοινά στον κλάδο διεθνώς αλλά και τους απροσδόκητους παράγοντες στην Ελλάδα, όπως οι πυρκαγιές, η τουριστική χρονιά εξελίσσεται εξαιρετικά καλά».

«Το 2023 είναι η πρώτη “κανονική” χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό μετά από τρία εξαιρετικά δύσκολα χρόνια. Υπό αυτό το πρίσμα, θα πρέπει να κρίνουμε και τις επιδόσεις του τουρισμού φέτος», είπε, όπως μετέδωσε το κρατικό Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων AMNA.

«Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος κινήθηκαν επίσης ανάλογα, καθώς η Ελλάδα έχει αποδειχθεί ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στον κόσμο. Κατά συνέπεια, είναι μια πολύ καλή χρονιά… αλλά σε κάθε περίπτωση, θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα στο τέλος της χρονιάς».

 

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΤΑΞΙΔΙ

Οι καλύτεροι εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για την καλοκαιρινή σας λίστα

Ενδιαφέροντες προορισμοί που συχνά παραβλέπονται υπέρ πιο δημοφιλών τοποθεσιών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της