Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Οι καλύτεροι εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για την καλοκαιρινή σας λίστα

Ενδιαφέροντες προορισμοί που συχνά παραβλέπονται υπέρ πιο δημοφιλών τοποθεσιών



Α, καλοκαίρι στην Ευρώπη. Χαλαρά πρωινά διαβάζοντας βιβλία και δοκιμάζοντας όλα τα τοπικά αρτοσκευάσματα που μπορείτε να βρείτε στα χέρια σας. Απογεύματα με βόλτες κατά μήκος του ποταμού ή εξερεύνηση ήσυχων γειτονιών. Τα βράδια πίνοντας ροζέ σε ηλιόλουστες πλατείες. Το μόνο πράγμα που μπορεί να διαταράξει την αγνή ευδαιμονία του καλοκαιριού στην Ευρώπη είναι η απειλή των πολυσύχναστων δρόμων, τα γεμάτα μπαρ ή τα εστιατόρια με υπερβολικές κρατήσεις – μια πραγματικότητα που, δυστυχώς, είναι πολύ συνηθισμένη στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της ηπείρου.

Αν και δεν θα προτείναμε ποτέ να αποφύγετε τελείως τέτοια hotspot, υπάρχουν πολλά να πούμε για την επιλογή ενός λιγότερο γνωστού σημείου διακοπών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αιχμής. Υπάρχει επίσης μια ταχέως αυξανόμενη τάση για ταξίδια σε εναλλακτικούς προορισμούς – το #dupe or #dupes συγκέντρωσε 342.000 δημοσιεύσεις στο TikTok ως μέρος του αυξανόμενου ενδιαφέροντος. Οι στοχαστικοί ταξιδιώτες αντιδρούν στον κόσμο γύρω τους – παρακολουθώντας τις αυξανόμενες θερμοκρασίες και τον υπερβολικό τουρισμό δημοφιλών προορισμών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, διαλέγοντας αυτούς τους προορισμούς για ταξίδια εκτός αιχμής και, αντ' αυτού, επιλέγουν άδοξους προορισμούς για επίσκεψη. Παρακάτω, οι συντάκτες του Condé Nast Traveler έχουν προτείνει τους αγαπημένους εναλλακτικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς για να δοκιμάσουν αυτό το καλοκαίρι.

Μπράγκα, Πορτογαλία

Η παλαιότερη πόλη της Πορτογαλίας είναι επίσης μια από τις πιο υποτιμημένες. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στη σκιά του γειτονικού Πόρτο, η Μπράγκα είναι ένας άξιος προορισμός από μόνη της. Πανέμορφα στενά, λιθόστρωτα σοκάκια για να ανακαλύψετε εστιατόρια που σερβίρουν πιατέλες με παραδοσιακά πορτογαλικά πιάτα – η Tabique, για παράδειγμα, ειδικεύεται σε αργό ψημένο κρέας και πλούσιες και παχύρρευστες σάλτσες με πατάτες για σφουγγάρισμα, ενώ λίγο έξω από την πόλη, η Dona Júlia είναι γνωστή για κομψούς εσωτερικούς χώρους και μαγείρεμα από το αγρόκτημα στο τραπέζι. Για να απολαύσετε λίγη από την ιστορία της Μπράγκα, επισκεφτείτε το Sé - τον παλαιότερο καθεδρικό ναό της Πορτογαλίας που χρονολογείται από το 1070 - ή κάντε μια ημερήσια εκδρομή στο Bom Jesus do Monte, μια γραφική σκάλα με παρακμιακά παρεκκλήσια και όμορφα σιντριβάνια.

Μπορντό, Γαλλία

Αυτή η πόλη μπορεί να μην είναι λιγότερο γνωστή, αλλά σε σύγκριση με τον αριθμό των ταξιδιωτών που συρρέουν στο Παρίσι το καλοκαίρι, θεωρούμε ότι αξίζει να αναφερθεί σε αυτήν τη λίστα. Υπάρχει κρασί παγκόσμιας κλάσης, είναι κοντά στη θάλασσα και διαθέτει περισσότερα από 350 ιστορικά κτίρια και μνημεία για επίσκεψη. Είναι σε μεγάλο βαθμό πεζοδρομημένη, έτσι οι ταξιδιώτες μπορούν να αποτινάξουν τη θολή ομίχλη που εγκαθίσταται μετά από μερικές γευσιγνωσίες κρασιού εξερευνώντας την με τα πόδια. Σταματήστε για να θαυμάσετε το Grand Théâtre, το Gothic Tour Pey-Berland ή τη Βασιλική του Αγίου Σεβερίνου. Ή κατευθυνθείτε προς την ενδοχώρα για να δείτε μερικά από τα κορυφαία κάστρα και οινοποιεία της χώρας, διάσπαρτα κατά μήκος του Gironde.

Ρότερνταμ, Ολλανδία

Η όμορφη μικρή αδερφή του Άμστερνταμ κερδίζει επιτέλους την προσοχή που της αξίζει. Το Ρότερνταμ, μια παλιά βιομηχανική πόλη-λιμάνι, έχει διαμορφωθεί σιγά σιγά σε έναν κόμβο πολιτισμού και σχεδιασμού. Η συνείδηση του κλίματος προσελκύει επίσης τους ταξιδιώτες που αναζητούν ένα νέο καλοκαιρινό διάλειμμα στην πόλη. Το Ρότερνταμ δεσμεύτηκε να μειώσει στο μισό τις εκπομπές CO2 και αερίων του θερμοκηπίου έως το 2029 και έχει αποκαλύψει σταθερά νέους χώρους πρασίνου, φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό και πεζόδρομους τα τελευταία χρόνια.

Μπέργκεν, Νορβηγία

Κρυμμένο πίσω από το λαμπερό κύρος του Όσλο, το Μπέργκεν είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης. Η ίδια η πόλη είναι γνωστή για τα πολύχρωμα ξύλινα σπίτια της - ένα ουράνιο τόξο από σκουριασμένο κόκκινο, βασιλικό μπλε, ηλιόλουστο κίτρινο και γήινο πράσινο, το καθένα στοιβαγμένο όμορφα κατά μήκος της προκυμαίας. Αλλά κοιτάξτε πέρα από τα σπίτια για ακόμα πιο εκπληκτική ομορφιά – ακόμα και το καλοκαίρι μπορείτε να εντοπίσετε χιονισμένα βουνά, που ρίχνουν μεγάλες σκιές από αστραφτερά φιόρδ και μονοπάτια πεζοπορίας, παρέχοντας την τέλεια παιδική χαρά για μια καλοκαιρινή απόδραση περιπέτειας.

Μόσταρ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Η δαλματική ακτή είναι τόσο όμορφη όσο και υπερφορτωμένη, οπότε κατευθυνθείτε προς την ενδοχώρα προς τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (και επιστρέψτε στην ακτή της Κροατίας την εποχή των ώμων, όταν οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές και τα πλήθη είναι λιγότερο). Το Μόσταρ είναι ένα σαγηνευτικό διάλειμμα στην πόλη, με τους παραμυθένιους δρόμους, τις απόκρημνες πλαγιές και τα αρχαία πέτρινα γεφύρια, με τους γύρω αμπελώνες, τους καταρράκτες και τις πεζοπορίες στα βουνά σε κοντινή απόσταση.

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΤΑΞΙΔΙ

10 λόγοι για να επισκεφτείτε το Άμστερνταμ την Άνοιξη

Το Άμστερνταμ είναι πανέμορφο κάθε εποχή και την Άνοιξη είναι εντελώς παραμυθένιο

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας