Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Πώς να απολαύσετε ένα Σαββατοκύριακο στη Βουδαπέστη

Μια μαγική πόλη με πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να κάνετε και να δείτε



Ως μια μεγάλη, ζωντανή και φωτογενής πρωτεύουσα με ιστορία που χρονολογείται από τον 1ο αιώνα μ.Χ., η Βουδαπέστη μπορεί να αισθάνεται συντριπτική για έναν επισκέπτη για πρώτη φορά που έχει μόνο μία ή δύο μέρες για να απορροφήσει αυτό που κάνει αυτή την πόλη τόσο σπουδαία.

Ωστόσο, είναι δυνατό να απολαύσετε την πόλη και να αποκτήσετε μια συνολική αίσθηση της ιστορίας της, εάν επιλέξετε τα καλύτερα αξιοθέατα και προγραμματίσετε προσεκτικά τη μέρα σας. Ολόκληρη η πόλη είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, κάτι που σας δίνει μια ιδέα για το πόσα πολλά μπορείτε να δείτε!

Από την υπέροχη μπαρόκ και γοτθική αρχιτεκτονική μέχρι τη δραματική ιστορία πίσω από τα αξιοθέατά του, δείτε πώς μπορείτε να περάσετε ένα Σαββατοκύριακο στο «Μαργαριτάρι του Δούναβη».

Δείτε και κατανοήστε τον ποταμό Δούναβη

Ο ποταμός Δούναβης κατέχει σημαντικό ρόλο στην ιστορία και την ανάπτυξη της πόλης. Αρχικά, η Βουδαπέστη ήταν τρεις ξεχωριστές περιοχές, με τη Βούδα και την Ομπούντα (Παλιά Βούδα) στη δυτική πλευρά του Δούναβη και την Πέστη στην ανατολική πλευρά.

Διασχίστε τη Γέφυρα της Αλυσίδας

Η Széchenyi Lánchíd, ή η Γέφυρα των Αλυσίδων, είναι η πιο διάσημη γέφυρα της πόλης και η πρώτη μόνιμη γέφυρα που συνδέει και τις δύο πλευρές της Βουδαπέστης – από το 1849. Με μήκος 380 μέτρα, όχι μόνο η γέφυρα θεωρούνταν τεχνικό επίτευγμα εκείνη την εποχή, αλλά ήταν επίσης μια όμορφη κατασκευή με πέτρινα λιοντάρια, κολώνες και λάμπες από σφυρήλατο σίδερο.

Πεζοπορία μέχρι την Citadella

Το Citadella είναι ένα διατηρητέο ​​καταφύγιο αεροπορικής επιδρομής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Gellért, στην καρδιά της Βουδαπέστης. Το φρούριο Citadella χτίστηκε το 1854 και απέκτησε ιδιαίτερη στρατιωτική σημασία κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, καθιστώντας το αρχηγείο της αεράμυνας της Βουδαπέστης.

Επισκεφθείτε την περιοχή του κάστρου της Βούδας

Η πλευρά της Βούδας της πόλης αποτελείται κυρίως από μεσαιωνικά κτίρια στην κορυφή των φυλλωδών λόφων, μεσαιωνικά κάστρα και μια καλά διατηρημένη παλιά πόλη. Εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε την εκκλησία Matthias, τον Fisherman’s Bastion και το Κάστρο της Βούδας και να περπατήσετε στα λιθόστρωτα δρομάκια του – τα οποία φαίνονται τόσο καλά διατηρημένα. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, υπέστησαν μεγάλες ζημιές κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Θαυμάστε το ουγγρικό κοινοβούλιο

Αναμφισβήτητα το πιο εντυπωσιακό κτίριο της Βουδαπέστης, μια επίσκεψη στο ουγγρικό κοινοβούλιο θα πρέπει να είναι στη λίστα σας – ή τουλάχιστον να το δείτε από την άλλη πλευρά του Δούναβη. Το κοινοβούλιο, που άνοιξε το 1904, είναι σήμερα το μεγαλύτερο κτίριο στην Ουγγαρία και εξακολουθεί να είναι το ψηλότερο κτίριο στη Βουδαπέστη.

