Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Απολαυστική απόδραση στην Πράγα

Η Πράγα είναι μια μαγική πόλη, με τη μυστηριώδη και μαγική της ατμόσφαιρα, την οποία όλοι πρέπει να επισκεφτούν τουλάχιστον μία φορά.



Για σύντομη ρομαντική απόδραση ή απλώς για να χαλαρώσετε, η Πράγα είναι πανέμορφη και σίγουρα θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από τους πιεστικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Πράγα

Μουσεία και Πινακοθήκες

Η φανταστική γκάμα μουσείων και γκαλερί της Πράγας κάνει τον τσεχικό πολιτισμό εύκολα προσβάσιμο στους ταξιδιώτες. Η Εθνική Πινακοθήκη της Τσεχίας φιλοξενεί μια σειρά από έργα Τσέχων καλλιτεχνών, όπως οι Mucha και Kupka, καθώς και μια διεθνής συλλογή, όπως ο Monet και ο Picasso.

Οι μουσικόφιλοι θα απολαύσουν το Μουσείο Μουσικής της Τσεχίας, με την τεράστια συλλογή από σπάνια και παράξενα όργανα, καθώς και ηχογραφήσεις για να μπορείτε να τα ακούσετε να παίζονται.

Εκπληκτική αρχιτεκτονική

Η Πράγα είναι γνωστή για τα υπέροχα ιστορικά της κτίρια. Απολαύστε την ατμόσφαιρα στην πλατεία της παλιάς πόλης και φροντίστε να δείτε το όμορφο αστρονομικό ρολόι του 15ου αιώνα όσο βρίσκεστε εκεί.

Για κάτι πιο εντυπωσιακό, κατευθυνθείτε στο Κάστρο της Πράγας κοντά στη Γέφυρα του Καρόλου. Το τεράστιο μέγεθός του και οι επαναλαμβανόμενες ανακατασκευές σημαίνουν ότι χρησιμοποιεί σχεδόν κάθε αρχιτεκτονική τεχνική στον κόσμο, κάτι που το καθιστά απαραίτητο να το δείτε.

Musicians Heaven

Η Πράγα έχει μια ενεργή σκηνή κλασικής μουσικής και το Δημοτικό Μέγαρο, με την εντυπωσιακή αρ νουβό αρχιτεκτονική του, είναι το μέρος που πρέπει να πάτε για να το ζήσετε. Πηγαίνετε σε μια συναυλία της Smetana κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Πράγα για μια βραδιά με μουσική που δεν θα ξεχάσετε.

Αν το κλασικό δεν είναι για εσάς, υπάρχει επίσης μια ακμάζουσα ροκ και indie σκηνή στην Πράγα. Το Palace Akropolis είναι το σπίτι των διεθνών συγκροτημάτων που περιοδεύουν στην Πράγα, και το Rock Café είναι γνωστό για τα οικονομικά ποτά και τα τοπικά συγκροτήματα.

Μέρη που πρέπει να δείτε στην Πράγα

Δημόσιες συγκοινωνίες

Για ένα χρόνο χωρίς άγχος κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος στην πόλη στην Πράγα, υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές πάσο μεταφοράς. Λεωφορεία, τραμ, μετρό… υπάρχουν πολλά και έρχονται συχνά. Σκεφτείτε να πάρετε μερικά επιπλέον εισιτήρια για τις μεγάλες αποσκευές σας. Προσοχή: υπάρχουν πολλοί ελεγκτές εισιτηρίων και προσέχουν τους τουρίστες!

Τυπικό φαγητό και γαστρονομία

Η κουζίνα είναι σίγουρα βαριά, αλλά μπορείτε να βρείτε υπέροχες σπεσιαλιτέ όπως το svičková na smetane (μοσχάρι ρότι με κρέμα και κράνμπερι), κρέας σε τριμμένη φρυγανιά, σούπες ή knedlíky (πατατοζυμαρικά). Δοκιμάστε τις μπύρες και την Becherovka (μάλλον ισχυρό αλκοολούχο ποτό φυτικής προέλευσης). Για κάτι γλυκό προτείνουμε το rakvicka (μικρά μακρόστενα κουλουράκια) και το koláče (τάρτα με φρούτα και παπαρουνόσπορο). Δοκιμάστε επίσης τα trdelník, νόστιμα αρτοσκευάσματα που πωλούνται σε μικρά περίπτερα και βρίσκονται σε όλη την πόλη.

Παγκοσμίως διάσημη μπύρα

Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να δοκιμάσετε μια παγκοσμίου φήμης τσέχικη μπύρα κατά τη διάρκεια του σύντομου σας διαλείμματος στην Πράγα. Ενώ η Gambrinus είναι η πιο δημοφιλής μπύρα στην Τσεχία, δοκιμάστε ένα ποτήρι Pilsner Uquell ή Kozel's medium, αν έχετε την ευκαιρία.

Αν ψάχνετε κάπου να δοκιμάσετε τσέχικη μπύρα, έχετε άπειρες επιλογές. Μας αρέσει το Pivovarský Klub, καθώς ειδικεύεται στην προσφορά εκλεκτής ποικιλίας μπύρας. Ή αν η μπύρα δεν είναι του γούστου σας, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα από τα πολλά ανερχόμενα κοκτέιλ μπαρ της Πράγας. Στο Letna Beer Garden, με την όμορφη θέα στην πόλη και τη γοητευτική τοποθεσία στο Πάρκο Letna, θα μάθετε σύντομα γιατί είναι αγαπημένο τόσο των ντόπιων όσο και των επισκεπτών, παρά τη λιγότερο εντυπωσιακή επιλογή ποτών.

Τι να κάνετε στην Πράγα

Απολαύστε μια από τις πιο γραφικές πόλεις της Ευρώπης καθώς περιηγείστε στη μαγική Παλιά Πόλη της Πράγας.

Απολαύστε την εκτεταμένη θέα από τη Γέφυρα του Καρόλου. Δοκιμάστε τις καλύτερες τσέχικες μπύρες από όλη τη Βοημία. Απολαύστε την υπέροχη αρχιτεκτονική της πόλης και τη φυσική ομορφιά του Πάρκου Λέτνα.

Τα μουσεία και οι γκαλερί είναι μια φανταστική εμπειρία και η μουσική σκηνή αξίζει να δείτε στο διάλειμμα στην πόλη σας στην Πράγα.

Η καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε την Πράγα

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας, προγραμματίστε τις διακοπές σας στην Πράγα την άνοιξη ή το καλοκαίρι: οι μέρες είναι μεγαλύτερες και οι δρόμοι πιο ζωντανοί. Θα υπάρχει ακόμα πολύς κόσμος, αλλά αυτό συμβαίνει τώρα όλο το χρόνο. Ο χειμώνας μπορεί να είναι κρύος, αλλά η πόλη είναι ιδιαίτερα μαγευτική τότε.

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 8 Μαΐου

Δώστε προτεραιότητα στην κάλυψη των ουσιαστικών σας αναγκών και μη φορτίζεστε συναισθηματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

BLOGS

10 απίθανα στοιχεία για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πολλοί πιστοί στις εκκλησίες προσεύχονταν στις φωτογραφίες του τηλεοπτικού Ιησού, Robert Powell, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και trivia γύρω από τη θρυλική σειρά του Franco Zeffirelli. Γράφει ο Μάνος Νομικός