Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Απόδραση στη μαγική Βενετία

Ένα ταξίδι που όλοι πρέπει να κάνουμε κάποια στιγμή…



Η Βενετία παραμένει μια πόλη μυστηρίου. Οι δαιδαλώδεις δρόμοι δημιουργούν μια αστική παιδική χαρά για να χαθείτε, οι ομίχλες εξαφανίζουν σιωπηλά τα μαρμάρινα παλάτια και οι συμπαγείς δομές του ιστού της πόλης μετατρέπονται ξαφνικά σε υδάτινες οδούς. Την ώρα του καρναβαλιού η καθημερινότητα γίνεται γκροτέσκο και οι δρόμοι της πόλης ένα σουρεαλιστικό μασκοφόρο όνειρο. Το απόκρυφο δεν είναι πουθενά πιο δυνατό από ό,τι στη Basilica di Santa Maria della Salute ή στον εντυπωσιακό βωμό της Assunta που σχεδίασε ο Titian. Κάντε μια βόλτα με γόνδολα, απολαύστε την τέχνη και αφεθείτε στο να χάσετε τον εαυτό σας ξανά και ξανά.

Περιοχές & Γειτονιές της Βενετίας

Τα 118 νησιά της Βενετίας χωρίζονται σε έξι συνοικίες (sestieri). Ο κύριος δρόμος είναι το Μεγάλο Κανάλι που χωρίζει την πόλη στη μέση.

San Marco - Εδώ βρίσκεται η Βενετία της λαϊκής φαντασίας: πολυτελή καταστήματα και όλα τα πιο γνωστά αξιοθέατα βρίσκονται σε αυτό το ορθογώνιο που δεν είναι πολύ μεγαλύτερο από ένα πράσινο χωριό. Η Piazza San Marco είναι το μέρος για να τα πάρετε όλα από ένα από τα καφέ που περικλείει την πλατεία. Δείτε την εξωτική Βασιλική, το γεμάτο έργα τέχνης Palazzo Ducale, τις εκκλησίες και τα μουσεία.

Dorsoduro - Εδώ μπορείτε να βρείτε μερικές από τις ωραιότερες αρχιτεκτονικές στιγμές στη Βενετία, καθώς και πιο μεγαλειώδεις συλλογές τέχνης για να θαυμάσετε.

San Polo - Οι λάτρεις της μοντέρνας τέχνης μπορούν να ξεφύγουν από τα μεσαιωνικά και αναγεννησιακά αριστουργήματα στην Galleria d'Arte Moderna, ενώ οι λάτρεις του shopping θα πρέπει να εξερευνήσουν γύρω από το Campo San Polo και το Crosera San Pantalon για μπουτίκ σχεδιαστών και μοντέρνα μπαρ και καφέ.

Cannaregio - Η περιοχή που κάποτε περιλάμβανε το υπερπλήρη εβραϊκό γκέτο φιλοξενεί τώρα επίσης ένα από τα πιο ήρεμα και γαλήνια μέρη της Βενετίας στα καταστήματα τροφίμων και τις τρατορίες που συνθέτουν την όμορφη περιοχή γύρω από την εκκλησία του Sant'Alvise.

Castello - Εδώ μπορείτε να βρείτε τον πιο εντυπωσιακό ανοιχτό χώρο στη Βενετία στο Campo Santi Giovanni e Paolo. Όμορφες προσόψεις, ωραία αναγεννησιακά μνημεία και κομψές εκκλησίες δημιουργούν μια πλατεία που είναι τέλεια.

Αξιοθέατα στη Βενετία

Οι δραματικές κατασκευές της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου και του γοτθικού Palazzo Ducale είναι καθοριστικά αξιοθέατα στη Βενετία, αλλά κάθε εκκλησία της πόλης έχει τη δική της ιστορική γοητεία, αρχιτεκτονική χάρη και φιλοξενεί ένα κλασικό έργο τέχνης μέσα στο ατμοσφαιρικό εσωτερικό της. Μέσα στη Σχολή θα μπορείτε να δείτε την αναγεννησιακή τέχνη με την καρδιά σας, ενώ στην Ακαδημία υπάρχουν βενετσιάνικα αριστουργήματα σχεδόν από κάθε εποχή. Ωστόσο, τα αξιοθέατα της Βενετίας δεν είναι τόσο εύκολο να αποτυπωθούν: μεγάλο μέρος της ομορφιάς της αποτελείται απλώς από την ανακάλυψη δαιδαλωδών δρόμων ή λιγότερο γνωστών πλατειών ή την έκπληξη από την επίδραση του φωτός στις πλωτές οδούς. Απλώς περιπλανηθείτε και αφήστε τα βήματά σας να σας πάνε στα βόρεια και νότια νησιά όπου οι τουρίστες μειώνονται και το θαύμα της Βενετίας μπορεί πραγματικά να σας καταπλήξει.

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Βενετία

Για τους ρομαντικούς εκεί έξω, μια κρουαζιέρα με δείπνο σε μια γόνδολα σίγουρα θα αρέσει, αλλά ένα ταξίδι στα κανάλια με γόνδολα ή θαλάσσιο λεωφορείο είναι απαραίτητο για όλους. Εκδηλώσεις όπως το Voga Longa (υδάτινος μαραθώνιος), η Regata 'Storica (πομπή ιστορικών σκαφών), το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου και, φυσικά, το καρναβάλι κρατούν το ενδιαφέρον στη Βενετία σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τα ψώνια, είτε για αναμνηστικά όπως οι μάσκες από το καρναβάλι είτε για ρούχα επώνυμων σχεδιαστών, είναι απόλαυση στη Βενετία και στο Murano μπορείτε να δείτε πώς φτιάχνεται το διάσημο βενετσιάνικο γυαλί. Αν έχετε γαστρονομικά ενδιαφέροντα μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα μαγειρικής ή να δοκιμάσετε τα πλούσια cicheti (βενετσιάνικα τάπας). Το καλύτερο από όλα, όμως, πιάστε μια θέση σε ένα καφέ σε μια κομψή πλατεία και απλά θαυμάστε όλα όσα υπάρχουν γύρω σας.

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 9 Μαΐου

Διεκδικήστε ό,τι πιστεύετε ότι σας ανήκει

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Dua Lipa ερμηνεύει το “Illusion” και το “Happy for You” στο Saturday Night Live

Η ταλαντούχα pop star παρουσίασε το επεισόδιο της ιστορικής αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής, στην οποία συμμετείχαν και οι Troye Sivan και Jerry Seinfeld

VIRAL

Airbnb: Μείνετε στο ιπτάμενο σπίτι της ταινίας Up

Μαζί με άλλες 11 απίθανες εμπειρίες και μέρη για να μείνετε, όπως αποκαλύφθηκαν στη νέα κατηγορία Icons.  Γράφει ο Μάνος Νομικός