Skip to main content

ΑΣΚΗΣΗ & ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ

5 είδη άσκησης στη φύση για σώμα και πνεύμα σε φόρμα

Τι να επιλέξεις σαν είδος γυμναστικής για καθημερινή επαφή με τη φύση και χαλάρωση του πνεύματος



Η επαφή με τη φύση είναι ο καλύτερος τρόπος για να μπούμε σε ένα πρόγραμμα φυσικής δραστηριότητας, κάνοντας παράλληλα καλό στην ψυχική μας υγεία χάρη στη χαλάρωση και τη διαύγεια πνεύματος που αυτή προσφέρει. Να λοιπόν 5 είδη άσκησης που μπορούμε να δοκιμάσουμε με ευκολία σε ανοιχτό χώρο με πράσινο ή στην πλησιέστερη παραλία, ξεκινώντας αύριο κιόλας.

Πεζοπορία

Η πεζοπορία μας επιτρέπει να εξερευνήσουμε τη φύση μόνοι ή με την παρέα μας, γυμνάζοντας αποτελεσματικά τους τετρακεφάλους και τους ιγνυακούς τένοντες, μιας που τα μονοπάτια στη φύση προσφέρουν συνεχώς μεταβαλλόμενο έδαφος. Η πεζοπορία γυμνάζει όλο το σώμα, χτίζει ισχυρούς μυς και οστά και βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία, προστατεύοντάς μας από αναπνευστικές παθήσεις. Βοηθά επίσης ιδιαίτερα την ψυχική μας υγεία, ανεβάζοντας τη διάθεση στο φουλ.

Περπάτημα ή τρέξιμο

Το περπάτημα ή το τρέξιμο στη φύση είναι δραστηριότητες που μπορούν να υιοθετηθούν σε οποιοδήποτε μέρος και να ζούμε, ακόμη και από ανθρώπους χωρίς ιδιαίτερα ανεπτυγμένη φυσική δραστηριότητα στο παρελθόν. Μισή ώρα περπάτημα την ημέρα μας διατηρεί σε φόρμα, ενώ το τρέξιμο είναι μια από τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις που μπορεί κανείς να επιλέξει, με παρέα ή χωρίς.

Οργανωμένα αθλήματα στη φύση

Υπάρχουν και πολλά πιο εξειδικευμένα και συνήθως ομαδικά αθλήματα που μπορούν να λάβουν χώρα στα φύση, όπως η αναρρίχηση στο βουνό, το ράφτινγκ, το καγιάκ και η κωπηλασία, τα οποία εγγυώνται φυσική κατάσταση σε απόλυτη φόρμα και διασκέδαση. Απαιτούν φυσικά εκπαίδευση και τεχνικό εξοπλισμό, αξίζουν όμως τον κόπο για όλα όσα προσφέρουν από την πρώτη κιόλας στιγμή ενασχόλησης.

Γιόγκα στην παραλία ή στο πάρκο

Η γιόγκα στην παραλία ή στο πάρκο της γειτονιάς δεν απαιτεί μηχανικό εξοπλισμό, παρά μόνο ελάχιστα όργανα (ένα στρώμα γυμναστικής, ένα τουβλάκι ειδικό για γιόγκα και μια ζώνη ιμάντα), και μπορεί να δοκιμαστεί από ανθρώπους κάθε ηλικίας που αναζητούν ένα συνδυασμό γυμναστικής και χαλάρωσης.

Ποδηλασία

Η ποδηλασία στη φύση μειώνει τα επίπεδα άγχους τους και μας κάνει να νιώθουμε πιο κοντά στη φύση από ποτέ. Γυμνάζει εξαιρετικά το σώμα, ενώ είναι ό,τι καλύτερο για εξερεύνηση τόπων που δεν έχουμε βρεθεί ποτέ στην καθημερινότητα.

Ομαδικά αθλήματα στην παραλία

Ρακέτες, βόλεϊ και ό,τι άλλο μπορείς να σκεφτείς με την παρέα σου στην παραλία, είναι η καλύτερη γυμναστική για ένα Κυριακάτικο απόγευμα, είτε τους καλοκαιρινούς, είτε τους χειμερινούς μήνες. Αν συνδυαστεί και με μερικές βουτιές, τα οφέλη της ομαδικής γυμναστικής δίπλα στο κύμα είναι ό,τι καλύτερο για το σώμα και το πνεύμα μας.

Διαβάστε επίσης

ΑΣΚΗΣΗ & ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ

Breathe Right®: πάρε τον έλεγχο της αναπνοής σου και ανάπνευσε καλύτερα

Πώς να αναπνέεις καλύτερα, νύχτα και μέρα, ώστε να βελτιώσεις σημαντικά την καθημερινότητά σου, εύκολα και με φυσικό τρόπο

ΑΣΚΗΣΗ & ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ

Πώς να βάλεις το personal training στη ζωή σου και τι οφέλη σου προσφέρει

Ετοιμάσου να αναβαθμίσεις την προπονητική σου ρουτίνα και να δεις μάξιμουμ αποτελέσματα εκγύμνασης στο Eight Boutique Gym

ΑΣΚΗΣΗ & ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ

Pilates: καιρός να επεκτείνεις τα όρια του μυαλού και του σώματός σου

Pilates by Mandy, είναι ο χώρος και η μέθοδος που θα βάλει το Pilates στη ζωή και το πρόγραμμά σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