Δείτε ένα μουμιοποιημένο χέρι στη Βασιλική του Αγίου Στεφάνου

Η Βασιλική του Αγίου Στεφάνου, που πήρε το όνομά της από τον Άγιο Στέφανο, ο οποίος έγινε βασιλιάς της Ουγγαρίας το 997, ολοκληρώθηκε το 1905 με ένα νεοκλασικό και νεοαναγεννησιακό αρχιτεκτονικό στυλ. Ο Άγιος Στέφανος, ο βασιλιάς, γιορτάστηκε από την εκκλησία και αγιοποιήθηκε μετά το θάνατό του το 1038. Λέγεται ότι μετά το θάνατό του, το δεξί του χέρι βρέθηκε άθικτο, καθιστώντας το σεβαστό αντικείμενο.

Ρομαντζάδα στο Κάστρο Vajdahunyad της Βουδαπέστης στο City Park

Το κάστρο Vajdahunyad θεωρείται ένα από τα πιο ρομαντικά κάστρα στη Βουδαπέστη. Βρίσκεται στο πάρκο της πόλης, δίπλα στη λίμνη για βαρκάδες. Παρόλο που μοιάζει με μεσαιωνικό κάστρο, χτίστηκε μόλις το 1896 και είναι, στην πραγματικότητα, μια συγχώνευση που παρουσιάζει την ουγγρική αρχιτεκτονική εξέλιξη από τον Μεσαίωνα έως τον 18ο αιώνα - συμπεριλαμβανομένου του ρωμανικού, του μπαρόκ, της γοτθικής αναγέννησης και πολλά άλλα. Το κάστρο είναι το σπίτι πολλών συναυλιών, φεστιβάλ και εκθέσεων.

Επισκεφθείτε την Πλατεία Ηρώων

Η Πλατεία Ηρώων του 19ου αιώνα είναι μια μεγάλη και αρκετά εντυπωσιακή πλατεία που χτίστηκε για να τιμήσει την επέτειο των 1.000 χρόνων από την εγκατάσταση της Ουγγαρίας το 896. Περπατήστε κατά μήκος του Μνημείου της Χιλιετίας - το οποίο μνημονεύει τους προηγούμενους ηγέτες και τους ήρωες πολέμου στην ιστορία της Ουγγαρίας.

Πάρτε τη γραμμή Millennium και επισκεφθείτε το House of Terror

Πάρτε τη γραμμή Millennium του μετρό από το σταθμό Ηρώων Πλατεία μέχρι το σταθμό Vorosmarty Utca. Αυτή ήταν η πρώτη γραμμή του μετρό στην ηπειρωτική Ευρώπη. Κατασκευάστηκε για τον εορτασμό της χιλιετίας του 1896, σε ανάμνηση της ουγγρικής κατάκτησης του 896. Είναι ένα κανονικό σύγχρονο τρένο, αλλά είναι διασκεδαστικό να πούμε ότι βρεθήκατε στην παλαιότερη γραμμή του μετρό στην ηπειρωτική Ευρώπη!

Χαλαρώστε στα ιαματικά λουτρά Széchenyi

Η Βουδαπέστη φιλοξενεί 118 φυσικές ιαματικές πηγές, οι οποίες καθιστούν δυνατή τη Βουδαπέστη να έχει πολλά ιαματικά λουτρά. Την κουλτούρα των ιαματικών λουτρών, ωστόσο, την έφεραν οι Τούρκοι όταν εισέβαλαν στην Ουγγαρία πριν από αιώνες. Η πιο διάσημη, και μια πλήρης εμπειρία από μόνη της, είναι τα Λουτρά Széchenyi. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα ιαματικά λουτρά στην Ευρώπη, με συνδυασμό εξωτερικών και εσωτερικών πισινών που κυμαίνονται σε θερμοκρασίες από 38 έως 42 βαθμούς Κελσίου. Λέγεται ότι αυτά τα νερά έχουν θεραπευτικές δυνάμεις, οπότε γιατί να μην τα δοκιμάσετε;

Γίνετε μάρτυρας της ζωντανής πλευράς της Βουδαπέστης στα Ruin Bars

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Παλαιά Εβραϊκή Συνοικία ήταν ερειπωμένη και δεν έχει ξαναχτιστεί από τότε. Αντίθετα, αφέθηκε να βυθιστεί περαιτέρω στη φθορά. Ωστόσο, στη δεκαετία του 1990, οι κάτοικοι της Βουδαπέστης ανέλαβαν να δώσουν νέα πνοή σε αυτή την εγκαταλελειμμένη περιοχή της πόλης. Σταδιακά, άρχισαν να δημιουργούνται μπαρ μέσα στα ερείπια και η περιοχή είναι πλέον η καρδιά της εξαιρετικής νυχτερινής ζωής της Βουδαπέστης.

Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας στο Ιστορικό μουσείο

Το Μουσείο Ιστορίας της Βουδαπέστης βρίσκεται μέσα στο Κάστρο της Βούδας και εκτείνεται σε τέσσερις ορόφους. Είναι το τέλειο μέρος για να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πλούσια ιστορία της Βουδαπέστης. Εάν είναι δυνατόν, προγραμματίστε μια επίσκεψη στην αρχή του ταξιδιού σας, ώστε να έχετε κάποιο ιστορικό πλαίσιο για τις άλλες τοποθεσίες που θα επισκεφτείτε ενώ βρίσκεστε στην πόλη.

Εντρυφήστε στην τέχνη στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουγγαρίας

Μέσα στο Κάστρο της Βούδας, θα βρείτε επίσης την Εθνική Πινακοθήκη της Ουγγαρίας. Είναι αφιερωμένο σε Ούγγρους καλλιτέχνες σε όλη την ιστορία και περιλαμβάνει έργα που εκτείνονται σε αιώνες. Όπως συμβαίνει με πολλές άλλες τοποθεσίες στη Βουδαπέστη, το τμήμα του κτιρίου που το στεγάζει υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και δεν αποκαταστάθηκε πλήρως μέχρι τη δεκαετία του 1960.

Απολαύστε την ατμόσφαιρα στο Great Market Hall

Το Great Market Hall, γνωστό και ως Central Market Hall, είναι η μεγαλύτερη εσωτερική αγορά στην Ουγγαρία. Παρά το όνομα, δεν περίμενα να είναι τόσο τεράστιο όσο είναι! Ο κάτω όροφος είναι γεμάτος πάγκους που πωλούν καραμέλες, κρέατα, αρτοσκευάσματα και άλλα τοπικά προϊόντα. Στον επάνω όροφο, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από καταστήματα με σουβενίρ και εξαιρετικά εστιατόρια.

Σταματήστε στο House of Houdini

Ο διάσημος καλλιτέχνης απόδρασης Χάρι Χουντίνι γεννήθηκε στην Ουγγαρία και η Βουδαπέστη φιλοξενεί το μοναδικό μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του. Τα συγκλονιστικά κόλπα του περιλάμβαναν απόδραση από αλυσίδες, χειροπέδες και έναν τάφο στον οποίο τον έθαψαν ζωντανό. Τώρα, μπορείτε να επισκεφθείτε το House of Houdini στην πλατεία Dísz και να δείτε μια συλλογή από τα αυθεντικά στηρίγματα που χρησιμοποίησε στα ακροβατικά του, καθώς και διάφορα αναμνηστικά.

Περπατήστε στο νησί της Μαργαρίτας

Ο ποταμός Δούναβης φιλοξενεί μια σειρά από μικρά νησιά που μπορείτε να επισκεφτείτε κατά την απόδρασή σας το Σαββατοκύριακο στη Βουδαπέστη. Το καλύτερο και πιο εύκολο να φτάσετε είναι το νησί Margaret. Για να το φτάσετε, μπορείτε να περπατήσετε πάνω από τη γέφυρα Margaret ή Árpád. Στο νησί, θα βρείτε πισίνες, ένα μεγάλο πάρκο και ένα μουσικό σιντριβάνι. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε ένα χαλαρωτικό απόγευμα (ειδικά το καλοκαίρι).

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΤΑΞΙΔΙ

Οι καλύτεροι εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για την καλοκαιρινή σας λίστα

Ενδιαφέροντες προορισμοί που συχνά παραβλέπονται υπέρ πιο δημοφιλών τοποθεσιών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα